Cancan ultimă oră

Mircea Solcanu, apariție neașteptată după o pauză de 8 ani. Fostul prezentator trece prin momente dificile: „Nu, n-am murit. Sau…”

Publicat: 26 ian. 2022
Fostul prezentator de televiziune, Mircea Solcanu
La 8 ani după ce a apărut ultima oară pe sticlă, Mircea Solcanu a fost invitatul lui Cristi Brancu la emisiunea „Exclusiv VIP

Mircea Solcanu s-a retras din televiziune în urmă cu 8 ani, prezentatorul demisonând de la Acasă TV, în urma unui comentariu regretabil la adresa familiei Anghel, părinții copilului sfâșiat de maidanezi, caz care, la vremea respectivă, a îndurerat o țară întreagă. De atunci, viața fostului prezentator s-a schimbat radical. Acum, Mircea Solcanu trăiește la Constanța, se întreține dintr-o pensie de handicap de doar 880 de lei, studiază actoria și se pregătește pentru examenul de licență.

Cu ce se ocupă Mircea Solcanu acum

La 8 ani după ce a apărut ultima oară pe sticlă, Mircea Solcanu a fost invitatul lui Cristi Brancu la emisiunea „Exclusiv VIP. Fostul prezentator TV a mărturisit că se pregătește acum să devină actor, iar primul spectacol îl va avea în luna iunie a acestui an.

„Studiez, mă pregătesc de licență în arta actorului. (…) Nu am mai făcut absolut nimic (n.r. – după ce s-a retras din televiziune). Fac această licență pentru că un mare actor, care nu mai e printre noi, mi-a zis că de ce nu mă duc la teatru fiindcă am talent. Iar într-o bună zi m-am gândit că aș putea încerca și asta. Deja repet la spectacolul de licență. În luna iunie vom avea 5 reprezentații ale piesei, este o comedie foarte interesantă, scrisă în anii 60, dar foarte actuală”, a declarat Mircea Solcanu la Prima TV.

Fostul prezentator trăiește dintr-o pensie de handicap

După ce s-a retras din televiziune, Mircea Solcanu a suferit o intervenție pe creier, iar acum trăiește de pe urma unei pensii de handicap extrem de modeste.

„Dacă intri pe Google și cauți Mircea Solcanu următoarea căutare este a murit. Nu, n-am murit. Sau… pot să spun că pentru unii am murit. Încă n-am murit”, a spus Mircea Solcanu.

Mircea Solcanu a confirmat faptul că trăiește dintr-o pensie de handicap, iar după toți anii de muncă el a mai primit 80 de lei în plus.

„Nu îmi e dor de nimic. Fiecare experiență trebuie luată ca atare. (…) Este perfect adevărată informația că trăiesc dintr-o pensie de handicap, dar nu numai pensia mea e mică. Este a tuturor persoanelor cu handicap și cu incapacitate totală de muncă. După toți anii lucrați peste tot mi s-au adăugat la pensie 80 de lei. 80 de lei iau pentru toți anii lucrați. O sumă minunată, ce să spun?!”, a mai spus fostul prezentator TV în cadrul emisiunii.

Mircea Solcanu : „Am o poprire din pensie”

Prezentatorul TV i-a mai dezvăluit lui Cristi Brancu și faptul că, în pofida tuturor zvonurilor privind starea sa de sănătate, acum se simte bine. Din păcate, nu la fel de bună este situația lui materială, din cauza datoriilor la ANAF fiindu-i opriți din pensie 100 de lei. Fostul prezentator și-a îndemnat colegii de breaslă să fie foarte atenți atunci când se angajează, dezvăluind că acum trăiește doar din 780 de lei pe lună.

„Îi îndemn pe colegii jurnaliști să se mai ducă pe la Casa de Pensii, să se uite bine ce contracte semnează și în ce condiții pentru că, la un moment dat, pensia nu iartă pe nimeni. Am mai lucrat prin anumite locuri și nu apare că am lucrat, dar nu de la trusturile de presă unde am fost angajat. De acolo îmi vin cei 80 de lei. Au mai fost locuri de muncă unde oamenii nu au declarat. Situația mea cred că poate fi o lecție pentru toți colegii mei. Când ești jurnalist ți se pare că faci o chestie foarte mișto și nu îți mai pasă de aspecte legate strict de viața ta. Pensia mea e de 880 de lei. Iar din acești bani aveam o datorie la ANAF, deci am o poprire de 100 ron. Mă descurc cu greu, nu pot să spun că dansez într-un picior. Exact ca celelalte persoane cu handicap și dizabilități. La toți ni-i greu! Mă gândesc că, dacă ceilalți se descurcă, trebuie să mă descurc și eu, n-am ce să fac”, a mai declarat Mircea Solcanu.

 

Cătălin Zmărăndescu, făcut praf de fiul lui!
Adauga un comentariu