Titlurile zilei

Modista Irina Schrotter vrea să construiască blocuri în zona Iași-Cârlig! Domeniu de aproape 3 hectare, într-o zonă căutată de dezvoltatorii imobiliari! Investițiile se ridică la milioane de euro FOTO

Publicat: 15 iul. 2021
Creatoarea de modă Irina Schrotter și terenul de la granița cu localitatea Popricani
Controversata Irina Schrotter vrea să investească la marginea municipiului Iași

Familia Schrotter vrea să investească în imobiliare în zona Iași-Cârlig. Suprafața de teren este de aproape 3 hectare, dar e împărțită cu alți oameni de afaceri. S-a solicitat intrarea în intravilan a terenului, în vederea construirii de locuințe colective și individuale

Controversata creatoare de modă Irina Schrotter vrea să dea lovitura în imobiliare! Totul ar urma să se întâmple pe două parcele de teren din zona Iași-Cârlig, la granița cu comuna Popricani, din județul Iași. Pe cele două terenuri în suprafață totală de aproape 2,8 hectare, ar urma să se construiască locuințe colective, dar și individuale. Amplasamentul poate fi identificat între Aleea Sadoveanu și Drumul European 35, care duce spre Vama Sculeni. Irina Schrotter și soțul acesteia, Zaharia Schrotter, dețin o treime din suprafața totală a terenului. Celelalte două treimi sunt deținute de Mihaela Maria Holicov și Ștefan Holicov, celebri pentru afaceri de succes în domeniul panificației – și nu numai!
Contactat telefonic, Ștefan Holicov a precizat că se va construi în funcție de ce va permite Primăria Iași prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ).

„Deocamdată nu știm ce vom construi, va fi în funcție de ce se poate în zonă. Acum așteptăm! Nu se poate vorbi despre o valoare a investiției”, a precizat omul de afaceri.

De precizat este faptul că terenurile au fost cumpărate în 2013 de la mai mulți moștenitori. Luna trecută, investitorii au primit de la Primăria Iași un certificat de urbanism pentru edificarea proiectului. Până la autorizare, este nevoie de avizele comisiilor de urbanism și ale Consiliului Local. Nici Zaharia și nici Irina Schrotter nu au putut fi contactați telefonic pentru a oferi detalii legate de proiectul imobiliar.

Familia Schrotter a fost implicată într-un proces rușinos din cauza datoriilor

Familia Schrotter nu este scutită de scandaluri. Controversatul om de afaceri Zaharia Schrotter, zis și „Zobi”, a ajuns să fie implicat într-un proces rușinos ce s-a desfășurat la Judecătoria Iași în 2019. Mai precis, a ajuns la bară firma Greentek Lighting SRL, controlată de Schrotter. Totul a pornit de la un contract de consultanță semnat în 2017 cu societățile Creativ Consult SRL și SPES Consulting SRL. Cele două firme ar fi trebuit să-l ajute pe omul de afaceri să obțină o finanțare europeană pentru proiectul „Extinderea capacității de producție a corpurilor de iluminat în cadrul SC Greentek Lighting SRL, prin achiziționarea de echipamente și softuri noi”, în cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritară 2.

Pe baza contractului de consultanță, proiectul a fost selectat și aprobat. În acel moment, firmele de consultanță ar fi trebuit să primească a treia tranșă dintr-un contract cu o valoare totală de 133.875 de lei. Valoarea tranșei era de 21.420 de lei, dar Schrotter a plătit numai 2.677 de lei. Procesul s-a încheiat prin admiterea în parte a cererii reclamanților.

Mai multe afaceri derulate în municipiul Iași

Irina și Zaharia Schrotter sunt implicați în mai multe firme. Una dintre cele mai mari este Greentek Lighting SRL (fabricare de echipamente de iluminat), unde Zaharia Schrotter are cele mai multe părți sociale. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 16 milioane de lei, pierderi de 2 milioane de lei, datorii de 12,3 milioane de lei, cu un număr de 87 de angajați. Cel mai bun an a fost în 2015, când vânzările au fost de 29 de milioane de lei, cu un profit de 4,7 milioane de lei.

În portofoliu mai apare Exclusiv Comp SRL, unde cei doi soți sunt asociați. În 2020, firma de „design specializat” a avut vânzări de 4,2 milioane de lei, cu datorii de 6,9 milioane de lei. Lista continuă cu firmele Confecții Integrate Moldova SRL, Arhitectural GTK SRL, Siena Real Estate Investments SRL, Dedic World SRL, Iași City Center SA, Alfa Tech Med Care SRL sau I.S. Company SRL. De precizat este faptul că Irina Schrotter a fost implicată într-un dosar de executare silită după ce nu a achitat ratele către o firmă de leasing, incident petrecut în 2015.
Adauga un comentariu