Ministrul Educaţiei, prof. univ. dr. Mihai Sorin Câmpeanu, prezent la Iaşi pentru o premieră academică naţională – GALERIE FOTO/ LIVE VIDEO

12 iun. 2021, 12:20
BZI.ro, în Eveniment-Social

Ministrul Educaţiei, prof. univ. dr. Mihai Sorin Câmpeanu, prezent la Iaşi pentru o premieră academică naţională.

Sâmbătă, 12 iunie 2021, ora 12.00 va avea loc semnarea contractului de parteneriat pentru Constituirea Consorțiului Universitar Arte, 11-13 iunie 2021, care se va desfășura la Iași, sub egida Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

„Se constituie pentru prima dată în România, la Iași, consorțiul universităților de arte, toate cele șapte din țară, cu invitați din alte 11 universități. Este un moment extrem de important. Se va semna astăzi constituirea acestuia, care va însemna o voce unitară mai puternică în susținerea învățământului de arte și o șansă pt acces la proiecte internaționale”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

UPDATE: Evenimentul a început

„Domnule ministru, prezența dumneavoastră este inspiratoare și ne încurajează. Este semn că ceea ce facem este benefic și pentru tot învățământul universitar artistic și pentru fiecare universitate în parte. Vă invităm să ne adresați un cuvânt.”, a spus rectorul Universității Naţionale de Arte „George Enescu”, prof. univ. dr. Aurelian Bălăiţă.

„Este un moment emoționant, pentru că la universitatea dumneavoastră am avut momente foarte plăcute, am avut discuții, care la un moment dat s-au finalizat, dacă îmi aduc bine aminte, prin adăugarea sintagmei „național” în titulatura universității, un lucru binemeritat pentru învățământul de arte din Iași. Dincolo de acest prilej personal de bucurie a revederii, cu unii dintre dumneavoastră după mult timp, este un motiv încă și mai solid, acela al satisfacției că ați luat din proprie inițiativă să vă constituiți într-un consorțiu, care să genereze o voce unitară a învățământului superior de arte din România, care să creeze oportunități de acces la resurse naționale și internaționale, care să fie folosite coerent, în interesul promovării culturii românești.”, a declarat ministrul Educației și Cercetării, Sorin Câmpeanu.

 

Știrea inițială

La acest important eveniment ne va onora participarea domnului Ministrul al Educației prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu.

La eveniment vor participa reprezentanți de la 19 universități din România și Republica Moldova: Universitatea Națională de Arte din București, Universitatea Națională de Muzică din București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București, Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca, Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea din Pitești, Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Consorțiul Universitar Arte are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniile științific și didactic între Universitățile participante, prin promovarea valorilor comune și realizarea proiectelor în parteneriat.

Joi,  10 iunie 2021 –    Sosirea participanților la lucrările de constituire a Consorțiului Universitar Arte

Ora 11.00 – Ceremonia de Conferire a titlului de Doctor

Honoris Causa Domnului prof. univ. dr. habil. Sorin Ion Crișan  – Rector al Universității de Arte din Târgu Mureș, la Sala „Eduard Caudela” (Casa Balș).

Ora 17.00 – Lansarea volumului Nașterea actorului – autor prof. univ. dr. habil. Liviu Lucaci – Rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografie „I.L.Caragiale” București, în Sala Studio Teatru – Corp Artes

Ora 18.00 – Spectacol al Facultății de Teatru – Sala Studio Teatru – Corp Artes

Ora 18.00 – Recital muzical – Sala Studio de Muzică – Corp Artes

Vineri, 11 iunie 2021 – Orele 10.00 – 13.00 – Dezbateri asupra constituirii Consorțiului Universitar Arte, Sala Eduard Caudella

Orele 15.00 – 17.00 – Dezbateri asupra constituirii Consorțiului Universitar Arte, Sala Eduard Caudella

Ora 18.00 – Spectacol al Facultății de Teatru – Sala Studio Teatru – Corp Artes

Ora 18.00 – Recital muzical – Sala Studio de Muzică – Corp Artes

Sâmbătă, 12 iunie 2021 – Orele 10.00 – 13.00 – Constituirea Consorțiului Universitar Arte. Semnarea acordului de parteneriat al Consorțiului.

Orele 15.00 – 17.00 – Lucrări ale Consorțiului Universitar Arte constituit

Ora 18.00 – Recital muzical – Sala Eduard Caudella

Ora 19.00 – Spectacolul Ivan realizat de Teatrul din Stejar în colaborare cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași

Duminică, 13 iunie 2021 –     Orele 10.00-12.00 – Întâlnirea Consiliului de Administrație al Consorțiului Universitar Arte

10 – 13 iunie 2021  –  Pot fi vizionate expoziții de arte vizuale:

Expoziția EUROINVENT  a cadrelor didactice de la Facultatea de Arte Vizuale și Design, la Galeria Universitas – Casa Balș, etaj. 1

Expoziția de arte vizuale a studenților de la FAVD la  Galeria Universitas – Casa Balș, etaj. 2

Expoziția de arte vizuale la Galeria ApArte Iasi – FAVD – Str. Sararie 189

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *