Sport

Mircea Lucescu a făcut primul transfer la Dinamo Kiev: „Unul dintre cei mai buni pe postul său”

Publicat: 11 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mircea Lucescu a făcut primul transfer la Dinamo Kiev Unul dintre cei mai buni pe postul său
Mircea Lucescu a făcut primul transfer la Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev a anunțat, ieri, transferul fundașului stânga Volodymyr Kostevych (27 de ani), de la formația poloneză Lech Poznan. Kostevych a semnat deja cu Dinamo Kiev un contract valabil pe trei sezoane, însă se va alătura lotului condus de Mircea Lucescu în ianuarie 2021, din postura de jucător liber de contract

Volodymyr Kostevych, transferat de Dinamo Kiev: „Unul dintre cei mai buni pe postul său”

Ucraineanul va rămâne să își încheie contractul cu Lech Poznan, formație alături de care a încheiat pe locul secund campionatul din Polonia.
Volodymyr Kostevych a fost crescut la formația ucraineană Karpaty, alături de care a strâns 85 de meciuri și patru goluri în prima ligă. În 2017, fundașul a fost achiziționat de Lech Poznan, pentru 300.000 de euro.
În ultima stagiune, fostul internațional U21 a evoluat în 32 de partide, reușind un gol și șase pase decisive.

„Din 2017, Volodymyr evoluează în campionatul Poloniei, acolo unde a devenit unul dintre cei mai buni pe postul său”, se arată pe site-ul oficial al lui Dinamo Kiev.

Mircea Lucescu a început deja pregătirile pentru noul sezon

Dinamo Kiev, echipa preluată de Mircea Lucescu (75 de ani), a susținut, vineri, primul meci amical din această vară, împotriva celor de la Veres Rivne (liga a treia din Ucraina), scor 3-0.
Golurile au fost reușite de danezul Mikkel Duelund (6′), ucraineanul Vladyslav Supryaga (16′) și uruguayanul Carlos de Pena (52′).
Mircea Lucescu va avea parte de primul meci oficial pe 25 august, în Supercupa Ucrainei. Adversara lui Dinamo Kiev va fi chiar Șahtior Donețk, formație la care antrenorul român a petrecut 12 ani.
Dinamo Kiev va evolua și în Liga Campionilor. Ucrainenii vor începe competiția din turul 3 preliminar.

Mircea Lucescu începe curățenia la Dinamo Kiev. Două milioane de euro pentru primul jucător de care se desparte

Mircea Lucescu (75 de ani) a preluat-o pe Dinamo Kiev la finalul lunii trecute, iar antrenorul român pregătește strategia de transferuri pentru sezonul următor.
Primul jucător de care se va despărți Mircea Lucescu pare a fi mijlocașul defensiv Mohammed Kadiri (24 de ani). Internaționalul ghanez ar urma să fie cumpărat definitiv de formația rusă Arsenal Tula, pentru două milioane de euro, scrie Sport.
Kadiri a sosit la Kiev în urmă cu un singur sezon, de la Austria Viena, însă nu a reușit să se impună în echipa de start a ucrainenilor, el acumulând doar 16 partide.
Fotbalistul ghanez a mai evoluat pentru Arsenal Tula, în sezonul 2018/2019, când a fost împrumutat de la Austria Viena.
În ceea ce privește achizițiile, Mircea Lucescu pare decis să transfere câțiva tineri brazilieni talentați, așa cum s-a întâmplat la Șahtior Donețk.

Mai mulți brazilieni, pe lista lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Presa din Ucraina scria că brazilienii vizați de Lucescu sunt Jean Pyerre (22 de ani), mijlocaș ofensiv la Gremio, Gabriel Menino (19 ani), mijlocaș defensiv la Palmeiras, Helinho (20 de ani), extremă dreaptă la Sao Paulo, și Marquinhos (20 de ani), mijlocaș stânga la Atletico Mineiro.
Cel mai important nume de pe această listă pare să fie cel al lui Jean Pyerre, care este cotat la 9 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Fost internațional U17, mijlocașul a strâns 7 goluri și 5 pase decisive la Gremio.
După numirea lui Lucescu la Dinamo Kiev s-a vorbit și despre interesul vicecampioanei Ucrainei pentru Marcao, fundașul central al lui Galatasaray, în vârstă de 24 de ani.

Adauga un comentariu