Actualitate

Miting cu sute de persoane în Capitală. Care sunt cerințele protestatarilor

Publicat: 03 oct. 2020
miting în București
Sute de persoane au ieșit în stradă în București, pentru a protesta împotriva măștilor de protecție

Sute de persoane au ieșit în stradă în București, pentru a protesta împotriva măștilor de protecție, despre care aceștia susțin că ar fi nocive, și în dezavantajul sănătății românilor.

Sute de persoane au ieșit în stradă în București. Este un miting intitulat a fi „pentru libertate”

Sute de persoane protestează București cu câteva minute. Sunt câteva obiective pe care le cer protestatarii, printre care se numără și problemele legate de purtarea măștii.

Participații susțin că purtatul măștii ar fi nociv pentru sănătate, și că ar fi în dezavantajul sănătătții românilor. Marșul continuă la acest moment în Capitală.

Protest anti-mască în București și în țară

În urmă cu două săptămâni, un protest a avut loc în București și în România, unde sute de oameni au militat împotriva purtării măștilor, atât în general, cât mai ales în școli.

Un protest anunţat de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) se desfăşoară sâmbătă în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii, copreşedintele formaţiunii, George Simion, afirmând că manifestanţii cer „inclusiv revenirea la dreptul de protest” care „a fost anulat în pandemie” şi acuzând actuala putere de „represiune politică împotriva partidelor din afara Parlamentului”.

„Este un protest spontan maraton, am adus acest autocar care a mers o lună şi jumătate prin ţară. Am suferit multă represiune din partea forţelor de ordine, am luat amenzi de peste 20.000 de lei şi luptăm pentru libertatea noastră, inclusiv pentru revenirea la dreptul de protest. Dreptul de protest a fost anulat în această pandemie şi cerem toţi aceşti oameni, aproape 1.000 până în momentul acesta, dar poate vor mai veni, revenirea la dreptul de protest şi la drepturile omului care au fost suspendate pe perioada pandemiei”, a declarat, pentru AGERPRES, George Simion.

„Vrem ca şcolile să-şi desfăşoare activitatea în mod normal“

El a adăugat că are zece revendicări concrete, „de la demiterea ministrului Transporturilor pentru accidentul pe care l-a provocat, până la anchetarea tuturor achiziţiilor făcute în timpul pandemiei”.

„Vrem ca şcolile să-şi desfăşoare activitatea în mod normal, nu există online în momentul ăsta în România, este doar o farsă şi credem că acest protest va dura oricât de mult, până ne sunt îndeplinite revendicările”, a afirmat liderul AUR.

Pe un fond muzical patriotic, manifestaţii prezenţi în Piaţa Victoriei şi în Piaţa Universităţii poartă pancarte cu înscrisuri anti-guvernamentale şi flutură steaguri tricolore.

Proteste și în țară

Manifestaţii de protest cu participare de ordinul a câteva zeci de persoane împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli au avut loc, sâmbătă seara, în unele oraşe din ţară cum ar fi Cluj, Timişoara sau Oradea.

Câteva zeci de părinţi şi copii au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Timişoara, şi au adunat semnături pentru o petiţie pe care vor să o înainteze ministrului Educaţiei.

„Noi am ajuns în situaţia aceasta pentru a ne exprima dezaprobarea (pentru purtarea măştii, n.r.). Dacă va trebui, vom ridica tonul până ce vom ajunge vehemenţi şi radicali şi vom fi auziţi acolo unde trebuie”, au spus vorbitorii.

Ei consideră că purtarea măştii de protecţie anti-COVID are un impact negativ asupra micuţilor, fiind lipsiţi de libertate şi au susţinut că vor ca şi opinia lor să fie respectată.

Acesta este cel de-al doilea miting de protest împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli organizat în Timişoara, primul având loc la începutul săptămânii.

Comentarii
  • Bai inconstientilor ne omorati de tot, nu mai sunt locuri in spitale ne lasa sa murim in casa! MOARTE CHINEI CARE A FACUT VIRUSUL CHINEZESC SI L-A DAT IN TOATA LUMEA. Numai China sta bine nu mai are virusul chinezesc nu mai are ala doilea val nu mai are nimic rade de toate tariile, ardao-ar focu china s-o nimiceasca Dumnezeu

  • Cum va puteti numi ziaristi cand nici macar nu verificati stirile. Manifestatia din Bucuresti, organizata de AUR, NU e impotriva mastii. Dara ati fi aflat daca v-ati fi documentat sau daca ati fi contactat vreun reprezentant AUR. Sunteti chiar penibili si in loc sa informati, voi DEZINFORMATI si manipulati adevarul!

Adauga un comentariu