National

Monica Pop: „Nu e nevoie de nici o pandemie ca sectiile de ATI să fie mereu pline”

Publicat: 11 aug. 2020
ALT=«Monica Pop, şefa de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti»
Monica Pop, şefa de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti

Monica Pop, şefa de secţie în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a obișnuit telespectatorii dar și internauții de-a lungul timpului cu declarațiile sale acide. De această dată, medicul a afirmat că nu doar în timpul pandemiei de coronavirus secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă sunt ocupate. În general, aceste unități din instituțiile medicale sunt aglomerate deoarece oamenii se confruntă deseori cu intervenții sau probleme grave de sănătate. În încheiere aceasta a dorit să își felicite colegii pentru dăruirea de care dau dovadă constant în meseria pe care o practică.

„Nu e nevoie de nici o pandemie ca sectiile de ATI să fie mereu pline! Am vazut asta de-a lungul carierei, ca medic dar si ca pacient. Am fost in mai multe rinduri, operată si am stat de fiecare dată in Reanimare! Cu multe paturi! Plină mereu! RAR era cite un pat liber! Că sint mereu multi pacienti in ATI se stie! Iar medicii anestezisti si personalul sint niste eroi! Au fost si vor fi mereu! BRAVO COLEGI!”, a afirmat medicul Monica Pop.

Schimb de replici între Monica Pop și Virgil Musta: „Asta este o incitare a pacienților”

Schimb acid de replici între Monica Pop și Virgil Musta. Șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara a afirmat că în unitatea medicală pe care o conduce nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienții infectați cu coronavirus. Monica Pop  l-a acuzat pe acesta că le transmite pacienților să nu mai vină în unitatea medicală.

„La noi pandemia e în creștere, e un număr tot mai mare de cazuri. În spitalul nostru, „Victor Babeș”, nu mai avem locuri. Dacă inițial, spitalul a făcut față fără probleme cazurilor noi de infecție, acum suntem copleșiți de numărul de cazuri. Dintre acestea, jumătate sunt forme medii spre severe. Vă pot spune doar că avem un număr de cazuri mare și avem forme grave, critice, la Terapie Intensivă e plină de cazuri cu evoluție severă”, a declarat Virgil Musta.

Imediat după ce aceste afirmații au fost făcute de medicul din Timișoara, Monica Pop l-a acuzat că le transmite indirect pacienților care sunt infectați cu SARS-CoV-2 să nu mai vină în spital.

„Ați spus cu o voce foarte stinsă că nu mai sunt locuri. Asta este o incitare a pacienților care au Covid ca să nu mai vină la spital? Dacă nu sunt locuri, unde să vină?”, a spus Monica Pop.

Virgil Musta a argumentat că, odată cu unitatea de terapie intensivă mobilă care a fost primită de spital, capacitatea de internare a crescut cu 12 locuri.

„Acum un minut ați spus că nu mai sunt locuri. Asiptomaticii sau ușor simptomaticii nu sunt de terapie intensivă. Când spuneți că nu mai sunt locuri, înseamnă că pacienții nu mai vin pentru că nu mai au locuri. Eu așa înțeleg. Mi se pare foarte normal. În Timișoara nu mai poate să meargă niciun om la spital”, a continuat Monica Pop.

„Cum spuneam, la Spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri. Aceste cazuri de coronavirus sunt preluate acum de Spitalul de Dermatologie și Spitalul Municipal din Lugoj. Reprezintă un plan de rezervă în care pacienții noi internați sunt preluate de alte spitale, sunt evaluate de aceștia. În momentul în care nu vor mai fi locuri nici aici, va intra în funcțiune și Spitalul Militar”, a explicat Virgil Musta.

Adauga un comentariu