Eveniment-Social

Moment omagial la Palatul Culturii din Iași

Publicat: 20 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Moment omagial la Palatul Culturii din Iași

In Memoriam Ilie Matei (1895-1969), la Palatul Culturii din Iași. Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” este principalul organizator. Totul va avea loc vineri, 22 noiembrie 2019, începând cu ora 12:00, la Muzeul „Poni-Cernătescu”.

„Totul este organizat în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României – Serviciul Județean Iași, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu” Iași și Colegiul Național de Artă „Octav Bancilă” Iași. Este consacrat comemorării a 50 de ani de la dispariția din viață a reputatului profesor chimist Ilie Matei. Evenimentul cultural se alătură celorlalte manifestări omagiale dedicate marilor personalități care și-au înscris cu cinste numele în istoria științei și tehnicii din România”, arată cei de la Palatul Culturii.

Academicianul Ilie Matei, dascăl eminent și cercetător remarcabil

Academicianul Ilie Matei a fost un dascăl eminent și cercetător remarcabil. S-a distins, în special, prin cercetările întreprinse în domeniul chimiei organice la Facultatea de Științe din cadrul Universității „Cuza”. Activitatea sa a fost și la Școala Politehnică „Gheorghe Asachi”. Sunt instituții pe care le-a servit cu devotament peste 30 de ani.

„Programul acestui eveniment va include evocarea personalității profesorului chimist Ilie Matei. E va fi prezentată de prof. dr. habil. Mihail Lucian Bîrsă de la Facultatea de Chimie a Universității «Cuza». Totul va fi completat de recitalul de muzică clasică susținut la violoncel de Clara Sofia Lupașcu, îndrumător prof. Florin Sandu, de la Colegiul Național de Artă «Octav Băncilă» Iași”, au completat organizatorii.

Adauga un comentariu