Stiri medicale

Mutația coronavirusului: fără risc excesiv pentru copii, asigură medicii pediatri britanici

Publicat: 04 ian. 2021
covid-19-microscop
Coronavirus

Intervievată de presa britanică, o asistentă din Londra a sugerat că noua variantă a coronavirusului care circulă masiv peste Canal ar afecta mai mult copiii mici.

Noua variantă a coronavirusului care circulă în Regatul Unit îngrijoreaza autoritatile de peste Canal și dă naștere la diseminarea informațiilor pripite care nu sunt întotdeauna exacte.

Mai contagioasă decât tulpina anterioară, această variantă VIU 202012/01, numită și VOC 202012/01 sau B.1.1.7, este considerată a fi parțial responsabilă pentru reapariția epidemiei în Regatul Unit și, în special, în Londra.

Într-un interviu acordat BBC și Telegraph, Laura Duffe, asistentă medicală la King’s College Hospital din Londra, a sugerat că tinerii adulți și copiii ar fi mai afectați de această variantă decât de versiunea coronavirusului care circulase până atunci. Ea a spus că a văzut o explozie a numărului de admisii ale tinerilor adulți și copiilor, in conditiile in care aceștia „au fost foarte puțin afectați în primul val”, făcând referire chiar la saloane întregi pline de copii cu Covid-19.

Mutația coronavirusului: fără risc excesiv pentru copii

Transmis masiv în presa britanică și franceză, acest anunț a fost rapid respins de Colegiul Regal de Pediatrie și Sănătatea Copilului (RCPCH). Acest lucru îi invită pe toți să facă un pas înapoi.

„Secțiile de pediatrie din spitale sunt de obicei ocupate iarna. În acest moment, nu vedem presiuni semnificative legate de Covid-19 în pediatrie în Marea Britanie. Pe măsură ce cazurile cresc in randul populației, va exista o ușoară creștere a numărului de copii cu Covid-19, dar majoritatea copiilor afectați și a adulților tineri nu prezintă simptome sau au o formă foarte ușoară”, asigură RCPCH într-o declarație publicată online. Noua variantă pare să afecteze toate vârstele și, pentru moment, nu observăm o severitate mai mare în rândul copiilor și adulților tineri”, a precizat institutia.

Pe site-ul său web, RCPCH a publicat mai multe declarații ale medicilor pediatri în acest sens, inclusiv cea a dr. Liz Whittaker, care lucrează la Spitalul St Mary din Londra.

„Există mulți copii cu teste pozitive pentru Covid-19, dar din fericire doar un număr mic cu boli grave sau PIMS (boală inflamatorie rară asociată cu Covid-19), iar acestea se află la nivelurile preconizate – date fiind nivelurile din Londra. În continuare îmi fac griji pentru bătrâni, nu pentru copii”, a spus ea.

Adauga un comentariu