Eveniment-Social

Moment de maximă încărcătură la Catedrala Catolică din Iași

Publicat: 07 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moment de maximă încărcătură la Catedrala Catolică din Iași

În Catedrala Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina” din Iași este programată o importantă ceremonie. Preasfințitul Iosif Păuleț va hirotoni cinci noi diaconi. La această celebrare va participa și PS Petru Gherghel, episcop emerit. Aceasta va avea loc luni, 9 decembrie 2019, de la ora 11:00.

Luni, 9 decembrie 2019, la Sfânta Liturghie de la ora 11:00, în Catedrala Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regina” din Iași este programată o importantă ceremonie. Preasfințitul (PS) Iosif Păuleț va hirotoni cinci noi diaconi. La această celebrare va participa și PS Petru Gherghel, episcop emerit. Dintre candidații la diaconat care vor fi hirotoniți luni, patru sunt studenți ai anului VI de la Institutul Teologic „Sfântul Iosif”. Unul este candidat din Congregația „Mica Operă a Divinei Providente” – Don Orione. Studenții de la Seminarul Mare din Iași se pregătesc pentru a sluji în Dieceza de Iași.

Jurământ de fidelitate și Declarație de asumare a obligațiilor vieții preoțești

În seara precedentă hirotonirii lor întru diaconat, mâine, 8 decembrie, de la ora 19:00, în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regina” va fi un moment de priveghere și rugăciune vocațională pentru noii diaconi, precum și pentru toți tinerii care doresc să discearnă chemarea Domnului în viața lor. Momentul se va încheia cu Profesiunea de credință, Jurământul de fidelitate și Declarația de asumare a obligațiilor vieții preoțești.

„Candidații la diaconat, înaintea hirotonirii, sunt chemați să le facă în fața comunității ecleziastice. Un alt student de la Institutul Teologic «Sfântul Iosif» din Iași, care se pregătește pentru a sluji în Arhidieceza de București, va fi hirotonit diacon în aceeași zi, 9 decembrie, în Catedrala «Sfântul Iosif» din București. Tinerii candidați pe care îi vom însoți cu rugăciunile noastre pentru treapta diaconatului sunt: Paul Eduard Amariei, din Buhonca (pentru Dieceza de Iași), Michail Iulian Echert, din Rădăuți (pentru Dieceza de Iași), Iulian Robert Gherghel din Tupilați – Parohia Nisiporești (pentru Dieceza de Iași), Paul Alexandru Vîrgă, din Breaza – Parohia Talpa (pentru Dieceza de Iași), Neculai Marius Tiba, din Izvoarele (pentru Mica Operă a Divinei Providente Don Orione), a transmis pr. Adrian Blăjuță.

Adauga un comentariu