Sport

Mircea Lucescu începe curățenia la Dinamo Kiev!

Publicat: 10 aug. 2020
Tehnicianul român Mircea Lucescu a început campania de transferuri la noua sa echipă, din Ucraina
Mircea Lucescu pregătește transferurile la Dinamo Kiev

Mircea Lucescu (75 de ani) a preluat-o pe Dinamo Kiev la finalul lunii trecute, iar antrenorul român pregătește strategia de transferuri pentru sezonul următor.
Primul jucător de care se va despărți Mircea Lucescu pare a fi mijlocașul defensiv Mohammed Kadiri (24 de ani). Internaționalul ghanez ar urma să fie cumpărat definitiv de formația rusă Arsenal Tula, pentru 2 milioane de euro.

2 milioane de euro pentru Kadiri

Kadiri a sosit la Kiev în urmă cu un singur sezon, de la Austria Viena, însă nu a reușit să se impună în echipa de start a ucrainenilor, el acumulând doar 16 partide.
Fotbalistul ghanez a mai evoluat pentru Arsenal Tula, în sezonul 2018 / 2019, când a fost împrumutat de la Austria Viena.
În ceea ce privește achizițiile, Mircea Lucescu pare decis să transfere câțiva tineri brazilieni talentați, așa cum s-a întâmplat la Șahtior Donețk.

Mai mulți brazilieni, pe lista lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev

Presa din Ucraina scria că brazilienii vizați de Lucescu sunt Jean Pyerre (22 de ani), mijlocaș ofensiv la Gremio, Gabriel Menino (19 ani), mijlocaș defensiv la Palmeiras, Helinho (20 de ani), extremă dreaptă la Sao Paulo, și Marquinhos (20 de ani), mijlocaș stânga la Atletico Mineiro.
Cel mai important nume de pe această listă pare să fie cel al lui Jean Pyerre, care este cotat la 9 milioane de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com. Fost internațional U17, mijlocașul a strâns 7 goluri și 5 pase decisive la Gremio.
După numirea lui Lucescu la Dinamo Kiev s-a vorbit și despre interesul vicecampioanei Ucrainei pentru Marcao, fundașul central al lui Galatasaray, în vârstă de 24 de ani.

Adauga un comentariu