Local

Ministrul Sănătății îi solicită demisia șefului DSP Iași, Vasile Cepoi

Publicat: 08 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sănătății îi solicită demisia șefului DSP Iași Vasile Cepoi
Vasile Cepoi și Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru i-a solicitat demisia lui Vasile Cepoi, șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași. Conducerea instituției este acuzată că a emis o autorizație de funcționare spitalului mobil de la Lețcani în condițiile în care unitatea medicală are deficiențe serioase. Nelu Tătaru i-a solicitat demisia lui Vasile Cepoi, „groparul sănătății ieșene”, acuzându-l de faptul că a vrut să-l acopere pe fostul lider al Consiliului Județean Iași, Maricel Popa.

Șeful DSP Iași i-ar fi replicat ministrului Sănătății că nu consideră că a procedar greșit însă Nelu Tătaru i-a spus că îi așteaptă demisia. În acestă duminică Costel Alexe, șeful CJ Iași, alături de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, s-a deplasat la spitalul mobil Lețcani. Acesta a menționat că nu se aștepta ca unitatea medicală să fie într-o situație atât de complciată. Vă reamintim că realizarea spitalului mobil s-a ridicat la o investiție de 13 milioane de euro.

”Este inacceptabil ce se întâmplă cu un spital care avea termen de predare 18 mai. Ieşenii trebuie să fie informaţi corect despre ceea ce s-a întâmplat la Leţcani cu acest spital mobil şi să nu cadă victime într-un război politic în care fostul preşedinte al CJ Maricel Popa şi-a dorit să folosească spitalul. Cei de la Direcţia de Sănătate Publică au făcut o analiză privind ceea ce înseamnă spitalul şi au găsit opt deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea acestui spital.

Costel Alexe: „Curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente”

Azi (duminică – n.r.) în timp ce noi eram la Leţcani în vizită, curentul electric a căzut într-unul dintre compartimente. Alimentarea cu apă potabilă şi conductele de canalizare externe nu sunt izolate complet, existând risc de îngheţ. Instalaţia de încălzire nu funcţionează în condiţii de temperatură de minus 15 grade, iar apele pluviale nu sunt colectate, inundând curtea”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

Vasile Cepoi a plecat cu coada între picioare de la spitalul mobil de la Leţcani după discuţia avută cu ministrul Nelu Tătaru. Acesta i-a reproşat directorului DSP Iaşi faptul că a emis autorizaţia de funcţionare a unităţii medicale în ciuda numeroaselor deficiente constatate la unitatea de la Leţcani.

De asemenea Costel Alexe a anunțat că în săptămâna ce urmează, de la Ministerul Sănătății va veni o echipă de experți care să evalueze deficiențele de la spitalul mobil de la Lețcani cu scopul de a găsi o rezolvare pentru ca unitatea medicală să poată face față în fața sezonului rece.

Scandal de proporții la Spitalul mobil de la Lețcani

Maricel Popa, fostul şef al Consiliului Judeţean Iaşi, a fost astăzi protagonistul unei scene de tot râsul. Fără să fie invitat, el s-a prezentat la spitalul mobil de la Leţcani acolo unde ministrul Sănătăţii avea programată o vizită alături de mai mulţi oficiali din conducerea judeţului.

Fostul şef al CJ mentioneaza că a venit ca să le spună actualului preşedinte CJ si ministrului Sănătăţii că mint în privinţa spitalului mobil. Maricel Popa susţine că unitatea medicală amplasată la Letcani putea fi deschisă mai devreme şi a reamintit problemele birocratice care au întârziat transportul modulelor şi obţinerea tuturor avizelor de funcţionare. La un moment dat, el a fost evacuat din curtea spitalului.

Adauga un comentariu