Eveniment-Social

Ministrul Mediului, Costel Alexe, participă la „Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul Iași și înființarea de noi distribuții de gaze în UAT-urile ieșene”

Publicat: 10 iul. 2020
Ministrul Mediului, Costel Alexe, participă la „Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul Iași și înființarea de noi distribuții de gaze în UAT-urile ieșene”
Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

Astăzi, la ora 15.oo are loc în curtea interioară a Palatului Administrativ (Prefectura Iași) evenimentul „Dezvoltarea rețelelor de gaze naturale în județul Iași și înființarea de noi distribuții de gaze în UAT-urile ieșene”.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, este prezent la evenimentul de la Palatul Administrativ

La eveniment participă ministrul Mediului, Costel Alexe, membri din conducerea centrală a TRANSGAZ SA, membri ai Secretariatului General al Guvernului și au fost invitați toți primarii din județul Iași.

Având în vedere epidemia de Covid-19 și numarul mare de invitați, evenimentul se desfășoară în aer liber și sub supravegherea unui medic epidemiolog.

La ora 16.00, în parcarea Prefecturii Iași vor fi oportunități audio-video și declarații de presă.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, noi modificări la Codul Silvic

Ministrul Mediului, Costel Alexe a adus noi modificări la Codul Silvic. Conform modificărilor făcute de acesta, hoţii care sunt prinşi furând lemn din pădure ar putea rămâne fără autorismele utilizate pentru comiterea infracţiunilor silvice.

Votul final pentru noul Cod Silvic va ajunge în Camera Deputaţilor săptămâna viitoare. Proiectul este unul care înăspreşte pedepsele.

Conform declaraţiilor făcute de ministrul Mediului, Costel Alexe, hoţii care sunt prinşi furând lemn din pădurile statului vor rămâne şi fără autovehiculele utilizate pentru comiterea infracţiunilor silvice. Măsură este una excelentă, susţin mai multe voci din politică. Măsura luată vine în susţinerea celorlalte măsuri prevăzute de lege. Concret, un hot se va alege, pe lângă dosarul penal şi amendă, şi cu confiscarea mijloacelor de transport folosite în comiterea infracţiunii:

”Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare. Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite. Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, a mai afirmat Alexe.

Hoţii vor avea parte de măsuri mai dure

Ministrul Costel Alexe a explicat că noul Cod Silvic vă prevede şi înăsprirea sancţiunilor pe care oamenii legii le pot lua. Conform ministrului, încadrarea la furt se va face indiferent de cantitatea de arbori pe care hoţii au furat-o. Se va trece şi la schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat. Masaurile sunt eficiente şi pot duce la o scădere a comiterii infracţiunilor în domeniul silvic. Cel mai probabil, legea va fi votata în Parlament săptămâna viitoare. Reprezentanţii USR solicită adoptarea, de urgenţă, în sesiunea extraordinară, a legilor de modificare a Codului Silvic, pentru evitarea sesizării Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) din cauza tăierilor ilegale de păduri din România.

Amenzi pentru persoanele care hrănesc urşi

Conform ministrului Mediului, Costel Alexe, vor exista amenzi pentru cei care hrănesc ursii. În viziunea ministrului, prin hrănirea urşilor, cetăţenii fac mai mult rău decât bine. Într-o declaraţie recentă, Costel Alexe afirma faptul că, un urs care va fi hrănit de om, nu se va întoarce în pădure pentru a căuta hrana ci se va obişnui cu acest lucru. Indiferent cât de prietenos este un urs, acesta este foarte periculos pentru oameni pentru că este un animal sălbatec.

„Pentru că am avut acest caz de emoţie publică săptămâna trecută, vreau să spun un lucru şi lansez un apel către populaţie. Venind ieri spre Braşov, am văzut cozi de maşini şi în faţa fiecăreia era câte un urs. Fac un apel la populaţie şi sper să înţeleagă: ursul este un animal sălbatic, şi nu de companie. Dacă vom considera că hrănind un urs îi facem un bine, fals! Facem cel mai mare rău cu putinţă acelui exemplar sau specii. Odată hrănit de om, să nu ne imaginăm că se va întoarce în munte, să-şi caute hrana. (…) Indiferent cât de prietenos poate părea, este un animal sălbatic şi poate face victime. (…) Am văzut pe reţelele de socializare – şi nu aş vrea să jignesc vreun conaţional al meu, dar are IQ-ul zero – cum privea spre urs în timp ce-l hrănea”, a spus Alexe.

Comentarii
 • Acest Costel Alexe nu este cumva cel care vine pe la Belcesti si da amenzi primarului Ciobanita Titi?
  In anul 2019 a incasat 3 miliade lei din banii Primariei Belcesti pe amenzi date la mediu dar cind e vorba de gaz metan la Belcesti ,acest Alexe uita ca acolo sunt 15.000 de suflete .
  In schimb vine la paranghelii si taieri de panglica cu Fuego si Irina loghin la Belcesti .
  Halal munca ,oare nu il oboseste acest ritm alert ?

 • La Belcesti este dezastru cu acest primar Ciobanita care nu se mai trezeste din bautura si face numai de mintuiala si pe capatuiala lucrari .
  Trebuie arestat pentru golaniile facute dar cine sa o faca ca e o gasca acolo de corupti in frunte cu contabilul .
  DNA ,de ce nu te autosesizezi ?

Adauga un comentariu