Local

Ministrul Sănătății îi solicită demisia șefului DSP Iași, Vasile Cepoi

Publicat: 08 nov. 2020
Vasile Cepoi și Nelu Tătaru
Vasile Cepoi și Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru i-a solicitat demisia lui Vasile Cepoi, șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași. Conducerea instituției este acuzată că a emis o autorizație de funcționare spitalului mobil de la Lețcani în condițiile în care unitatea medicală are deficiențe serioase. Nelu Tătaru i-a solicitat demisia lui Vasile Cepoi, „groparul sănătății ieșene”, acuzându-l de faptul că a vrut să-l acopere pe fostul lider al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Șeful DSP Iași i-ar fi replicat ministrului Sănătății că nu consideră că a procedar greșit însă Nelu Tătaru i-a spus că îi așteaptă demisia. În acestă duminică Costel Alexe, șeful CJ Iași, alături de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a deplasat la spitalul mobil Lețcani. Acesta a menționat că nu se aștepta ca unitatea medicală să fie într-o situație atât de complciată. Vă reamintim că realizarea spitalului mobil s-a ridicat la o investiție de 13 milioane de euro.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital.

Costel Alexe: „Curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente”

Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Vasile Cepoi a plecat cu coada între picioare de la spitalul mobil de la Leţcani după discuţia avută cu ministrul Nelu Tătaru. Acesta i-a reproşat directorului DSP Iaşi faptul că a emis autorizaţia de funcţionare a unităţii medicale în ciuda numeroaselor deficiente constatate la unitatea de la Leţcani.

De asemenea Costel Alexe a anunțat că în săptămâna ce urmează, de la Ministerul Sănătății va veni o echipă de experți care să evalueze deficiențele de la spitalul mobil de la Lețcani cu scopul de a găsi o rezolvare pentru ca unitatea medicală să poată face față în fața sezonului rece.

Scandal de proporții la Spitalul mobil de la Lețcani

Maricel Popa, fostul şef al Consiliului Judeţean Iaşi, a fost astăzi protagonistul unei scene de tot râsul. Fără să fie invitat, el s-a prezentat la spitalul mobil de la Leţcani acolo unde ministrul Sănătăţii avea programată o vizită alături de mai mulţi oficiali din conducerea judeţului.

Fostul şef al CJ mentioneaza că a venit ca să le spună actualului preşedinte CJ si ministrului Sănătăţii că mint în privinţa spitalului mobil. Maricel Popa susţine că unitatea medicală amplasată la Letcani putea fi deschisă mai devreme şi a reamintit problemele birocratice care au întârziat transportul modulelor şi obţinerea tuturor avizelor de funcţionare. La un moment dat, el a fost evacuat din curtea spitalului.

Comentarii
 • Nu poti solicita demisia unei persoane, mai cititi si voi legile, legiuitori de doi bani. Demisia si-o da fiecare, cu sau fara explicatii suplimentare. Tataru il poate demite pentru nereguli dar nu poate cere demisia.

 • Nelutu disperat este penibil.Lasa ca ii da avocata Sisoaca cu poșeta in cap.Cât depre sănătatea ieșeana-cum poate fi între un Cepoi și un Tătar?!:))Doua tufe politice .

 • Evaluation…se poate solicita demisia unei persoane!
  Este o demisie de onoare! Nu se referă la demisia din C.M..
  Dacă o persoană are onoare, are conștiința și realizează că a făcut ceva greșit își dă demisia. Dacă este atât de nesimțită și nu vrea să și-o dea, i se solicita, ca o dovadă că superiori realizează că este nesimitita. Totul tine de conștiința lucrului bine făcut, când mă refer la administrație, mai ales!
  Aceasta este explicația cu expresia” i s-a solicitat demisia”.

 • Aceste deficiente sunt superficiale ( izolarea unui butduf,izolarea țevii de apă etc ) și nu pot pune la îndoiala emiterea AUTORIZAȚIEI DE FUNCȚIONARE in condițiile in care Iasul este in COD ROȘU DE COVID! Inconștientul de Alexe îl târâie după el toată ziua pe medicul de la țara Tataru ca sa încerce sa arate ca el și PNL se ocupa de sănătatea iesenilor! Cred ca și Alexe și Tataru pot fi ușor acuzați de zădărnicirea bolii care conduce la un GENOCID MEDICAL! Ba inconștienților,PSD va lasă un spital funcțional și voi criminalilor nu știți cum să-l blocați să-l faceți NEFUNCTIONAL???

 • NT ul e interesat de locul lui VC pentru ca are om de la VS pe care vrea sa il aduca la IS. Face parte din registrul curent. Cat mai multi vasluieni la conducerea institutiilor cheie din IS. Si ai nostri conducatori locali asista pasiv.

 • Dacă Popa lua muie de la ARSENE ,a venit acum rândul penibilului Alexe sa își ia muia de rigoare de la Nelutu Tataru de la Husi un medic parat dar in voga de COVID! Vai de capul nostru,am ajuns la Iasi sa fim reprezentați de niște cioflingari ! Rusine ieseni,ați votat tot felul de derbedei politici!

 • Saracu Nelutu de la Casa Betivilor – Husi are pretenti de DEMISIE de la altii ? Ar trebui sa se gandeasca la PROPRIA DEMISIE PENTRU PROBLEMELE DE LA UNIFARM si INCOMPETENTA MANAGERIALA DE CARE DA DOVADA. Noul BULDOG al Politicii PNL-iste are program saptamanal de vizita la Husi ( ACASA, sa verifice cum merg afacerile familiei cu FARMACIILE si sa aduca REZERVE DE VINOASE PENTRU SICA ), ocazie cu care apare si in „vizita de lucru „la Iasi, in numele GLOATEI de PROSTI : Otto, Sica, Alexe & Co. si cu maxima nesimtire sa solicita DEMISII celor ce nu se inregimenteaza in PNL. Se pare au gasit un PERSONAJ COMPETENT UN NOU ” ANDI MANCIU ” in anturajul lor pe care sa-l promoveze de la nivel de MANAGER WC PUBLIC la MANAGER DSP, conform politicii de CADRE explicata de Domnul STAMULE si GURAN ?
  NELUTULE MARS LA CUSCA CU BOTNITA PE MUFA.

 • Nerușinare liberala! În loc sa se ocupe de rezolvarea problemelor unei unități medicale EXISTENTE, cei doi trepăduși zeloși fac propaganda zgomotoasa. Ii doare în cot de pandemie și de oameni! Nulitățile astea fac campanie electorala! În materie de competenta în organizare medicala Nelutu-Husi-apendicita e zero pe lingă Cepoi!

 • Ba Nelutu Masca de la Husi și tu Alexe repentule și plagiatorului,aveți voi tupeu sa ii cereți demisia lui Cepoi care e o somitate in medicina și un manager desăvârșit și experimentat ??? Chiar nu va e jenă mă penibililor,mă jartelelor hoațe ??? JOS PNL ! JOS TATAR! JOS ALEXE PLAGIATORUL! Luați labele de pe ieseni !

 • Tataru a capusat institutiile statului din jud. Iasi cu oameni din anturajul sau din jud. Vaslui. Pacat ca Alexe permite umilinta asta. Ne-am lamurit si cu Alexe.

 • Alexe este o nulitate ajunsa pe cai mari in politică. În China au ridicat un spital în 10 zile. Că nu e perfect de la început ii dai drumul și rezolvi una cate una toate deficientele. Moare lumea și voi in loc sa folosiți 400 de locuri utilizați 36? Am înțeles Popa e de vina, cu toate că firma contractoare e cea care nu și-a resprctat sarcinile din contract. Aveți acuși o lună și nu faceți nimic decât să ziceți că ce rău e PSD, da cred că voi nu erați in stare sa dați drumul la contract darămite să mai și puneți bazele unui spital modular. Concluzia, sper că prostii care votează PNL de vreo 2 ture să își de-a seama ce lichele sunt acolo. Chirica a avut noroc nu de PNL ci de prostia PSD si USR. Daca erau niște candidați buni, pierdea Chirica lejer primăria. Așa îl ținem încă 4 ani pe cel care face drapel cu 200 mii de euro, și pasaje de 3 mil. Daca se poate ..

 • LE TREBUIE UN PUMN ÎN BOT la alegerile care reprezinta singura lor preocupare! Sa le mai cada nasul și obrăznicia mediocrilor agresivi Alexe, Tătaru! Dar, foarte important,să-l aducă pe Klaus rinocerul cu picioarele pe pamint!!

 • Tre sa vina DSP sa spuna ca nu is izolate conductele?pe Bune?sau ca a cazut curentul?mori de ras,astea sunt sicane ,se vad de la o posta…..

 • Pumbaa cere si tot cere demisii in judetul Iasi.
  Pumbaa numeste si tot numeste in judetul Iasi.
  Pumbaa are si tot are tupeu in judetul Iasi.
  Pumba insista si tot insista sa puna ratul cu botnita in judetul Iasi.
  Pumbaa este si va fi un nimic fie si in judetul Iasi.

 • De ce media noastra profesionista si echidistanta nu prezinta imaginile ce circula pe retelele de socializare in care Tataru cu Alexe, ieri, duminica, dupa rateul de la Letcani, sorbeau licori bahice la Palas la o terasa fara a respecta minime masuri de protectie si faceau schimb de prizonieri. Se zice ca Tataru vrea sa aiba control total la Iasi. Alexe se hlizea si zicea da la orice. Vasluianul e malefic rau cand vine vorba de pozitionat acolitii lui. Loveste in oricine numai sa numeasca indivizi din anturajul sau. Am ajuns mai rau decat pe vremea lui Popa.

 • Panaramele astea, Tătaru și Alexe stăteau la local, într-un balon de plastic, unde puneau tara la cale! Asta am ajuns în tara asta, la cheremul unor neispraviti!! Inutil, sunt votați de popor!

 • Si pe „lumina” de cepoi nu tot ei l au numit? Nu stiu cum se face, ce proptele ale, ca indiferent de culoarea politica, nea Vasile mai prinde un post caldut, de sef, vorba aia. Altfel, o mediocritate de nedescris, sunt in breasla si il cunosc

Adauga un comentariu