Local

Ministerul Sănătății va organiza o sesiune extraordinară de rezidențiat în luna mai! Ce locuri au rămas neocupate la Iaşi

Publicat: 23 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministerul Sănătății va organiza o sesiune extraordinară de rezidențiat în luna mai Ce locuri au rămas neocupate la Iaşi
În data de 14 mai 2023, Ministerul Sănătății organizează o sesiune extraordinară a concursului de rezidențiat, pentru ocuparea celor 628 de locuri și posturi rămase neocupate după sesiunea din noiembrie 2022

În data de 14 mai 2023, Ministerul Sănătății organizează o sesiune extraordinară a concursului de rezidențiat, pentru ocuparea celor 628 de locuri și posturi rămase libere după sesiunea din noiembrie 2022

Concursul de rezidențiat se va desfășura în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București și va fi organizat în mod similar cu cel din luna noiembrie 2022. Va avea o durată de patru ore, timp în care candidații vor trebui să rezolve un test de tip grilă, cu 200 de întrebări.

O sesiune extraordinară de rezidențiat va avea loc în mai 2023! La Iași vor fi scoase 62 de locuri la concurs

În urma concursului de rezidențiat organizat de Ministerul Sănătății în 20 noiembrie 2022 au rămas neocupate 628 de locuri și posturi. La Iași au rămas neocupate 62 de locuri, timp în care la Arad nu au fost ocupate 20 de locuri, la Brașov – 8 locuri, la București – 158 de locuri, la Cluj – 42 de locuri și la Constanța – 48 de locuri.

La Craiova au rămas neocupate 51 de locuri, în timp ce la Galați nu au fost ocupate 18 locuri. La Oradea, pentru sesiunea extraordinară de rezidențiat vor fi scoase la concurs 5 locuri, în timp ce viitorii rezidenți vor avea de ales din 15 locuri la Sibiu. La Târgu-Mureș au rămas neocupate 142 de locuri, iar la Timișoara 57 de locuri.

Astfel, la Iași au rămas neocupate 5 locuri pentru specializarea medicină cardiovasculară, 12 locuri pentru chirurgie generală, un loc pentru chirurgie orală și maxilo-facială și un loc pentru chirurgie vasculară. Absolvenții facultăților de medicină care doresc să urmeze rezidențiatul la Iași vor putea alege și unul dintre cele 9 locuri rămase neocupate pentru specializarea geriatrie și gerontologie. De asemenea, pentru hematologie au rămas neocupate 5 locuri.

Cele mai multe locuri rămase neocupate, 14 la număr, sunt pentru specializarea medicină de urgență. Totodată, la Iași au rămas neocupate și 4 locuri pentru specializarea microbiologie medicală și 2 locuri pentru nefrologie. În ceea ce privește neonatologia, candidații care vor lua parte la sesiunea de rezidențiat din mai 2023 vor putea alege dintre cele 5 locuri rămase neocupate. Două locuri au rămas neocupate și pentru specializarea ortopedie pediatrică.

Alexandru Rafila: „Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă”

o imagine cu un medic rezident
Concursul de rezidențiat se va desfășura în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București și va fi organizat în mod similiar cu cel din luna noiembrie 2022

Pentru sesiunea de rezidențiat din 20 noiembrie 2022, Ministerul Sănătății a scos la concurs 5.865 de poziții, 5.634 de locuri și 231 de posturi, însă au rămas neocupate 626 de locuri și 2 posturi. Astfel, candidații vor putea opta și pentru 2 posturi în medicină de urgență, la Spitalul Municipal Gheorghieni – Compartiment de Primire Urgențe, dar și la Spitalul Municipal Toplița – Camera de Gardă.

„Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialități deficitare, precum medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială și, așa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenților de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidențiat.

Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare”, a transmis ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

Adauga un comentariu