Local

Momente de panică într-o localitate din Iaşi. Mai mulţi rromi au incendiat deşeuri – FOTO/ VIDEO

Publicat: 03 iul. 2020
Mai mulţi rromi au incendiat deşeuri
Mai mulţi rromi au incendiat deşeuri

Momente de panică într-o localitate din Iaşi. Fumul care se ridică la zeci de metri înălţime i-au alertat pe localnici. Mai mulţi rromi din localitate ieşeana Ciurea au incendiat deşeuri care au produs un fum ce se vedea prin toată comuna.

În urmă cu mai bine de o lună judecătorii au confiscat câteva brichete de la un om al străzii! Sexagenarul, pedepsit pentru incendierea unor tomberoane!

Un sexagenar a fost condamnat cu executare de magistrații de la Judecătoria Iași. Pe lângă aceasta, judecătorii au confiscat de la omul străzii trei brichete și o cutie cu chibrituri. Individul a recunoscut că a incendiat niște tomberoane, susținând că a încercat să se răzbune, după o decizie a edililor ieșeni. Pe lângă pedeapsă, magistrații l-au obligat pe individ și la plata unor despăgubiri totale de peste 17.000 de lei

Un om al străzii a fost lăsat fără trei brichete și o cutie cu chibrituri de către judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri condamnarea lui Jenică Huhulea la un an și șase luni de pușcărie, pentru distrugere. În plus, instanța a confiscat de la acesta trei brichete de diverse culori (verde, roz și galben) și o cutie cu chibrituri. În plus, judecătorii au luat față de individ măsura de siguranță a obligării la tratament medical, constând în urmarea unui tratament până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol.

„Instanța admite acțiunea formulată de partea civilă SC Salubris SA Iași și îl obligă pe inculpat să îi plătească părții civile suma de 16.530 de lei, plus TVA, cu titlu de daune materiale. Admite acțiunea formulată de partea civilă Elena M. și îl obligă pe inculpat să îi plătească părții civile suma de 500 de lei, cu titlu de daune materiale”, au precizat ieri judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Sexagenarul a recunoscut distrugerea tomberoanelor

În urmă cu câteva luni, individul în vârstă de 62 de ani a fost trimis în judecată, pentru comiterea infracțiunii de distrugere. Anchetatorii au menționat că, în noaptea de 26 spre 27 august 2019, în jurul orei 1:15, Jenică Huhulea, originar din municipiul Galați, a mers pe strada Silvestru.

„În apropierea unui imobil de pe strada Silvestru, inculpatul a incendiat opt pubele pentru gunoi, proprietatea SC Salubris SA. În urma incendiului generat, cele opt pubele și termoizolația unui apartament din apropierea pubelelor au ars. De asemenea, unele dintre elementele aparatului de aer condiționat al imobilului respectiv au fost distruse. Incendiul provocat a pus în pericol integritatea persoanelor aflate în imobilul respectiv, precum și a autoturismelor parcate în zonă”, au precizat procurorii ieșeni.

În fața magistraților, individul, care nu are vreo ocupație, a recunoscut totul și a pus gestul extrem pe seama faptului că, odată cu introducerea tomberoanelor destinate colectării selective a deșeurilor, el nu mai poate căuta prin acestea.

„Am ajuns acolo și, de nervi, am aprins o hârtiuță cu o brichetă pe care o aveam la mine. Am comis fapta deoarece reprezentanții Primăriei Iași au înlocuit pubelele și le-au încuiat, iar oamenii fără adăpost nu mai au acces la tomberoane”, a declarat individul la audieri.

Comentarii
  • Când se vor lua masuri împotriva ciorilor? Din două în două săptămâni pompierii din Lunca Cetățuii și Iași se deplasează în cartierul ciorilor pe cheltuiala noastră și nu se ia nicio măsură. Să fie puși la plată, să li se taie ajutoarele sociale, să le pună seche -stru pe bunuri pentru recuperarea prejudiciului.

Adauga un comentariu