Arte vizuale

Muzeul Auschwitz aduce critici la adresa Amazon

Publicat: 03 dec. 2019
Muzeul Auschwitz aduce critici la adresa Amazon
Muzeul Auschwitz aduce critici la adresa Amazon

Muzeul Auschwitz aduce critici la adresa Amazon. Gicantul american a fost dur criticat de reprezentanţii muzeului datorită unor decoraţiuni de Crăciun. Potrivit acestora ornamentele folosesc imagini ale lagărului de concentrare nazist

„Vânzarea de decoraţiuni de Crăciun cu imagini ale Auschwitz-ului nu pare potrivită”, scrie Muzeul pe contul său de Twitter. Textul a fost însoţit de imagini ale produselor cu fotografii în care se văd şinele de tren ce duc spre intrarea în lagăr şi barăcile.

Muzeul Auschwitz aduce critici la adresa Amazon

Muzeul a somat compania şi i-a cerut să le elimine din catalogul produselor sale.

„Auschwitz pe un desfăcător de sticle, este destul de deranjant şi lipsit de respect”, a adăugat, tot pe Twitter, Muzeul.

Muzeul a postat ulterior un alt mesaj, conform căruia se pare că Amazon a eliminat deja produsele criticate. A menţionat, printre altele, mouse pad-uri şi o decoraţiune de Crăciun din ceramică. Pe toate acestea apare un vagon pe calea ferată folosit pentru transportul evreilor spre camerele de gaz.

Germania nazistă a creat acest lagăr al morţii după ce a ocupat Polonia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Auschwitz-ul, unde peste un milion de evrei din toată Europa şi o sută de mii de ne-evrei au fost ucişi, a devenit un simbol al Holocaustului.

Adauga un comentariu