Titlurile zilei

O gravidă COVID-19 a stârnit curiozitatea medicilor de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași. Este al doilea caz de acest gen pe care îl întâlnesc doctorii de la debutul pandemiei. Femeia se zbate acum între viață și moarte

Publicat: 15 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O gravidă COVID-19 a stârnit curiozitatea medicilor de la Maternitatea Elena Doamna din Iași. Este al doilea caz de acest gen pe care îl întâlnesc doctorii de la debutul pandemiei. Femeia se zbate acum între viață și moarte
Prof. dr. Răzvan Socolov vorbește despre situația Covid de la Maternitatea "Elena Doamna" din Iași

Caz rar la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași! Medicii de acolo au de a face din nou cu o afecțiune rară, întâlnită în cazul gravidelor infectate cu virusul SARS-CoV-2, primul caz fiind în perioada valului 3. O femeie de 41 de ani a ajuns în stare foare gravă, cu lichid la plămâni și în cavitatea abdominală. Aceasta este internată în secția ATI a maternității

O mamă în vârstă de 41 de ani, infectată cu virusul SARS-CoV-2, a ajuns în stare gravă la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași la câteva ore după ce a născut. Medicii din Iași se confruntă pentru a doua oară cu un caz atât de grav, în care pacienta gravidă, infectată cu SARS-CoV-2, dezvoltă afecțiuni rare. Aceasta prezintă, pe lângă infecția COVID-19, și inflamarea pleurală (lichid la plămâni) și acumulare de lichide în cavitatea abdominală.

„O pacientă în vârstă de 41 de ani de la Onești a născut natural. Nașterea a decurs bine, numai că a dezvoltat pleurezie și ascită, deci lichid la plămâni și în burtă. Aceasta este o complicație mai rară a Covid-ului, dar ne-am mai confruntat cu un caz asemănător în valul 3 al pandemiei, care, din fericire, a ieșit cu bine, dar până la urmă a trebuit dus la Spitalul «Sfântul Spiridon», adică a stat foarte mult în ATI. În prezent, pacienta din Onești se află internată în secția ATI a Maternității «Elena Doamna», Iași.

Am vorbit cu medicul de la Terapie Intensivă să încercăm să facem un consult și la Pneumo, pentru că, pe lângă plămânii care sunt afectați din cauza covidului, mai are și pleurezie, deci este și mai greu să respire”, a declarat prof. dr. Răzvan Socolov, șef de secție Obstetrică și Ginecologie la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași

Medicul Răzvan Socolov: „Una dintre paciente este cu moralul la pământ și cere să moară, chiar dacă starea de sănătate s-a îmbunătățit”

Ieri, la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași erau internate trei paciente în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, printre care și o mămică care a stat timp de 10 zile intubată, iar acum starea ei de sănătate dă semne să se îmbunătățească. Medicii au precizat că pacienta este bine din punct de vedere medical, însă moralul este la pământ. Aceasta își dorește să moară, iar cadrele medicale se gândesc să aducă un membru al familiei la ea, pentru a o ajuta, chiar dacă acest lucru nu prea este permis și mai ales în condițiile pandemice.

„Avem în total trei paciente infectate COVID-19, care sunt internate în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Una dintre acestea a fost intubată timp de 10 zile, dar acum este detubată. A fost o sarcină în care copilul s-a extras la 33 de săptămâni, din cauză că a ajuns în stare gravă și a trebuit intubată. În momentul în care se intubează, facem cezariană ca să scoatem copilul.

Pacienta a fost detubată, teoretic evoluează bine, însă emoțional este mai instabilă. Și din această cauză ne gândeam, pentru că de obicei nu lăsam rudele să intre la pacienți, ne gândeam acum dacă nu ar fi bine să vină cineva la ea, pentru că realmente, moral este la pământ. Cere să moară, chiar dacă în acest moment este bine din punct de vedere a sănătății”, a adăugat prof. dr. Răzvan Socolov, șef de secție Obstetrică și Ginecologie la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași.

În edițiile anterioare a fost prezentat cazul unei paciente care a născut la maternitatea „Elena Doamna” din Iași cel de-al șaselea copil prin cezariană. Aceasta și-a pus viața în mare pericol, astfel de cazuri fiind foarte rare.

Adauga un comentariu