Local

Minune pentru gravida arsă din Bacău, care a ajuns în stare gravă la Iași, după ce intrat în flăcări să își salveze celălalt copil!

Publicat: 03 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Minune pentru gravida arsă din Bacău care a ajuns în stare gravă la Iași după ce intrat în flăcări să își salveze celălalt copil
Gravida de 24 de ani din Bacău, care a ajuns în stare gravă la Iași, după ce a intrat în flăcări, a scăpat de ce a fost mai rău

Medicii ieșeni au făcut adevărate miracole pentru gravida arsă din Bacău, care a ajuns în stare gravă la Iași după ce a intrat cu mâinile goale în flăcări pentru a-și salva celălalt copil. Ea și bebelușul de 5 luni, din burtă, se simt foarte bine și au trecut peste orice pericol

Tânăra gravidă, în 5 luni, din Bacău, internată în urmă cu mai bine de o lună în Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului Clinic Județean ”Sf. Spiridon” din Iași, cu 37 la sută din suprafața corpului arsă, a fost externată. Medicii ieșeni au reușit să o salveze atât pe ea, cât și bebelușul din pântece, care prezenta mai multe riscuri.

”Pacienta cu arsuri este o gravidă transferată de la Bacău. A fost internată la Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă, cu 37 la sută suprafață arsă pe membrul superior și pe cel inferior. În prezent, pacienta se simte mult mai bine și a fost externată. A fost vorba despre o arsură de gradele 2 și 3. Aceasta a fost operată de mai multe ori și a avut o evoluție bună”, a declarat prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD de la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iași.

Gravida arsă din Bacău a ajuns la Iași la începutul lunii ianuarie 2022

Amitim că o tânără gravidă din județul Bacău a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic Județean ”Sf. Spiridon” din Iași, la începutul lunii ianuarie 2022, după ce a intrat în flăcări pentru a-și salva copilul, punându-și viața în pericol. Copilul se afla în casa care a fost cuprinsă de flăcări. Fără să stea prea mult pe gânduri, a intrat în foc să-și salveze pruncul. Gravida a suferit arsuri pe 37 la sută din suprafața corpului, în special pe o mână și un picior.

Aceasta a fost internată în Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă din cadrul Spitalului ”Sf. Spiridon”.
Pacienta a reprezentat un caz aparte din cauza faptului că era însărcinată în 16 săptămâni și orice tratament ar fi putut avea o evoluție nefastă asupra fătului. Medicii erau îngrijorați, deoarece puteau apărea complicații în cazul fătului de 16 săptămâni, deoarece gravidei i-au fost administrate medicamente specifice pacienților arși, care sunt toxice pentru făt. Din fericire, totul s-a terminat cu bine.

O altă gravidă din Bacău a ajuns în stare gravă la Iași

Amintim că, în edițiile anterioare ale cotidianului BZI, a fost prezentat un caz rar de la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iași. Medicii de acolo au avut de-a face pentru a doua oară cu o afecțiune rară, întâlnită în cazul gravidelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, primul caz fiind în perioada valului 3.

A fost vorba despre o femeie de 41 de ani, din Bacău, care a ajuns în stare foarte gravă, cu lichid la plămâni și în cavitatea abdominală. Aceasta a fost internată în stare foarte gravă și monitorizată o perioadă îndelungată în Secția ATI a maternității.

Adauga un comentariu