Actualitate

Patroana de la Autoned este acuzata ca a tepuit statul. Fiscul vrea sa-i execute averea

Publicat: 12 nov. 2014

@ Mona Lisa Thabet a administrat o societate comerciala care a intrat in insolventa inainte sa-si plateasca taxele si impozitele

A devenit o moda printre smecherii care se cred mari afaceristi, sa traga teapa statului prin neplata taxelor si impozitelor si lichidarea firmelor care trebuie sa achite obligatiile dupa ce le-au bagat in insolventa. Numai ca Fiscul nu se lasa si insista ca acesti smecheri sa raspunda cu averea personala pentru tepele trase statului si implicit neplata datoriilor catre partenerii de afaceri. O astfel de cerere a fost dezbatuta ieri la Tribunalul Sindic in urma plangerii depuse de Directia Regionala de Finante impotriva patroanei de la Autoned, o firma care detine o spalatorie si un service auto pe bulevardul Poitiers. Plangerea o vizeaza pe Mona Lisa Thabet, dar de aceasta data acuzatiile nu sunt legate de modul in care a condus firma Autoned, ci de prejudiciile aduse statului pe cand era administrator la o alta societate comerciala aflata acum in insolventa si anume Mega Auto Serv SRL.

Firma a intrat in insolventa pe data de 27 noiembrie 2013 si a lasat o datorie catre bugetul de stat in valoare de 17.000 lei. Firma nu are bunuri, iar banii care existau in cont au disparut. Mai mult, Fiscul si administratorul judiciar au acuzat-o pe Mona Lisa Thabet ca nu vrea sa predea actele societatii pentru derularea corecta a procedurilor de lichidare si recuperare a debitelor. In aceste conditii atat administratorul judiciar, cat si Fiscul considera ca recuperarea banilor nu se poate face decat prin executarea silita a averii celei care se face responsabila de aceasta situatie si anume Mona Lisa Thabet.

„S-a constatat neutilizarea disponibilitatilor banesti in suma de 25.659 lei disponibile in casieria societatii la data de 31.12.2012 pentru plata datoriilor, neachitarea acestora ducand la dificultati de ordin financiar si la agravarea situatiei. Arhiva care cuprinde documentele societatii se regaseste in posesia administratorului firmei doamna Thabet Mona Lisa aceasta refuzand accesul si predarea documentelor. In aceste conditii consideram ca sunt intrunite conditiile din Legea 85/2006, existand premisele atragerii raspunderii patrimoniale a administratorului statutar Thabet Mona Lisa”, a concluzionat administratorul judiciar intr-unul din rapoartele privind starea societatii.

Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au sunat la birourile firmei Autoned acolo unde putea fi gasita Thabet Mona Lisa, insa cei care au raspuns la telefon nu au vrut sa faca legatura cu aceasta, astfel incat punctul sau de vedere nu a putut fi consemnat. Mona Lisa Thabet este sotia lui Nedal Thabet celalalt asociat si administrator al afacerii de pe bulevardul Poitiers.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu