Prima pagină » National » Ministrul Transporturilor promite să construiască 500 de kilometri de autostradă până în 2026: „Stăm mai bine ca niciodată”
Ministrul Transporturilor promite să construiască 500 de kilometri de autostradă până în 2026: „Stăm mai bine ca niciodată”

Ministrul Transporturilor promite să construiască 500 de kilometri de autostradă până în 2026: „Stăm mai bine ca niciodată”

05 mai 2021, 19:47,
Bianca Rebegea, în National

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, promite să construiască, prin PNRR, 500 de kilometri de autostradă până în anul 2026. În acest demers se regăsesc Autostrada A7 şi capetele autostrăzii A8.

Miercuri, 5 mai 2021, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost întrebat la finalul ședinței de Guvern câţi kilometri de autostradă vor fi realizaţi prin PNRR, iar acesta a răspuns:

“În PNRR am inclus ca proiecte majore Autostrada A7. Sunt 320 de kilometri pe A7. E vorba de capetele autostrăzii A8 sectorul Târgu Mureş – Târgu Neamţ, cred că sunt în jur de 50 de kilometri, e vorba de Autostrada A3 între Cluj şi Zalău şi acolo cred că sunt 70 de kilometri. Şi mai este vorba de Lugoj – Deva, unde se fac acele tuneluri pentru urşi. Nu sunt pentru urşi sunt pentru maşini doar mamiferele pot migra pe deasupra nefiind afectat terenul. Singura secţiune lipsă pe autostrada între Sibiu – Nădlac, acolo sunt 9 kilometri, dar este o lucrare amplă, scumpă, sunt două tuneluri în lungime combinată de aproximativ doi kilometri”, a explicat ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor promite 500 de kilometri de autostradă până în 2026: „Sperăm să avem recordul absolut de investiţii în autostrăzi şi căi ferate de după Revoluţie”

În condițiile în care, la capitolul autostrăzi, România nu stă foarte bine, Cătălin Drulă a fost întrebat cum va reuși să susțină construirea a 500 de kilometri de autostradă. Iată răspunsul oferit de ministrul Transporturilor:

“Stăm mai bine ca niciodată şi asta o arată cifrele nu eu. Avem un record pe partea de investiţii pe primele patru luni ale anului, suntem în creştere cu 14% faţă de anul trecut. Ca să aveţi un termen de comparaţie, faţă de 2019 sau 2018 este mai mult decât dublu sumei care fusese atunci consumată pe primele patru luni. Pe întregul an sperăm să avem recordul absolut de investiţii în autostrăzi şi căi ferate de după Revoluţie. Proiectele merg bine şi suntem în grafic”.

Vești despre parcarea de la Aeroportul Otopeni. Cătălin Drulă: „Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă”

În aceeași zi, Cătălin Drulă a abordat mai multe subiecte, printre care și cel al parcării de la Aeroporul Otopeni. Astfel, acesta a anunțat că parcarea de la Sosiri de la Aeorportul Otopeni va fi avea sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare și cu bariere moderne: „Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”.

„S-a dat ordinul de începere – știu, o durere pentru cetățenii care folosesc Aeroportul Otopeni, s-a dat ordinul de începere pentru modernizarea parcărilor publice”, anunță, miercuri, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Ministrul a precizat că parcarea de la Aeroportul Otopeni va fi una modernă.

„În sfârșit, vom avea acolo, la sfârșitul lui 2021, parcarea de la Sosiri, supraetajată, cu sistem modern de plată, cu cititor de numere de înmatriculare, cu bariere moderne… Scăpăm de acel sistem oribil cu fisă, care ne blochează parcarea și așteaptă toată lumea la cozi”, conchide ministrul Transporturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *