Actualitate

Mircea Badea intervine în scandalul familiei Lasconi. „Familia n-are legătură cu iubirea”

Publicat: 07 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Badea intervine în scandalul familiei Lasconi. Familia n-are legătură cu iubirea
Mircea Badea susține că fiica Elenei Lasconi suferă de fapt pentru o miză falsă

Jurnalistul Mircea Badea intervine în scandalul familiei Lasconi, după ce fiica și-a numit mama homofobă pentru că susține familia tradițională. În urma controverselor iscate în jurul acestui subiect, Elena Lasconi a fost retrasă de pe lista USR pentru Europarlamentare. Astfel, Mircea Badea a ținut să-i transmită Oanei Lasconi că suferă de fapt pentru o miză falsă.

Mass-media și lumea politică din România tranșează în prezent un nou scandal, care îi are în centrul său pe membrii unei familii – mamă și fiică. Astfel, Oana, fiica primarului din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, și-a acuzat mama că este homofobă pentru că a votat DA la referendumul pentru susținerea familiei tradiționale. Cu privire la acest subiect și-a spus părerea și Mircea Badea, care o ceartă pe fiica Elenei Lasconi.

Mircea Badea intervine în scandalul familiei Lasconi

Mircea Badea a reacționat după declarațiile Oanei Lasconi, fiica Elenei Lasconi, care a spus că mama ei este homofobă după ce a votat “Da” la referendumul pentru familia tradițională din 2018. În vârstă de 31 de ani, fata primarului din Câmpulung Muscel s-a declarat dezamăgită de mama ei pentru votul de acum cinci ani.

Mircea Badea este de părere că Elena Lasconi nu este homofobă pentru că suține familia tradițională, formată din bărbat și femeie.

„Dragă doamnă Lasconi, fiica, nu înseamnă că mami e homofobă deloc, doar pentru că crede că familia trebuie să fie compusă din bărbat și femeie și nu. (…) Şi știu că vine ca un șoc mental pentru mulți care au senzația că dacă ai votat pentru familia tradițională ești homofob. De aia vreau să o liniștesc pe doamna Oana Lasconi că am văzut că era sub imperiul unei emoții foarte puternice și îi venea să plângă”, a declarat Mircea Badea.

El a continuat apoi spunând că instituția căsătoriei nu are nimic de a face cu iubirea dintre doi oameni.

„Deci familia n-are nicio legătură cu iubirea. Știu că sună ciudat și cam prost, dar n-are. De ce? Familia este o construcție instituțională. Iubirea este un sentiment. Familia n-are legătură nici cu iubirea, nici cu sexul, nici cu locuitul împreună. Familia este o construcție strict instituțională şi la această construcție strict instituțională se referea şi referendumul.

Primarul nu te întreabă: bă, tu o iubești pe asta, faci sex cu ea, stați împreună? Nu, nu întreabă nici pe el, nici pe ea, nici pe ele şi nici pe ei pentru că nu despre asta este vorba la primărie. La primărie te întreabă dacă ești de acord să o iei în căsătorie pe…. Deci e vorba de un acord”, a continuat jurnalistul.

Mircea Badea susține că Oana Lasconiu suferă pentru o miză falsă

Realizatorul TV Mircea Badea a mai subliniat că Oana Lasconi nu ar fi trebuit să-și acuze mama de homofobie, deoarece gestul ei de a susține familia tradițională nu este ceva greșit.

„Fiica Lasconi care acuză mama Lasconi că a votat pentru modificarea constituției «într-un mod absolut jegos sau ceva», răspunsul e nu, nu, nu. Oamenii ăștia care suferă pentru mize false, neînțelegând subiectul, oamenii ăștia care suferă aiurea în tramvai, neînțelegând despre ce e vorba, or ști că actuala Constituție a României nu permite decât căsătoriile tradiționale?

Deci mama Lasconi n-a votat ca să modifice Constituția «într-un mod jegos». Nu! Ea a votat să rămână Constituția așa cum e! În sfârșit, din când în când, așa sunt eu… mă mai exteriorizez”, a completat Mircea Badea.

Adauga un comentariu