Actualitate

Ministrul Nelu Tătaru, pentru românii care nu cred în existenţa coronavirusului: „Să meargă în secţiile ATI şi să vadă cu ochii lor că există virusul”

Publicat: 04 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Nelu Tătaru pentru românii care nu cred în existenţa coronavirusului Să meargă în secţiile ATI şi să vadă cu ochii lor că există virusul
Nelu Tătaru anunţă schimbări la Rezidențiat

Ministrul Sănătății a făcut o declaraţie luni seară, 3 august 2020, pentru românii care nu cred în existenţa acestui virus actual pe teritoriul întreg globului. Nelu Tătaru a oferit nişte argumente solide şi a precizat faptul că românii trebuie să meargă la secțiile de Anestezie şi Terapie Intensivă să vadă bolnavii.

Nelu Tătaru, despre existenţa noul coronavirus

Invitaţia ministrului Nelu Tătaru şi a altor medici și directori de spitale din România este una pur informativă, pentru a-i face pe romani să conştientizeze gravitatea acestui virus, întrucât secțiile de Anestezie şi Terapie Intensivă sunt medii sterile, unde oamenii nu au acces.

”Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concetățenii noștri. Le recomand să se uite în jur, să se uite în spitale, să meargă în secțiile de terapie intensivă, să vadă dacă într-adevăr există acest coronavirus, să vadă că se poate deceda la 30, 39 de ani fără a avea comorbidități, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane transpirând o zi întreagă în niște condiții foarte grele, dar făcându-şi meseria. Nu cred că merită acest lucru, nici acest corp medical, nici cei care au respectat în această perioadă toate regulile”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sănătății a transmis un avertisment

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat că România ar putea ajunge în situaţia în care au fost statele Spania şi Italia în lunile martie-aprilie. Această situaţie vă fi facilitata de nerespectarea regulilor cerute de autorităţi şi numărul pacienţilor care ajung în spitale va creşte.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (…). Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, luni seară.

Ministrul a mai spus că numărul de cazuri noi ar trebui să scadă cam într-o săptămână şi jumătate, dacă toată lumea respectă regulile. „Dacă nu vom respecta aceste reguli, vom asista la o creştere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secţiilor ATI, iar scenariile pe care le vedeam în martie-aprilie în Spania şi Italia se pot repeta şi la noi”, a avertizat Tătaru.

Luni, Ministerul Sănătății a anunţat că în urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până pe 3 august, 2.432 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat, iar la secția de ATI sunt internaţi 419 pacienţi.

Adauga un comentariu