Actualitate

Mii de sesizari pentru firmele de curierat! Dupa ce au prins contracte uriase, patronii isi bat joc de ieseni

Publicat: 08 mart. 2016
1

In cazul in care facturile nu ajung la timp sau uneori chiar nu mai sunt livrate, iesenii dau vina pe postasi, ca nu isi fac meseria corespunzator. Cele mai multe sesizari au fost inregistrate de clientii E.ON si Apavital, care sunt revoltati de faptul ca, nu de putine ori, li se intrerup serviciile, iar ei nu au primit acasa nici factura, nici aviz. In aceste situatii, vina nu apartine angajatilor Postei Romane, din simplul fapt ca nu s-au mai incheiat contracte in ultima perioada cu acesti furnizori de servicii.

Situatia pe mediul urban, prezentata de reprezentantii din Iasi ai Postei Romane, arata ca firmele concurente de curierat sunt cele care au incheiat contracte pentru livrarea facturilor la mai multi furnizori, lucru ce duce si spre cheltuieli mai mari pentru Posta Romana. In mediul urban, costurile de livrare sunt mai mici, iar tocmai din acest motiv, firmele private de curierat incearca sa „fure” clientii mai mari, clienti care ajung la serviciile Postei Romane doar pentru mediul rural, in care cheltuielile sunt mai mari, desi serviciile oferite sunt mai putine.

Citeste si: Scandalos. Acest smecher castiga miliarde din disperarea altora. Iata cat de usor ii intra banii in cont

Iesenii trebuie sa fie informati cu privire la faptul ca, nu postasii sunt cei care le arunca facturile, ci personalul acestor firme de curierat. „Tot auzim sesizari si pe la Protectia Consumatorului, ca postasul nu aduce, ca postasul arunca si tot asa. Nu mai avem contract cu Apavital sau E.ON, asa ca nu postasul este cel care aduce facturile lunare clientilor. Pe aceasta cale, spunem politicienilor sa faca contracte cu noi. Ei au cu noi contracte pe mediul rural, unde cheltuielile sunt mai mari pe livrare si mai putine livrari, iar pe mediul urban au semnat cu firme de curierat concurente”, povesteste Constantin Iftimie, reprezentantul factorilor postali din judetul Iasi. Angajatii Postei Romane au gasit in mai multe scari de bloc din cartierele din Iasi scrisori care nu au mai ajuns la destinatie si care erau aruncate pe jos.

Banii iesenilor se duc in buzunarele unor afaceristi straini care au deschis mai multe firme de curierat, in loc sa fie pastrati in tara, aici unde Posta Romana putea efectua foarte bine toate aceste servicii. Din pacate, in ultimii ani, guvernele care au condus Romania au preferat sa atribuie zeci de contracte firmelor din strainatate, care scot banii din tara prin diferite forme, decat sa incurajeze firmele autohtone sa castige mai multi bani. Astfel de firme de curierat in Iasi sunt Total Post, Master Post sau EcaPost.

Comentarii
  • La cat de „bine informati sunteti” nu stiti ca nu exista „ECAPOST”…. Poate vreti sa scrieti de AK POSTAL SERVICES, care duc facturile EON, si POST MASTER. Ziaristi de 2 bani…
    Restul continutului… un articol pentru interes…. Ia trimiteti acum ofertele de publicitate, ca poate vin banii sa va scoata din faliment….

  • La cat de „bine informati sunteti” nu stiti ca nu exista „ECAPOST”…. Poate vreti sa scrieti de AK POSTAL SERVICES, care duc facturile EON, si POST MASTER. Ziaristi de 2 bani…
    Restul continutului… un articol pentru interes…. Ia trimiteti acum ofertele de publicitate, ca poate vin banii sa va scoata din faliment….

  • Firma de curierat AK POST COURIER SERVICE SRL,chiar nu își fac treaba. În primul rând aduc facturile după data scadenta cu 7 -10 zile,nu le distribuie în cutiile poștale,le pyne undeva prin scara blocului,sînt facturi de la alte blocuri. Dacă vrei să îi contactezi să sesizezi neajunsurile,îți inchid telefonul. Să le fie rușine ,nu își merită banii.

  • Chiar că de tot rahatul,lăsați-vă de”meserie”!!!Livrează facturile cu 9-10 zile întârziere,apoi furnizorii de curent,apă sau gaz,spun că,consumatorul e de vină că a întârziat cu plata!

Adauga un comentariu