Cancan ultimă oră

Mulți ne îndopăm cu zeci de medicamente, fără să știm că putem scăpa de răceală, gripă și alte probleme

Publicat: 18 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mulți ne îndopăm cu zeci de medicamente fără să știm că putem scăpa de răceală gripă și alte probleme

Nu mai este o noutate că poți crea un echilibru în organismul tău dacă ai la cunoștința anumite aspecte din arta Jin Shin Jytsu. Fiecare deget de la mână se află în strânsă legătură cu anumite sentimente şi organe.

Mulţi dintre noi sunt tentați să creadă că reflexoterapia şi presopunctura reprezintă același lucru, poate pentru ca acestea sunt două tehnici orientale milenare, sau pentru ca în ambele cazuri se acționează prin presarea unor puncte de pe corp.

Şi scopul pe care acestea şi-l propun este identic şi anume menținerea sau redobândirea sănătății prin aducerea organismului într-o stare de echilibru.

Ca şi reflexoterapia, presopunctura este un procedeu tipic de autoterapie, deoarece nu necesită instrumente ajutătoare, poate fi învăţată uşor şi practicata oriunde, simplu, repede, fără efecte secundare. De aceea, în China şi în Japonia, ea ocupă un loc important în asistenta medicală acordată populației, renunțându-se la intoxicarea, adeseori inutilă, cu medicamente.
Diferenţa dintre cele două consta însa în modul de acțiune a fiecăreia. Reflexoterapia se adresează punctelor reflexe, din zonele reflexe aflate la extremitățile corpului, presopunctura se face pe puncte repartizate pe întregul corp, bazându-se pe aceleaşi principii şi în acelaşi mod ca acupunctură, cu diferența că în presopunctura punctele se apasă iar în acupunctură, la nivelul lor se introduc nişte ace.

„Apăsarea anumitor puncte la nivelul palmei este o formă de reflexoterapie, prin care se stimulează terminaţiile nervoase din palme, care trimit impulsuri către întreg corpul prin sistemul nervos. La nivel subtil, aceste puncte sunt aferente unor nadi-uri, acestea putând fi imaginate precum nişte intersecţii la nivelul meridianelor prin care circulă energie. La foarte mulţi dintre noi aceste nadiuri sunt blocate, iar prin stimularea lor, se reia fluxul energetic şi apar şi rezultatele în plan fizic prin însănătoșire“, explică Bogdan Begligiu, terapeut Tummo Reiki.

Reflexoterapia vizează acțiunea la nivel energetic, iar atunci când apeşi anumite puncte, activezi energia corespunzătoare de pe acel meridian prin care întreg sistemul începe să se armonizeze. Reflexoterapia îmbunătățește de asemenea şi circulația la nivelul mâinilor.

Nr vom opri mai jos la câteva tehnici de presopunctură, prin care vei afla cum să-ți masezi degetele de la mână ca să scapi de răceală, dureri în gât, dureri de cap și alte probleme respiratorii.
Relaxează-te!
Așează-te într-un scaun sau fotoliu confortabil. Respiră adânc şi regulat. Freacă-ţi mâinile între ele aproximativ un minut, asta pentru a creşte energia şi pentru a le face mai sensibile la stimuli.

După ce le-ai încălzit, cu mâna dreaptă trebuie să începi să stimulezi punctul de presopunctura dorit (aşa cum se vede în imaginea de mai sus) pentru a-ţi vindeca diversele condiții de sănătate

Presiunea trebuie să fie una suportabilă, aproape de punctul de durere. Atunci când durerea se va intensifica, nu te opri, încearcă să respiri cât mai adânc.

Ce degete trebuie să masez și pentru cât timp?
Masează şi menține presiunea timp de 3-4 minute, pentru fiecare punct în parte, de 2-3 ori pe zi, pentru a avea efectul propus!

Pentru răceala – fă-ţi un masaj în punctul numărul 8, asta pentru a stimula și creşte energia vindecătoare asupra naşului și gâtului. Acest tip de masaj te scapă de problemele respiratorii şi dificultățile la înghițire, congestia nazală dar şi tusea persistentă.

Pentru dureri în gât (faringita şi laringita) – stimulează partea superioară a degetului mare, punctul numărul 7. Acest tip de masaj va calma durerile în gât, răgușeala și alte simptome asociate.
Pentru dureri de la nivelul sinusurilor şi pentru sinuzita – punctele care corespund vindecării sinuzitei sunt situate la extremitățile tuturor celorlalte degete, mai puţin degetul mare şi anume punctul numărul 9. Stimulează aceste puncte pentru a scăpa de sinuzita, dureri de cap, amețeli, senzația de presiune în creier, nas înfundat dar şi reducerea mucusului

Pentru gripă – aplică o presiune asupra punctului numărul 1. Aceasta va ameliora durerile musculare, oferind relaxare şi calmarea simptomelor asociate gripei.

Restul punctelor din imaginea de mai sus sunt asociate altor condiții de sănătate pe care de asemenea le poți trata în aceleași condiții, prin simpla exercitare a presiunii şi masajului.

Pentru un efect mai puternic, masează ușor pielea delicată dintre degetele de la picioare, deoarece aceasta stimulează sistemul limfatic şi elimina lichidele şi toxinele în exces.

CUM POATE PRESOPUNCTURA SĂ AJUTE ORGANISMUL?
Presopunctură are mai multe efecte asupra organismului:
Prevenire: aplicarea unor presiuni periodice în principalele puncte ale corpului ajuta la menținerea unei stări de sănătate optime şi ajuta la prevenirea apariției multor boli.

Efect de diagnostic: disconfortul sau durerea care apare în timpul stimulariii acestor puncte cheie poate indica unele probleme legate de funcțiile unui anumit organ.

Efect terapeutic: stimularea sistematică şi regulată poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

Cel mai important beneficiu al presopuncturii este capacitatea sa de a elibera tensiunea, deoarece presiunea asupra anumitor puncte induce o stare de relaxare, restabilind echilibrul corpului.

Starea generală a organismului se îmbunătățește, deoarece masajul stimulează circulația şi fluxul de oxigen.

De asemenea, cu ajutorul presupuncturii se poate elimina orice blocaj în fluxul de energie al vieții, şi, astfel, organismul se poate auto-vindeca.

Adauga un comentariu