National

Ministerul Transporturilor plănuiește să descurajeze înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani

Publicat: 18 mai 2021

Ministerul Transporturilor vrea să descurajeze înmatricularea mașinilor mai vechi de 15 ani, a anunțat marți, la Digi24, Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, relatează News.ro.

„În momentul de faţă există această intenţie venită din partea Ministerului Transporturilor în ideea de a transforma circulaţia pe drumurile publice şi pe noile tronsoane de autostrăzi într-un transport mai puţin poluant. Se discută despre maşinile mai vechi de 15 ani, este o primă analiză, o primă discuţie tot la Ministerul Transporturilor, aşteptăm să vină domnul Drulă cu aceste reforme. Este o propunere de descurajare a înmatriculării maşinilor mai vechi de 15 ani, este stadiul la care am văzut eu reforma, nu am mai multe detalii”, a afirmat ministrul Mediului, marţi seară, la Digi 24.

El a menţionat că acest lucru se va face „nu prin taxă nouă”, în contextul în care Guvernul a anunţa că nu intenţionează introducerea de noi taxe.

„Ştiu că în reforma pe transporturi s-a propus inclusiv acest lucru către Comisie, s-a discutat şi în şedinţele pe care le-au avut cu Comisia (Europeană – n.r.) pe reforma pe transporturi”, a afirmat ministrul Mediului.

El a explicat că va exista pentru prima dată în România „o relaţie directă între o taxă plătită şi poluarea cauzată de acel mijloc de transport”, subliniind că nu va fi vorba despre taxă de poluare, dar o măsură care va avea „un impact şi asupra reducerii poluării”.

Comentarii
  • nu va fi o taxa, dar de fapt… va fi o taxa
    am incredere ca sunt atat de prosti incat nu vor gasi o modalitate ce sa nu contrazica normele europene

  • În multe cazuri, mașinile mai vechi au un grad de poluare mai scăzut față de cele noi. Nu știu cum vor face diferența ținând cont că normele euro 1,2,3……6 nu prezintă norma de poluare a autoturismului.

Adauga un comentariu