Titlurile zilei

Mișcare surpriză a clanului Corduneanu! Unul dintre membri cere bani de la Statul Român pentru că a fost anchetat pe nedrept

Publicat: 27 iul. 2020
Un membru al clanului Corduneanu a dat în judecată Statul Român
Gelu Rusu (fost Corduneanu) a decis să dea în judecată Statul Român și să ceară daune morale, după ce a scăpat de acuzațiile aduse împotriva sa în dosarul de pe rolul Curții de Apel Cluj

Lovitură de teatru: un membru al clanului Corduneanu cere daune morale de la stat! Gheorghe Corduneanu a dat în judecată autoritățile după ce a scăpat de acuzații în dosarul de la Cluj! La finele lunii ianuarie, judecătorii din cadrul Curții de Apel Cluj au condamnat doar 3 membri ai clanului Corduneanu, dintre cei 27 de inculpați trimiși în judecată în acel dosar

Un membru al clanului Corduneanu cere daune morale de la stat

Lovitură de teatru: un membru al clanului Corduneanu cere daune morale de la stat! Gheorghe Corduneanu a dat în judecată autoritățile după ce a scăpat de acuzații în dosarul de la Cluj!

La finele săptămânii trecute, Gheorghe Rusu (fost Corduneanu) i-a chemat în fața instanței pe reprezentanții Statului Român, respectiv Ministerul Finanțelor Publice. Acesta le solicită magistraților din cadrul Tribunalului Iași să oblige statul la plata unor daune morale de peste 10.000 de euro, precum și a dobânzii legale. Motivul îl constituie achitarea primită de Gheorghe Corduneanu în cadrul dosarului care s-a încheiat la Curtea de Apel Cluj, în ianuarie 2020. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului civil. Ulterior, judecătorii vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Gheorghe Corduneanu a scăpat de acuzații în dosarul de la Curtea de Apel Cluj

Pe 31 ianuarie 2020, judecătorii din cadrul Curții de Apel Cluj au pus punct dosarului în care procurorii DIICOT au trimis în fața instanței 27 de membri și apropiați ai clanului Corduneanu. Astfel, instanța a desființat sentința penală pronunțată de prima instanță.

„Constată nulitatea absolută a proceselor de redare a interceptărilor dispuse în prezenta cauză în faza de urmărire penală și dispune excluderea de la dosarul cauzei a suporților optici ce stochează rezultatele activității de supraveghere tehnică dispusă în cauză, precum și a proceselor-verbale de redare a acestor activități”, au precizat magistrații clujeni.

Din acest motiv, instanța a dispus condamnarea doar a 3 membri ai clanului ieșean. Ceilalți 24 de inculpați, printre care se afla și Gheorghe Corduneanu, au scăpat de acuzațiile aduse de către anchetatori, sentința fiind definitivă. De remarcat este faptul că Gheorghe Corduneanu fusese achitat și la prima instanță care a analizat dosarul, respectiv Tribunalul Maramureș.

Acuzațiile aduse de procurorii DIICOT în cazul clanului Corduneanu

Pe 5 iulie 2010, procurorii DIICOT Iași au dispus trimiterea în judecată a 27 de inculpați, care ar fi făcut parte din gruparea cunoscută sub titulatura de „Clanul Cordunenilor”.

„Constituită inițial pe criteriul apartenenței familiale, structura a devenit treptat o rețea de tip mafiot, în care elementele de comandă aparțineau membrilor familiei Corduneanu, iar palierul de execuție era asigurat de către ceilalți membri ai grupului. Rețeaua de criminalitate transfrontalieră Corduneanu dispunea de multiple extensii și legături atât în plan intern – palierul mediilor criminale de pe raza altor județe, dar și pe teritoriul altor state – Republica Moldova, Italia, Spania, Austria, Germania și Irlanda”, au spus procurorii DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în sarcina inculpaților s-a reținut comiterea, în perioada 2003-2010, a unui număr impresionant de infracțiuni grave, toate specifice formelor actuale de criminalitate organizată, respectiv trafic de persoane, trafic de minori, lipsire de libertate în mod nelegal, infracțiuni bancare, înșelăciuni imobiliare, infracțiuni cu violență (șantaj), infracțiuni informatice.

Un alt membru al clanului Corduneanu a obținut daune morale de la stat

În urmă cu mai bine de un deceniu, un alt membru al clanului Corduneanu, Adrian Corduneanu, a decis să dea în judecată Statul Român. Acesta le-a cerut magistraților să oblige statul la plata unor daune morale de 100.000 de euro. Adrian Corduneanu a precizat că suma cerută reprezenta prejudiciul moral și material suferit prin privarea de libertate, precum și prin restrângerea libertății de mișcare.

În urma unui incident ce a avut loc pe 6 octombrie 2000, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Adrian Corduneanu, în stare de arest preventiv, pentru tâlhărie în formă calificată și continuată. Mandatul de arest preventiv a fost emis în lipsă pe 20 noiembrie 2002. În februarie 2003, Adrian Corduneanu a fost prins la un local ieșean și arestat propriu-zis, dosarul fiind strămutat la Tribunalul Alba.

Trei zile mai târziu, judecătorii au confirmat mandatul de arestare. Adrian Corduneanu a stat în arest preventiv o lună și jumătate, după care, vreme de 30 de zile, a fost obligat să nu părăsească localitatea. Ulterior, judecătorii l-au achitat pe acesta, considerând că nu este el cel care a comis fapta. În cele din urmă, Adrian Cordunenu a obținut câștig de cauză, dar parțial, statul fiind obligat să îi achite doar 15.000 de lei, drept daune morale.

Comentarii
  • Mai bine ar fi anchetați cei care l-au achitat! Ar trebui cam toti cei care au judecat cauza sa fie anchetați si sa explice niste chestiuni de achitare acolo!

  • Toate raspunsurile sunt la judecatorii care judeca dosarele lor. Se ajunge la acestia prin tot felul de tertipuri si le dau minim ori chiar nimic unde se poate. Toata lumea stie asta dar nimeni nu_i ia la intrebari pentru deciziile pronuntate. Si se platesc aceste favoruri prin vacante luxoase, sejururi in Grecia si Turcia, city_breakuri prin Europa pentru ei sau copiii lor, sa nu bata la ochi.

  • Bzi, puteti intreba de ce tov. Plai a refuzat extradarea acestor excroci la solicitarea Frantei? Ceva in legatura cu securistul Nechita, actual mare avocat al cordoanelor?

  • Justitia la noi pina nu demult agresa si facea abuzuri de tot felul ca si cum erai un sclav al acestei tarii de kk acu se observa schimbari majore taind naiul la sistemul de justitie de kk unde cind se fece putina dreptate si lumina nu este in regula ca un cetaten roman sa cistige intr o instanta de kk!!!!!!!!!!!!vb de toata romania nu corduneni!!!!!!!Asa care vreti sa va faceti militieni,judecatori,procurori schimbativa mentalitatea fiti corecti nu mai faceti abuzuri pt ca nu vi se cuvine nimic degeaba ca in trecut…..cu vile,cu afaceri prin interpusi cu santajat lumea la comanda,si la final cu pensii speciale nesimtite….

  • Alt articol cu praduitorii astia mici si fricosi care o dau in garda cand e de bataie in schimb latra pe net ca fac si dreg dar ei … vai de capul lor

  • asai si la Harlau ,procurorii aresteaza preventiv pe vinatorii care impusca ciini ca vinatorii care impusca oameni au imunitate ,nu-i asa domnule comisar Simionescu ?

  • Simionescu un neica nimeni care a prins o funcție lingând în cur. Dealtfel ca și Mihăilă.
    Acesta din urmă era bun de strungar la stână.

Adauga un comentariu