Local

Minor de 15 ani, acuzat de omor! Când și-a văzut tatăl atacat, a pus mâna pe cuțit și a lovit! Pereții au fost umpluți de sânge!

Publicat: 10 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Minor de 15 ani acuzat de omor Când și-a văzut tatăl atacat a pus mâna pe cuțit și a lovit Pereții au fost umpluți de sânge

Un puști a ajuns în fața magistraților, după ce a intervenit într-un conflict pentru a-și apăra tatăl. Procurorii spun că adolescentul a pus mâna pe un cuțit și a lovit fără milă. Victima a murit după ploaia de lovituri primite

Un băiat în vârstă de 15 ani riscă să stea în pușcărie, după ce a fost acuzat că a făcut moarte de om. Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel S., sub acuzația de omor.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și minorul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Totul s-a terminat în câteva secunde

Tragicul incident a avut loc pe data de 11 octombrie 2019, în Satul Nou, din Belcești. Anchetatorii au menționat că, în ziua respectivă, minorul și tatăl său se aflau în casa unui prieten de familie. Imobilul se află în localitatea amintită.

„La un moment dat, în timp ce minorul dormea, între gazdă și tatăl minorului a izbucnit un conflict spontan. Cei doi au început să se certe și să se îmbrâncească. Fiind trezit din cauza zgomotelor din cameră, minorul s-a ridicat din pat, a pus mâna pe un cuțit și a început să îl înfigă în rivalul tatălui său”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Pereții camerei în care se găseau cei trei s-au umplut instantaneu de sânge. La scurt timp, incidentul a fost anunțat autorităților printr-un telefon la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Așadar, la fața locului s-a deplasat un echipaj medical, care nu a mai putut face nimic, decât să declare decesul victimei. Ulterior, cadavrul bărbatului în vârstă de 39 de ani a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru efectuarea necropsiei.

„Medicii legiști au constatat că decesul a fost unul violent, fiind provocat în principal de o plagă penetrantă intra-cardiacă. În urma tragicului incident, minorul a fost preluat și transportat la Institutul de Psihiatrie, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Medicii au concluzionat că acesta a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Oamenii legii au explicat faptul că, în cazul unor inculpați minori, expertizarea psihiatrică durează mai mult timp decât în cazul adulților.

Comportament agresiv

Vecinii din Satu Nou s-au declarat șocați de cele întâmplate. Pe de altă parte, aceștia le-au relatat oamenilor legii că, în localitate, există minori care mai consumă băuturi alcoolice. Mai mult, aceștia au povestit că, deși are doar 15 ani, Gabriel S. este cunoscut cu un comportament de o agresivitate ieșită din comun. Din câte se pare, în trecutul apropiat, acesta ar mai fi avut conflicte cu diverși săteni.

„Inculpatul este cunoscut cu o structură agresivă, el provenind dintr-o familie dezorganizată”, au constatat specialiștii care au analizat cazul.

La audieri, minorul a recunoscut, în mare, comiterea faptei, dar a precizat că nu a vrut să facă altceva decât să își apere tatăl, care ar fi fost agresat de cel ce avea să devină victimă.

Adauga un comentariu