Actualitate

Monstri din Iasi arestati dupa ce au infometat patru copii. Fetita, la un pas de viol – UPDATE FOTO

Publicat: 04 feb. 2016
_____ Vizualizări 0 Comentarii
La data de 3 februarie 2016, Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi a formulat propunere de arestare preventiva fata de trei inculpati, acuzati de viol si rele tratamente aplicate unor copii, respectiv trei fetite si un baietel. Astfel, in dosar au fost arestati preventi Lacramioara Petronela Parpauta, de 41 de ani, din satul Cositeni, localitatea Podu Iloaiei, judetul Iasi, pentru savarsirea a doua infractiuni de „rele tratamente aplicate minorului” in forma continuata, Ioan Cucos, de 49 de ani, din satul Cositeni, Podu Iloaiei, pentru savarsirea a doua infractiuni de „rele tratamente aplicate minorului” in forma continuata si a doua infractiuni de „agresiune sexuala” in forma continuata si Petru Azoitei, de 31 de ani, din satul Cositeni, localitatea Podu Iloaiei, pentru tentativa la viol.
Potrivit anchetatorilor Petronela Parpauta si Ioan Cucos au o relatie de concubinaj ce dureaza de aproximativ 11 ani. Au locuit in satul Cositeni, intr-un imobil compus din doua camere, neracordat la utilitati, fara mobilierul necesar, in conditii de igiena precare. Inculpata are, dintr-o relatie anterioara, doi copii. Numai o fiica-minora de 15 ani in prezent a ramas in grija mamei, fratele fiind luat de tata cand parintii s-au despartit. Din relatia de concubinaj cu Ioan Cucos au rezultat doua fete si un baiat, toti locuind impreuna in imobilul din satul Cositeni. Inculpatul Petru Azoitei este prieten cu ceilalti doi inculpati, acestia consumand deseori impreuna bauturi alcoolice.
„S-a imputat inculpatilor Parpauta Petronela si Ioan Cucos ca, in mod repetat, au exercitat acte de agresiune fizica si verbala asupra minorei de 15 ani. Frecvent, fetita era trimisa in sat pentru a face rost de bautura si tigari, iar cand nu reusea sa le procure, era lovita si injurata de adulti. Hrana oferita copiilor aducea aport nutritiv la limita supravietuirii si doar inculpatul Ioan Cucos era singurul care avea dreptul de a consuma carne. Minora era exclusa de la masa, in unele zile hranindu-se doar cu cornul primit la scoala. Mai mult, fetita a preluat munca adultilor, in sensul ca era obligata sa adune lemne pentru foc, sa spele rufe, sa faca de mancare si sa aiba grija fratilor mai mici. Fetita de 15 ani si sora ei de 8 ani erau deseori impiedicate de mama sa mearga la scoala, nu-si puteau face temele din cauza nenumaratelor scandaluri dintre adulti sau pentru ca nu aveau conditii ori erau extenuate din cauza treburilor casnice si a lipsei alimentatiei corespunzatoare.
In cursul urmaririi penale declansate in luna decembrie 2015, s-a mai stabilit ca, in perioada 2014-2015, in mod repetat, inculpatul Ioan Cucos a agresat sexual minorele si ca, la data de 7 iunie 2014, de sarbotoarea religioasa a mosilor de vara, cand se da de pomana, acesta a trimis-o pe fetita de opt ani la o vecina pentru a primi o sticla cu lapte, la intoarcere victima fiind acostata si tarata in curte si apoi in casa de inculpatul Petru Azoitei. Sub amenintarea cu bataia, inculpatul i-a cerut sa de dezbrace, dupa care a incercat de cateva ori un raport normal, insa nu a reusit. Vazandu-l pe fereastra pe inculpatul Ioan Cucos, Petru Azoitei i-a dat voie minorei sa se imbrace si sa plece. Ajunsa acasa, minora a povestit ce i s-a intamplat, insa inculpatul Ioan Cucos s-a opus anuntarii autoritatilor. Inculpatii au fost retinuti la data de 2 februarie 2016. Judecatoria Iasi a admis propunerea Parchetului de arestare preventiva a celor trei inculpati”, arata magistratii ieseni.
Adauga un comentariu