Local

Momente de panică în Copou. Un autoturism a fost acaparat de flăcări în trafic – Exclusiv, Video, Galerie Foto

Publicat: 29 nov. 2021
Autoturism în flăcări
Autoturism în flăcări

Luni, 29 noiembrie 2021, în municipiul Iași, în zona Copou, un autoturism a fost acaparat de flăcări.

Incendiul a izbucnit în timp ce șoferul se afla la volan. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

Pompierii care s-a deplasat la fața locului au lichidat incendiul.

Tot luni, în comuna ieșeană Lețcani a avut loc un grav accident rutier.

Accident rutier grav în comuna ieșeană Lețcani. O persoană a fost încarcerată

În comuna ieșeană Lețcani a avut loc un grav accident rutier. Conform informațiilor pe care reporterii Cotidianului BZI le dețin se pare că în urma evenimentului rutier o persoană este încarcerată. Aceasta este conștientă.

O altă persoană a avut nevoie de asistență medicală la fața locului. Victima încarcerată, un bărbat în vârstă de 56 de ani, a fost transportată la o unitate medicală. Acesta era conştient și prezenta traumatisme prin accident rutier.

În coliziune au fost implicate două autoturisme și un autobuz. La fața locului intervin un echipaj de stingere, unul echipaj de descarcerare, unul de Terapie Intensivă Mobilă și un echipaj de prim ajutor de la Podu Iloaiei.  Circulația este blocată.

În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit faptul că niciunul dintre șoferi nu a consumat alcool.

Accidentul s-ar fi produs după ce conducătorul auto aflat la volanul autoturismului Ford a depășit autobuzul și s-a izbit în plin într-un alt vehicul Volkswagen. Ulterior, a ricoșat în autobuz.

Recomandări pentru evitarea producerii accidentelor rutiere

Oamenii legii acționează în permanență cu scopul de a reduce riscul rutier, de a combate principalele cauze care generează accidentele rutiere și de a salva vieție, dar și pentru a sancționa participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație, fiind un real pericol pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Recomandările Poliției Române pentru șoferi pentru a evita producerea accidentelor rutiere:

 • Contribuie la siguranţa rutieră! Nu conduce autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice!
 • Planifică-ţi din timp călătoria! Dacă vremea este nefavorabilă renunţă la utilizarea automobilului propriu şi foloseşte transportul în comun.
 • Pe carosabil se pot forma zone alunecoase înainte ca termometrul să arate 0˚C. Ia în calcul iminenţa apariţiei poleiului!
 • Pleci la drum de sărbători? Nu risca să conduci obosit, ia pauze dese!
 • Este foarte important să ai o bună vizibilitate în trafic. Nu pleca la drum până nu ai curăţat complet toate geamurile maşinii.
 • Este ilegal să conduci sub influenţa substanţelor psihoactive, inclusiv a unor medicamente care conţin asemenea substanţe.
 • Distanţele de frânare pot fi de până la 3 ori mai mari pe drumuri alunecoase. Adaptează-ţi viteza şi circulă cu prudenţă!
 • Dacă ai consumat câteva pahare cu alcool în cursul serii, este posibil ca dimineaţa să fi încă sub influenţă. Nu risca să conduci astfel!
 • Asigură-te că sistemul de control al stabilităţii autovehiculului tău este pornit, pentru a-ţi asigura o tracţiune optimă.
 • Nu accepta să te urci într-o maşină condusă de un şofer băut! Anunţă imediat poliţia.
 • Dacă drumarii acţionează pentru deszăpezire creează-le spaţiu de lucru! Nu-i depăşi şi facilitează-le acţiunea!
 • Porneşti la drum lung de sărbători? Ca tine procedează alte câteva mii de şoferi! Ia-ţi o rezervă de timp!

 

Comentarii
Adauga un comentariu