Titlurile zilei

Moștenitoarea domnitorului Alexandru Moruzi, afaceri cu terenuri în Iași! Proiect imobiliar în apropiere de Copou

Publicat: 21 ian. 2022
Terenul din Iași deținut de moștenitoarea domnitorului Alexandru Moruzi
Tranzacție spectaculoasă, anunțată de moștenitoarea domnitorului Alexandru Moruzi

Mai bine de un hectar este scos la vânzare de moștenitoarea domnitorului Alexandru Moruzi, într-o zonă urmărită de dezvoltatorii imobiliari. Un metru pătrat este tranzacționat cu 35 de euro, dar proprietara spune că ar putea ajunge la 70 de euro

Tranzacții importante cu terenuri sunt anunțate la Iași. Una dintre moștenitoarele boierului Alexandru Moruzi, domnitor al Moldovei, la începutul secolului al XVIII-lea, intenționează să vândă o suprafață de teren situată între bd. C.A. Rosetti și șoseaua Ștefan cel Mare, destul de aproape de zona Copou, în spatele pensiunii ”Carolina”. Femeia a anunțat că este dispusă să vândă terenul de aproape 1 hectar cu 35 euro/mp. Contactată de reporterii BZI, proprietara a precizat că, în realitate, terenul ar valora dublu. Moștenitoarea nu a vrut ca numele să-i fie făcut public.

”Da, sunt moștenitoarea domnitorului Moruzi. Terenul mai are un proprietar. Ne-am hotărât să vindem, pentru că avem nevoie de bani. De doi ani vrem să vindem, au fost oferte, dar pentru suprafețe mai mici. Au vrut lotizat, dar noi vrem să-l dăm cu totul. Am cerut 35 de euro pe metru pătrat, dar toate s-au scumpit acum, poate să ajungă și la 70 de euro. De doi ani am intrat în posesie, am toate actele necesare, certificat de moștenitor, tot ce trebuie”, a spus proprietara terenului.

Moștenitoarea domnitorului Alexandru Moruzi deține un teren bun pentru proiecte mici

În zona menționată anterior, terenul se află într-o zonă de versanți. Specialiștii spun că pot fi construite doar imobile cu structuri ușoare.

”Lângă terenul meu este un proiect pe fonduri europene, vor fi trase utilități”, a mai spus proprietara.

Chiar în proximitatea terenului anunță investiții familia profesorului universitar Constantin Andronovici, fost cadru didactic la Universitatea „Petre Andrei” (UPA). Doina Andronovici (fost cadru didactic la UPA), soția profesorului, și Silvia Morariu, cumnata acestuia, au moștenit o suprafață imensă de teren, situată în extravilanul municipiului Iași, zona Popricani – Cârlig.

În baza unui certificat de moștenire emis în anul 2014, cele două surori au moștenit de la bunica, Ioana Haubeșanu, suprafața de 206.200 mp. Conform unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ), vor fi construite în jur de 100 de unități locative, compuse din locuințe individuale și locuințe colective mici și mijlocii. Proiectul a fost depus spre analiză la Primăria Iași.

Irina Schrotter încearcă un tun imobiliar pe același versant

Și controversata creatoare de modă Irina Schrotter vrea să dea lovitura în imobiliare, cu două parcele de teren din zona Iași – Cârlig, la granița cu comuna Popricani, din județul Iași. Pe cele două terenuri în suprafață totală de aproape 2,8 hectare ar urma să se construiască locuințe colective, dar și individuale. Amplasamentul poate fi identificat între Aleea Sadoveanu și Drumul European 35, care duce spre Vama Sculeni. Irina Schrotter și soțul acesteia, Zaharia Schrotter, dețin o treime din suprafața totală a terenului. Celelalte două treimi sunt deținute de Mihaela Maria Holicov și Ștefan Holicov, celebri pentru afaceri de succes în domeniul panificației.

De precizat este faptul că terenurile au fost cumpărate în 2013 de la mai mulți moștenitori. Investitorii au primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru edificarea proiectului. Până la autorizare este nevoie de avizele comisiilor de urbanism și ale Consiliului Local. Râmâne de văzut dacă și terenul deținut de moștenitoarea domnitorului Alexandru Moruzi va fi tranzacționat.
Comentarii
  • De fapt acest mare ‘ domnitor ‘ moruzi a fost un mare trădător , a făcut numai jocuri murdare și a fost pus numai pe căpătuială că și ‘ moștenitorii’ Moldova nu a avut nimic de castigat cu acești Moruzi..

Adauga un comentariu