National

Model test psihologic poliție: Cât te pregătit crezi că ești?

Publicat: 17 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Model test psihologic poliție Cât te pregătit crezi că ești
Cea de-a doua parte, adică testul de aptitudini, are menirea de a-i testa candidatului gândirea logică, precum și capacitatea de a lucra sub presiune

Toată lumea se întreabă în ce anume constă acest model test psihologic poliție, dat fiind faptul că oricine doreşte să se angajeze în Poliţie trebuie să treacă prin mai teste, candidaţii trebuind să demonstreze că sunt apţi mai ales din punct de vedere psihologic.

Fiind o probă eliminatorie, evaluarea psihologică este foarte importantă și de ea poate depinde răspunsul final.

elevi ai scolii de politie in uniforma
Prin aceste modele teste psihologice politie, candidaţii sunt evaluaţi şi din punct de vedere al responsabilităţii şi maturităţii, calităţi de bază în Poliţie

Pentru a lucra în Poliţie sau în Armată, un candidat trebuie să îndeplinească anumite cerinţe, care dacă nu sunt respectate nu poate fi angajat. În primul rând, pentru a ocupa un post în Poliţie, trebuie să ai cetăţenie română şi cazierul curat ca lacrima.

Apoi, trebuie trecut un test medical, pentru a demonstra că eşti apt din punct de vedere fizic. Nu în ultimul rând, candidaţii trebuie să treacă şi testele psihologice.

Model test psihologic poliție: În ce constă această testare

Stim că testele psihologice pot fi niște necunoscute mai ales atunci când ești la început și nu ești familiarizat cu ele. Un test psihologic este un instrument de cunoaștere și autocunoaștere. Este format dintr-o serie de întrebări, afirmații și exerciții cu răspuns liber sau cu variante de răspuns predefinit.

Acest tip de model test psihologic poliție se folosește pentru evaluarea psihologică a persoanei (a personalității, aptitudinilor, etc.) în foarte multe situații, cum ar fi: în recrutarea și selecția de personal; în selecția candidaților la admiterea la diverse școli, licee, colegii și anumite facultăți ori instituții de învățământ superior militar (Academia de Poliție, Academia Forțelor Terestre), chiar școli postliceale (Școala de Agenți de Poliție); în stabilirea unui diagnostic psihologic sau medical în anumite afecțiuni psihologice; În profilarea diverselor comportamente și tipologii umane, inclusiv în marketing.

model test psihologic
Fiind o probă eliminatorie, evaluarea psihologică este foarte importantă și de ea poate depinde răspunsul final

Ce teste psihologice trebuie să dai pentru a te angaja în Poliţie

Testele psihologice au menirea de a evalua gândirea logică, dar şi aptitudinile candidatului care privesc capacitatea tehnică, vizuală, verbală sau organizatorică. Prin aceste modele teste psihologice politie, candidaţii sunt evaluaţi şi din punct de vedere al responsabilităţii şi maturităţii, calităţi de bază în Poliţie. Candidaţii trebuie să demonstreze că rămân calmi în situaţii ostile de muncă şi trebuie să arate că lucrează şi comunică bine în echipă, dar şi că sunt organizaţi. De aceea, pentru anumite posturi din poliţie se dă un test situaţional, în care candidaţii trebuie să demonstreze că au aceste calităţi.

Primul test este reprezentat de un chestionar de personalitate, care va dezvălui dacă viitorul angajat se poate adapta la condițiile de lucru, dar și care îi va testa motivația, responsabilitatea și maturitatea.

Cea de-a doua parte, adică testul de aptitudini, are menirea de a-i testa candidatului gândirea logică, precum și capacitatea de a lucra sub presiune.

Ofițerii, maiștrii și subofițerii sunt nevoiți să treacă și printr-un test situațional, care evaluează aptitudinile de lider și capacitatea de a lucra în echipă. În acest caz, candidatul va fi supus unei condiții „reale” de muncă.

La ce întrebări sunt obligați să răspundă viitorii angajați?

Testul psihologic nu trebuie să te sperie, însă și pentru acesta este nevoie de pregătire temeinică înainte. Te poți antrena parcurgând teste de inteligență și perspicacitate, iar calmul și atenția în timpul examenului îți vor garanta succesul.

ofiter politie ce scrie o amenda
Pentru a lucra în Poliţie sau în Armată, un candidat trebuie să îndeplinească anumite cerinţe, care dacă nu sunt respectate nu poate fi angajat

Iată un exemplu de model test psihologic Politie, la care trebuie să răspunzi cu „da” sau „nu”:

  • Prefer să ascund ceea ce gândesc sau ceea ce simt dacă nu cunosc bine persoana cu care vorbesc.
  • Nu îndrăznesc să refuz anumite sarcini, chiar dacă nu intră în atribuţiile mele.
  • Când are loc o dezbatere prefer să stau de-o parte, pentru a vedea în ce sens, în ce direcţie o va lua.
  • Mă aranjez astfel încât să fiu în apropierea celor cu funcţii mari pentru că aceasta aduce foarte multe beneficii.
  • Îmi apăr drepturile fără a le încălca pe ale altora.
  • Nu-mi place să ascult pe alţii.

Acest tip de model test psihologic poliție a rămas la fel însă ca acum 40 de ani, iar persoane din cadrul Poliţiei se plâng că testele pot fi uşor păcălite, mai ales că pe internet se găsesc o sumedenie de teste similare cu cele ale Poliţiei фонарик. În plus, psihologia a avansat mult în ultimii ani, iar cu tipul de teste folosit de Poliţia Română pot trece neobservate o mulţime de lucruri importante legate de personalitatea candidaţilor.

masini de politie cu girofarurile aprinse
Un test psihologic este un instrument de cunoaștere și autocunoaștere
Adauga un comentariu