National

Monica Anisie a acceptat provocarea vloggerului Selly! Când va avea loc dezbaterea

Publicat: 08 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Monica Anisie a acceptat provocarea vloggerului Selly Când va avea loc dezbaterea
Monica Anisie

Ministrul Monica Anisie a acceptat provocarea unui dialog live cu vloggerul Andrei Șelaru, cunoscut sub numele de Selly. Vineri, de la ora 15:00, pe Youtube, fiţi gata să urmăriţi confruntarea a două generaţii.

Anunțul a fost făcut chiar pe pagina de Instagram a cunoscutului vlogger. Sub genericul „Hai să schimbăm învățământul din România!”, Selly a anunţat marea dezbatere cu ministrul Educaţiei.

„Salut, eu sunt Selly, iar acum mai bine de o lună am trimis o scrisoare deschisă către guvern și către Ministerul Educației și Cercetării în care am propus o reformă educațională. În patru puncte foarte simple am cerut schimbarea programei școlare, reducerea numărului de ore, digitalizarea educației și crearea unui sistem prin care elevii își pot evalua în mod anonim profesorii pentru a preveni abuzurile”, a spus Selly, în videoclipul postat.

Dezbaterea va transmisă în direct pe canalul de Youtube al lui Selly, care are peste 2,8 milioane de abonaţi.

Mesajul revoltător al lui Selly către sistemul de învățământ

Modul de predare ar trebui schimbat, crede el. “Profesorul predă, elevul scrie. Unde e dezbaterea, discuția, unde sunt propriile tale idei? Ce, înveți să scrii după dictare?”, a spus vloggerul. ”Așa, în 10 ani, educația nu va mai însemna nimic în România. Și probemele cu pandemia, tot din lipsa educației au apărut. La anatomie, noi nu învățăm nimic despre alimentație, nutriție… Chiar și despre epidemii trebuia să știm, cum se răspândesc, cum să te protejezi”, a continuat Selly.

“Sistemul actual nu funcționează, iar școala trebuie reformată. În primul rând, profesorii ar trebui să se schimbe. Cunosc profesori extraordinari, mama predă de 15 ani, dar sunt și dascăli comuniști, libidinoși, care urlă în clasă și se dau la eleve. Am mesaje, știu elevi traumatizați, cărora le-au fost tăiate aripile. Nici nu mai visează. Poate uiți ce ai învățat în clasa a XII-a, dar trauma o porți toată viața!”, a tunat, la un moment dat, Selly. A continuat despre profesori. ”Nu avem de unde să-i luăm și sunt și prost plătiți. Anual, dascălii ar trebui să fie evaluați de elevii lor, nu doar de comisii metodice, Consiliul de Administrație al școlii etc. Dacă 4-5 clase dau feedback negativ, profesorul trebuie să plece”, zice Selly.

”Scoala românească actuală nu te încurajează să-ți dezvolți pasiunile, la ore nu există interacțiune și dialog, elevii nu au sentimentul că părerea lor contează. În plus, școala trebuie să se digitalizeze, iar cursurile ar trebui susținute de suporturi video. Cum să învăț despre anatomie după pozele vechi dintr-un manual, când înveți mult mai bine dacă totul e pe imagine! Să înveți zeci de pagini de comentarii în loc să-ți formezi tu părerea nu mi se pare cea mai inteligentă abordare”, a încheiat Andrei Șelaru.

Cine este Andrei Şelaru

Originar din Craiova, vloggerul în vârstă de 19 ani şi-a început cariera pe Youtube de când era în clasa a III-a, devenind lider de opinie al generaţiei sale. Canalul său de Youtube şi-a crescut exponenţial popularitatea, după ce în 2017 a creat proiectul muzical 5GANG cu alţi patru talentaţi prieteni cunoscuţi pe net.
În decembrie 2019, popularitatea lui Andrei Şelaru a cunoscut un nou reviriment odată cu lansarea filmului 5GANG – Un altfel de Crăciun,

Adauga un comentariu