Razboi în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării spune că reuniunile NATO s-au încheiat cu rezultate pozitive: „Armata va fi mai bine aprovizionată cu muniție”

Publicat: 16 feb. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ministrul ucrainean al Apărării spune că reuniunile NATO s-au încheiat cu rezultate pozitive Armata va fi mai bine aprovizionată cu muniție
Ministrul ucrainean al Apărării spune că reuniunile NATO s-au încheiat cu rezultate pozitive

După două zile de întâlniri cu oficiali și membri NATO la Bruxelles, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, și-a exprimat optimismul cu privire la rezultate.

„Amenințările din cer vor fi mai bine respinse. Armata va fi mai bine aprovizionată cu muniție. Mai mulți dintre soldații noștri vor primi o pregătire de calitate”, a spus Reznikov, potrivit unei postări pe Facebook a Ministerului Apărării al Ucrainei.

„Principalul este că se întărește pumnul blindat, care în câteva luni va putea rezolva problemele conform planului comandantului șef”, a adăugat acesta, potrivit CNN.

Aspecte practice ale unei „coaliții de tancuri” în curs de formare

Reznikov a spus că discuțiile au inclus aspecte practice ale unei „coaliții de tancuri” în curs de formare. În plus, piese de schimb pentru prima artilerie străină autopropulsată sunt deja comandate, a spus el.

El a abordat, de asemenea, probleme legate de achiziții după acuzațiile de corupție din cadrul ministerului apărării în achiziționarea de alimente pentru armată.

„Unele reforme se mișcă mai încet”, a spus el, dar altele „prin avânt pentru că sunt esențiale”.

„De fapt, vorbim despre sincronizarea tuturor procedurilor de achiziții care urmează să fie utilizate de Ministerul Apărării cu procedurile standard adoptate de NATO. Încrederea partenerilor este importantă pentru Ucraina. Această încredere este cea care ne permite să primim toată asistența oferită de partenerii noștri”, a spus Reznikov

Armata ucraineană va adopta un software de audit german pentru a-și gestiona mai bine logistica, a spus el.

„Ne întoarcem acasă. Avem mult de lucru”, a spus Reznikov.

Norvegia, program de ajutor multianual de 7,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Norvegia a lansat un program de sprijin multianual pentru Ucraina în valoare de 7,3 miliarde de dolari, a confirmat joi guvernul țării într-o declarație.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a participat de la distanță la lansarea Programului de sprijin Nansen, care va fi distribuit pe o perioadă de cinci ani, se arată în comunicat.

„Sunt foarte încântat că există un acord atât de larg asupra programului de sprijin pentru Ucraina. Suntem împreună pentru a condamna războiul Rusiei în Ucraina și pentru a sprijini lupta legitimă a poporului ucrainean de a se apăra”, a declarat premierul norvegian Jonas Gahr Støre.

Guvernul Norvegiei a ajuns, de asemenea, la un acord privind o finanțare suplimentară de 488,5 milioane de dolari pentru țările în curs de dezvoltare „grav afectate de ramificațiile războiului”, menționând impactul pe care l-a avut invazia asupra costului alimentelor, îngrășămintelor și energiei.

Adauga un comentariu