Sport

Motivul pentru care WTA a ascuns că Simona Halep are coronavirus! Ce s-a întâmplat în culise

Publicat: 02 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Motivul pentru care WTA a ascuns că Simona Halep are coronavirus Ce s-a întâmplat în culise
Simona Halep

Asociația Tenisului Feminin (WTA) nu a publicat știrea că Simona Halep s-a infectat cu COVID-19, deși românca este una dintre jucătoarele reprezentative ale asociației din sportul alb

Simona Halep s-a infectat cu noul coronavirus, iar anunțul a fost preluat de publicațiile din întreaga lume, dar nu a apărut și pe site-ul oficial al WTA. Asociația Tenisului Feminin (WTA) nu a publicat știrea că Simona Halep s-a infectat cu COVID-19, deși românca este una dintre jucătoarele reprezentative ale asociației din sportul alb. Site-ul oficial al WTA, unul foarte accesat de către fani, nu și-a informat cititorii despre cazul Simonei Halep. Motivul are legătură cu o decizie adoptată în culise de șefii tenisului feminin.

WTA nu a publicat știrea că Simona Halep are coronavirus

Anunțul postat sâmbătă de Simona Halep a ajuns până și la CNN, dar nu a fost preluat de site-ul oficial al WTA. Asta din cauza politicii WTA, care tratează într-un mod discutabil situația generată de coronavirus! Conducerea WTA a decis să nu publice numele niciunei jucătoare infectate cu noul coronavirus, chiar și atunci când sportivele sunt testate pozitiv în cadrul turneelor oficiale.
Astfel, Simona Halep, deși este cea mai importantă jucătoare de tenis testată pozitiv pentru COVID-19, nu apare pe site-ul WTA nici la 24 de ore după anunț. WTA publică în această perioadă poveștile unor sportive precum Julia Goerges sau Magdalena Rybarikova, retrase recent din activitate. Spre deosebire de WTA, forul tenisului masculin (ATP) abordează cu transparență toate cazurile de COVID.

WTA are o politică total diferită față de ATP

Modul diferit în care WTA și ATP gestionează situația actuală creează discuții în lumea tenisului! Până în prezent, numărul oficial al jucătoarelor infectate cu COVID-19 este mult mai mic decât cel al tenismenilor din ATP. Statistica reală ar putea fi alta, întrucât WTA ascunde numele sportivelor testate pozitiv, în timp ce ATP le publică inclusiv pe site-ul oficial.
Spre exemplu, atunci când Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Borna Coric și Viktor Troicki, patru jucători foarte cunoscuți, au contractat virusul, cazul a fost prezentat pe larg de site-ul ATP. De asemenea, șefii tenisului masculin au publicat periodic comunicate de presă despre starea liderului mondial, dar și a celorlalți jucători.
Artemon Apostu-Efremov, unul dintre cei doi antrenori ai Simonei Halep, a vorbit desprea starea jucătoarei de tenis care s-a infectat cu noul coronavirus.

Artemon Apostru-Efremov, antrenorul român care a călătorit alături de Simona Halep la toate turneele din 2020, a fost luat prin surprindere de vestea că eleva sa a fost testată pozitiv pentru COVID-19. „Arti” nu se aștepta ca Simona să contracteze virusul, pentru că a fost foarte precaută în perioada pandemiei. Apostu-Efremov speră că Halep se va recupera cât mai repede, pentru a putea relua antrenamentele.

Antrenorul Simonei Halep, surprins după ce sportiva a contractat virusul

Artemon Apostu-Efremov, cel care o pregătește pe Simona Halep în paralel cu Darren Cahill, a declarat că Simona s-a infectat cu coronavirus în condițiile în care și-a luat măsuri de prevenție. Totodată, Halep nu știe unde s-a infectat:

„Simona e în regulă, s-a autoizolat, are simptome medii și sper să se refacă cât mai repede.
Am fost destul de surprins, pentru că Simona e destul de atentă, grijulie, tot timpul a respectat măsurile, însă, după cum vedem, este acest nou de val de COVID-19 și nu știu când și de unde a luat. Nici ea nu știe. E o realitate cu care trebuie să ne confruntăm și sper că vom trece cu bine prin asta”, a declarat tehnicianul în cadrul emisiunii Așii Tenisului.

Simona Halep a făcut în jur de 20 de teste de când s-a reluat activitatea

Antrenorul secund al Simonei Halep a mai dezvăluit că dubla câștigătoare de Grand Slam a efectuat în jur de 20 de teste pentru COVID-19 în ultimele luni:

„Eu cred că am fost testat de 10-11 ori, poate chiar mai mult, plus testele făcute înainte să plecăm, care sunt obligatorii. WTA a impus acest standard ca atunci când ajungi la turneu să ai un test făcut cu 48-72 de ore înainte. Cred că Simona a făcut în jur de 20 de teste de când s-a reluat activitatea”, a mai adăugat Artemon Apostu-Efremov, cel care a fost angajat de Halep în luna decembrie a anului trecut.

Adauga un comentariu