Actualitate

Ministrul Sorin Cîmpeanu nu o acceptă pe Diana Tăicuțu la conducerea IȘJ Vrancea. Profesoara a fost filmată în ipostaze tandre cu un elev

Publicat: 18 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul Sorin Cîmpeanu nu o acceptă pe Diana Tăicuțu la conducerea IȘJ Vrancea. Profesoara a fost filmată în ipostaze tandre cu un elev
Diana Tăicuțu este profesoară de pictură și doreşte să o înlocuiască în funcția de inspector școlar pe Doina Colavinni, profesoară de muzică, o personalitate distinctă a județului

Prof. Diana Tăicuțu apare din nou în atenţia publica. Protagonista unui scandal în urmă cu trei ani, când fotografii și videoclipuri cu ea dezbrăcată, în scene tandre alături de un elev, au apărut în presă, acum este propusa inspectoare la ISJ Vrancea.

Diana Tăicuțu este profesoară de pictură și doreşte să o înlocuiască în funcția de inspector școlar pe Doina Colavinni, profesoară de muzică, o personalitate distinctă a județului.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării nu accepta nouă propunere pentru funcţia de inspector şcolar

Ministrul Educației şi Cercetării, Sorin Mihai Cîmpeanu, susține că nu acceptă propunerea.

„În primul rând ea nu a fost pusă inspector. Pentru a ajunge inspector e nevoie de avizul Ministerului Educației. Au fost trimise într-adevăr propunerile pentru avizare și în mod evident eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă atât din perspectiva competenței, cât și perspectiva eticii și integrității. Cu siguranță colegii mei au primit deja o altă propunere”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu afirma faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea deja a găsit o alternativă pentru această propunere.

Noul an şcolar vine cu agitaţie. Vor fi numiţi cu delegaţie mii de persoane în funcţii de conducere

Zilele acesta este mare agitație în școli și la inspectoratele școlare din toată țara, ca urmare a faptului că urmează să fie numiți cu delegație mii de directori, directori adjuncți și inspectori școlari, în perspectiva debutului noului an școlar.

În unele județe, consiliile de administrație ale inspectoratelor școlare s-au întrunit deja și au operat primele schimbări, care vor fi valabile cel puțin până la organizarea unor concursuri pentru aceste funcții, cel mai probabil la sfârșitul acestui an, așa cum s-a exprimat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

În județul Vrancea o astfel de numire controversată s-a făcut pentru postul de inspector școlar de arte, funcție în care a fost numită o fostă directoare a Liceului de Artă “Gh. Tătărescu” din Focşani, protagonista unui scandal imens în urmă cu trei ani, când fotografii și imagini video cu ea complet dezbrăcată, în scene tandre alături de un elev, au apărut în presă. În urma acelui scandal profesoară a demisionat de la conducerea școlii.

Povestea scandalului amoros

În anul 2018, pe o rețea de socializare au fost publicate fotografii în care profesoara de pictură apare în ipostaze explicite alături de un elev de clasa a XII, în vârstă de 19 ani, prin urmare major, cu explicația „Arta sexului la Focşani. Directoarea liceului de Arte transformă elevii în jucării sexuale şi predă la domiciliu”.

S-a menționat la acel moment că imaginile au fost surprinse de o cameră de supraveghere montată de fostul soț al profesoarei, cu scopul de a dovedi infidelitatea ei.

Fotografiile nu au stat foarte mult pe pagina Facebook, fiind șterse, însă ele au fost preluate în presă, lucru care a condus la declanșarea imensului scandal, totul culminând cu o cercetare disciplinară încheiată prost pentru profesoară.

Dianei Tăicuțu i s-a suspendat pentru o perioadă de trei ani dreptul de a se înscrie la un concurs pentru a ocupa o funcţie didactică superioară, rămânând doar simplă profesoară, fără drept de a primi gradație de merit.

Profesoara a primit 4 sancțiuni

Cadrul didactic a mai primit încă patru sancţiuni complementare la nivel de unitate de învăţământ, conform codului de etică al unității școlare, respectiv i s-a suspendat dreptul de a fi diriginte timp de patru ani, să predea doar la gimnaziu și să nu poată însoţi elevi în tabere sau la olimpiade şcolare. Mai mult decât atât, s-a stabilit că nu va putea fi niciodată director al Liceului de Artă.

Profesoara nu a contestat măsurile, asumându-și responsabilitatea pentru cele întâmplate.

Fostul soț, care este tot profesor la acel liceu, a primit doar un avertisment scris pentru faptul că a adus prejudicii de imagine liceului, întrucât a ieşit în presă cu informaţii despre acest scandal.

Cât despre elevul amorezat, acestuia i s-au scăzut două puncte la media de la purtare, fapt pentru care a pierdut o bursă pe care o câştigase de la Casa Regală României, tânărul fiind un apreciat şi talentat artist plastic.

Adauga un comentariu