Titlurile zilei

Mona-Lisa Thabet, una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Iași, trasă la răspundere pentru că și-a falimentat business-ul vechi de 20 de ani. Patroana Autoned: „Eu m-am retras, de acum încolo se va ocupa familia de afaceri”

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mona-Lisa Thabet una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Iași trasă la răspundere pentru că și-a falimentat business-ul vechi de 20 de ani. Patroana Autoned Eu m-am retras de acum încolo se va ocupa familia de afaceri
Femeia de afaceri Mona Lisa Thabet este trasă la răspundere de ANAF pentru că băgt in insolvență compania SC Autoned SRL

Mona-Lisa Thabet, una dintre cele mai cunoscute femei de afaceri din Iași, este acuzată că a falimentat firma pe care a controlat-o vreme de aproape 20 de ani. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași cere atragerea răspunderii femeii de afaceri pentru intrarea în insolvență a Autoned SRL. Ieșeanca Mona-Lisa Thabet și soțul ei, omul de afaceri iordanian Nidal Ismail Hussain Thabet, au condus mai multe companii cu domeniu asemănător de activitate, majoritatea băgate în faliment cu datorii uriașe. „Eu personal nu mă mai ocup de afaceri. Am mai avut doar această firmă, care a intrat în insolvență, și am decis să mă retrag definitiv din activitate”, a spus femeia de afaceri Mona-Lisa Thabet.

Una dintre cele mai cunsocute femei de afaceri din Iași, Mona-Lisa Thabet, este acuzată de autoritățile fiscale că a îngropat celebrul service-auto din zona Bucium. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Iași a cerut în instanță atragerea răspunderii soției omului de afaceri iordanian Nidal Thabet pentru intrarea în insolvență a SC Autoned SRL, companie pe care a administrat-o vreme de 20 de ani, dar care nu și-a plătit vreme îndelungată datoriile. Pe 5 august 2020, la Curtea de Apel Iași a fost înregistrat un dosar în acest sens, autoritățile fiscale acuzând-o pe femeia de afaceri că a administrat de așa natură compania că aceasta a ajuns în insolvență. În primă instanță, aceasta a scăpat de acuzații, însă ANAF a insistat cu dosarele în instanță.

Femeia de afaceri Mona-Lisa Thabet susține faptul că s-a retras recent din afaceri după ce compania pe care a administrat-o vreme de aproape 20 de ani a intrat în insolvență.

„Nu am ce să comentez, deciziile instanței sunt publice. Eu personal nu mă mai ocup de afaceri. Am mai avut doar această firmă, care a intrat în insolvență și am decis să mă retrag definitiv din activitate. Eu nu voi mai continua, dar afacerile vor fi duse de ceilalți membri ai familiei”, a spus femeia de afaceri Mona-Lisa Thabet.

Patroana Autoned susține că nu mai continuă afacerile, dar figurează ca administrator în noua firmă a soților Thabet

În noiembrie 2019 se închidea procedura insolvenței în cazul SC Autoned SRL, iar autoritățile fiscale au decis și radierea companiei înființate în anul 1999 și care a avut 22 de angajați înainte să intre în dificultăți financiare.

„Dispune radierea debitorului din registrul comerțului. În temeiul dispozițiilor din Legea privind procedura insolvenței, descarcă pe administratorul judiciar CII Holicov P Cristina de orice îndatoriri și responsabilități cu excepția situației privind tabelul creditorilor”, se arată în sentința magistraților cu privire la radierea SC Autoned SRL.

Firma și-a oprit activitatea în mod oficial și mai are de achitat 269.631 lei către autoritățile statului, însă o altă companie aproape geamănă a fost înființată la începutul anului 2019 și care parcă continuă activitatea din umbră a falimentarei SC Autoned SRL. Este vorba despre INAB Autoned SRL, care a fost înființată de Ismail Nidal Hussain Thabet și care este administrată de Mona-Lisa Thabet, soția omului de afaceri iordanian.

Controalele de la ANAF au scos la iveală multe nereguli în activitatea soților Mona-Lisa și Nidal Thabet

Direcția Regională de Finanțe a mai făcut în trecut o acțiune împotriva patroanei de la Autoned, dar de această dată acuzațiile erau legate de modul în care a condus firma Mega Auto Serv SRL. Societatea a intrat în insolvență pe data de 27 noiembrie 2013 și a lăsat o datorie către bugetul de stat în valoare de 17.000 lei. Firma nu are bunuri, iar banii care existau în cont au dispărut. Mai mult, Fiscul și administratorul judiciar au acuzat-o pe Mona-Lisa Thabet că nu vrea să predea actele societății pentru derularea corectă a procedurilor de lichidare și recuperare a debitelor. În aceste condiții, atât administratorul judiciar, cât și Fiscul au considerat că recuperarea banilor nu se poate face decât prin executarea silită a administratorului Mona-Lisa Thabet.

„S-a constatat neutilizarea disponibilităților bănești în sumă de 25.659 lei disponibile în casieria societății la data de 31.12.2012 pentru plata datoriilor, neachitarea acestora ducând la dificultăți de ordin financiar și la agravarea situației. Arhiva care cuprinde documentele societății se regăsește în posesia administratorului firmei doamna Thabet Mona-Lisa, aceasta refuzând accesul și predarea documentelor”, a concluzionat administratorul judiciar într-unul din rapoartele privind starea societății.

Adauga un comentariu