Eveniment-Social

Muzeul Național al Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor în cadrul Concursului Național „Ion Creangă”

Publicat: 03 feb. 2021
Muzeul Național al Literaturii Române Iași și scriitorul Ion Creangă
Muzeul Național al Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor în cadrul Concursului Național "Ion Creangă" de creație literară - "Povești". Termenul limită de trimitere a lucrărilor pentru ediția a XXIX-a este 20 martie 2021. La concurs pot participa cetățeni români care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Republica Moldova și Ucraina. Textele (maximum 15 pagini), culese în programul word (format .doc sau .docx), cu diacritice, fontul Times New Roman, mărime 12, cu spațiul între rânduri de 1,5, în 3 exemplare, vor fi însoțite de un motto

Muzeul Național al Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor în cadrul Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară – „Povești”. Termenul limită de trimitere a lucrărilor pentru ediția a XXIX-a este 20 martie 2021. La concurs pot participa cetățeni români care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Republica Moldova și Ucraina

La Muzeul Național al Literaturii Române Iași demarează înscrierile pentru Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – „Povești”. Termenul până la care pot fi trimise lucrările pentru ediția a XXIX-a este 20 martie 2021. La concurs pot participa cetățeni români care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Republica Moldova și Ucraina. Textele (maximum 15 pagini), culese în programul word (format .doc sau .docx), cu diacritice, fontul Times New Roman, mărime 12, cu spațiul între rânduri de 1,5, în 3 exemplare, vor fi însoțite de un motto. Se vor face mențiuni precum: „Povești scrise de copii”, „Povești scrise de adolescenți”, sau „Povești scrise de adulți”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Premiile vor fi anunțate în cadrul „Zilelor Bojdeucii”, eveniment desfășurat în perioada 14-15 aprilie 2021. Tot atunci se va lansa volumul „Poveștile de la Bojdeucă”, cu textele autorilor premiați la ediția din anul 2020

Concurenții vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 20 martie 2021 (data poștei) pe adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. Vasile Pogor nr. 4, 700110. De asemenea, în plic va trebui inserat un CD cu formatul electronic al lucrărilor. Premiile vor fi anunțate în cadrul „Zilelor Bojdeucii”, eveniment desfășurat în perioada 14-15 aprilie 2021. Tot atunci se va lansa volumul „Poveștile de la Bojdeucă”, cu textele autorilor premiați la ediția din anul 2020. Conform tradiției, poveștile premiate la această ediție vor fi publicate în volumul „Poveștile de la Bojdeucă”, care va fi lansat în anul 2022.

Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – „Povești” cuprinde trei secțiuni: „Povești scrise de copii”, „Povești scrise de adolescenți”, respectiv „Povești scrise de adulți”. La secțiunea „Povești scrise de copii” pot concura elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, la secțiunea „Povești scrise de adolescenți” pot concura persoane cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani, iar la secțiunea „Povești scrise de adulți” pot concura persoane cu vârsta peste 20 de ani.

Concurenții, prin trimiterea lucrărilor pe adresa concursului, își dau acordul pentru publicarea textului lor, în cazul în care acesta ar urma să fie premiat

Câștigatorii Premiilor I la Concursul Național „Ion Creangă” de creație literară – „Povești”, la oricare din edițiile anterioare, nu mai pot participa la ediția de anul acesta și nici la o ediție viitoare, în cadrul aceleiași secțiuni. În situația în care se înscriu la concurs, vor fi descalificați. Excepție face cazul în care participantul a trecut la o altă etapă de vârstă și poate concura la secțiunile superioare din punct de vedere cronologic, respectiv „Povești scrise de adolescenți” sau „Povești scrise de adulți”.

Concurenții, prin trimiterea lucrărilor pe adresa concursului, își dau acordul pentru publicarea textului lor, în cazul în care acesta ar urma să fie premiat.
Juriul de concurs va fi format din angajați ai Muzeului Național al Literaturii Române Iași, anume Nicoleta Dabija (președinta), Camelia Leonte și Cătălin-Mihai Ștefan. Participanții la acest concurs sunt obligați să respecte termenii și condițiile regulamentului de organizare și desfășurare a Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară – „Povești”, precum și precizările suplimentare.

Adauga un comentariu