National

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat când se va introduce carantina!

Publicat: 01 oct. 2020
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, arată cu mâna
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a vorbit despre producerea Remdesivir în România. Nelu Tătaru este de părere că anul acesta sau anul viitor ar fi imposibil ca medicamentul Remdesivir, pentru bolnavii de COVID-19, să poată fi produs în România.

Joi, 1 octombrie 2020, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat că decizia de introducere a carantinei într-o localitate se va lua în funcție de rata de transmitere a noului coronavius.

„Când indicele va fi peste 3, se va introduce carantina. Dacă indicele este peste 3 din cauza cazurilor din spitale, din centrele de bătrâni, se carantinează instituțiile respective, nu localitatea”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit România TV.

Nelu Tătaru, despre intrarea României în stare de urgență

În cadrul unei emisiuni televizate, Nelu Tătaru a vorbit despre intrarea României în stare de urgență. Ministrul Sănătăţii susţine că Guvernul României este pregătit pentru orice decizie ar fi necesară în România, pentru a opri evoluția nefavorabilă a epidemiei de coronavirus.

Pentru această situaţie sunt pregătite mai multe scenarii, în funcție de contextul epidemiologic în care ne vom afla.

Nelu Tătaru, despre starea de urgenţă

Nelu Tătaru a fost întrebat în cadrul unei emisiuni de la B1TV care este posibilitatea că România să ajungă în scenariul stării de urgență, în această iarnă? Ministrul Sănătăţii a explicat că există numeroase opțiuni și proceduri din care autoritățile pot alege, totul depinzând de evoluția crizei sanitare.

„În acest moment, mergem pe un scenariu în care am redeschis niște activități, în care am revenit la școală, în care avem alegeri locale și în care urmează un sezon rece. Avem pregătite scenarii, protocoale de aplicat, trebuie doar să fim conștienți că se desfășoară în anumite condiții,” a explicat Nelu Tătaru

Vor fi introduse noi măsuri în România?

După ce i-a lămurit pe telespectatori cu privire la revenirea la starea de urgenţă, Nelu Tătaru a vorbit şi despre posibilitatea introducerii de noi măsuri în ţara noastră.

„Am avut o alternanţă de cazuri, raportat şi la numărul de teste efectuate (…) Am avut o relaxare exagerată, dincolo de normele de aplicare ale unor reluări de activităţi care s-au întâmplat în ultimele luni.

Erau nişte măsuri necesare atât din punct de vedere educaţional cât şi din punct de vedere economic, dacă ne referim la restaurante şi teatre, ele sunt făcute în aşa fel încât că avem o securizate.

Sunt reguli pe care dacă le menţinem, atunci vom păstra acest platou în care suntem acum. Dacă nu le respecrăm, să ne aşteptăm la o creştere a numărului de cazuri de la o zi la alta. (…) Nu speriem pe absolut nimeni, ţinem doar de noi cum vom evolua în această lună şi în lunile următoare.

Sunt lucruri pe care trebuie să le realizăm ca fiind adevărate: există această pandemie, există infecţia cu SARS-COV-2 (…) există cadre medicale care în acest moment resimt o oboseală, resimt o deznădejde şi resimt, unii dintre ei şi boala”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății.

Ce spune Nelu Tătaru despre testele obligatorii pentru cei care vin în România

Nelu Tătaru, spune despre testele obligatorii pentru cei care vin în România că se vor face propuneri CNSU şi Guverului în acest sens. Nelu Tătaru susțime că specialiştii discută despre solicitarea unui test negativ de coronavrus la intrarea în ţară a celor care vin din ţări din zone de risc. Varianta principală care se discută este să se ceară un test nu mai vechi de 72 de ore.

Adauga un comentariu