Actualitate

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este infectat cu Omicron

Publicat: 26 ian. 2022
barbat cu ochelari si masca neagra
Nu este prima dată când ministrul contactează virusul COVID-19. Acesta s-a mai îmbolnăvit și în noiembrie 2020

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a transmis astăzi, pe Facebook, faptul că a contactat varianta Omicron a virusului COVID-19.

Acesta a precizat că prezintă o formă ușoară a virusului, este izolat la domiciliu și sub tratamentul prescris de medici.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19.

Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ.

Vă doresc tuturor multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi. Păstrați regulile de distanțare socială, purtați masca și protejați-vă.

Da, recomand în continuarea vaccinarea, pentru că sunt încrezător că vom reuși să scăpăm de acest virus, care ne tot dă viețile peste cap.”, a transmis Virgil Popescu, astăzi, pe Facebook.

Nu este prima dată când ministrul contactează virusul COVID-19. Acesta s-a mai îmbolnăvit și în noiembrie 2020, înaintea unei vizite oficiale în Israel. Și în 2020 a suferit o formă ușoară.

Virgil Popescu a participat ieri la ședința de Guvern de la Palatul Victoria, alături de membrii cabinetului condus de premierul Nicolae Ciucă, iar apoi a ieșit într-un briefing de presă, alături de purtătotul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, pentru a prezenta Ordonanța de Urgență privind compensarea facturilor la energie, care se va aplica de la 1 februarie. Atât la ședința de Guvern, cât și în timpul briefingului de presă, ministrul a purtat o mască de protecție de culoare neagră.

„Ordonanţa va fi pentru ultimele luni din această iarnă. Ordonanţa nu se poate aplica retroactiv. Ea se va aplica de la 1 februarie, ca să nu aibă riscuri de neconstituţionalitate.

Ministerul Energiei nu supraveghează piaţa şi nimeni nu s-a gândit că în aplicarea acestei ordonanţe ne vom trezi că furnizorii nu aplică compensarea şi plafonarea.

Acum venim cu un nou proiect de OUG. O să includem şi observaţiile industriei”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu

Noile prevederi incluse în Ordonanța de Urgență adoptată ieri

Printre măsurile adoptate în cadrul OUG privind plafonarea prețurilor pentru energie, de marți, se regăsește schimbarea prețurilor pentru consumatorii casnici, cu un consum de până la 500 de kWh energie electrică sau 300 metri cubi gaze naturale; se va plăti cel mult 0,68 lei/kWh pentru energie electrică și 0,22 lei/kWh pentru gaze naturale cu toate taxele incluse.

De asemenea, Ordonanța prevede amenzi de până la 200.000 de lei  în cazul firmelor furnizoare de energie care nu recalculează facturile greşite sau care nu aplică prevederile legale.

Noua schemă de compensare a facturilor la energie şi gaze care va fi aplicată de la 1 februarie, nu se pate aplica retroactiv, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu. Anterior, ministrul afirmase că Ministerul Justiției analizează dacă se pot reface facturile și pentru lunile noiembrie și decembrie din 2021.

Ministerul Justiției susține că noile măsuri de sprijin pentru facturi nu pot fi aplicate retroactiv, nici măcar pentru luna ianuarie, a declarat marți ministrul Energiei Virgil Popescu.

Judecata soților Ceaușescu
Comentarii
Adauga un comentariu