Culinar

Musaca de dovlecei. Un preparat ideal de servit la mesele festive

Publicat: 14 aug. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Musaca de dovlecei. Un preparat ideal de servit la mesele festive
Musacaua de dovlecei cu carne tocată este ideală de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu o mâncare delicioasă și sănătoasă putem pregăti rapid o musaca de dovlecei. Aceasta poate fi făcută de post sau cu carne, după preferințe. Musacaua de dovlecei este un preparat ideal de servit la mesele festive.

Musaca de dovlecei

Când vine vorba de mâncărurile cu dovlecei, rețetele sunt diverse și pot fi adaptat după preferințe. Dovleceii pot fi gătiți la cuptor, pot fi umpluți, făcuți rondele sau gătiți într-o musaca delicioasă. Musacaua de dovlecei este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.

Pe lângă musacaua de dovlecei putem face și niște chiftele gustoase, suculente și fragede. Acestea îi vor cuceri pe cei de la masă. Musacaua de dovlecei este sănătoasă, sățioasă și poate fi servită la mesele festive alături de alte bucate alese.

Pentru acest preparat avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține o mâncare delicioasă

Pentru o musaca de dovlecei cu carne tocată vom avea nevoie de 2 dovlecei, 500 g de carne tocată de porc și vită, sare și piper, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 1 morcov, 1 ardei gras, 3 roșii, cimbru uscat, mărar și pătrunjel proaspăt, 3 linguri de ulei, 2 ouă, 1 lingură de smântână, cașcaval și verdeață pentru decor.

Mai întâi se pregătește umplutura pentru musaca. Se amestecă foarte bine carnea tocată împreună cu sare, piper și cimbru. După aceea se curăță ceapa, usturoiul, morcovul și ardeiul. Într-o tigaie cu ulei încins se pun legumele tocate, iar când s-au înmuiat se pune și carnea tocată. Când carnea este bine pătrunsă se adaugă și roșile tocate mărunt apoi se lasă totul la fiert pentru 10 minute. Se ia umplutura de pe foc și se lasă la răcit.

Se spală dovleceii apoi se taie în felii rotunde. Se așază rondelele de dovlecei pe masă și se pune sare peste ei. După aceea se rumenesc ușor feliile de dovlecei pe un grill. După ce compoziția de carne s-a răcit și doovleceii sunt gata, se pregătește o tavă întinsă și unsă cu unt. Se așază un strat de rondele de dovlecei apoi se pune un strat din compoziția de carne cu legume. Se adaugă verdeață tocată apoi se mai pune un strat de rondele și încă unul de carne. Ultimul strat va fi din rondele de dovlecei.

Se pune deasupra un amestesc făcut din 2 ouă, 1 lingură de smântână, sare, piper și cașcaval răzuit. Tava cu musaca se pune la cuptor pentru 15 minute apoi se scoate din cuptor, se lasă la răcit și se porționează pentru a fi servită.

Musacaua de dovlecei cu carne tocată este ideală de pregătit la mesele festive alături de alte bucate alese. Acest preparat este gustos, sățios și ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Musacaua de dovlecei poate fi făcută cu carne, dar poate fi pregătită și de post, fiind deliciul perfect în zilele cu restricții alimentare. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Adauga un comentariu