Sport

Narcis Bădic a fost lăsat în afara lotului după nouă ani petrecuți în Copou! Suporterii ieșeni îl vor înapoi la echipă

Publicat: 18 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Narcis Bădic a fost lăsat în afara lotului după nouă ani petrecuți în Copou Suporterii ieșeni îl vor înapoi la echipă

Într-o eră în care interesul personal și banul contează mai mult decât fotbalul de cele mai multe ori, fidelitatea și longevitatea sunt termene folosite tot mai rar atunci când caracterizezi fotbalul românesc. Antrenorii ajung să schimbe și două echipe în mai puțin de un an, iar mulți dintre jucători, la rândul lor, sunt gata oricând să renunțe la un club pentru o ofertă mai bună. În aceste condiții, puținii jucătorii longevivi din fotbalul românesc, cei care au rămas fideli cluburilor indiferent de condiții sau de eșalonul din care au făcut parte, parcă ar merita mai mult respect.

Nouă ani neîntrerupți la Poli Iași

Românii au o vorbă din străbuni care spune că „recunoștința e floare rară”. Și maxima se potrivește de minune în cazul lui Narcis Bădic de la Poli Iași. Cel mai longeviv fotbalist al unei echipe din Liga I, cu 9 sezoane neîntrerupte la echipa din Copou, a fost lăsat acasă de antrenorul Mircea Rednic fără nicio explicație. După o primă parte de sezon în care a jucat sporadic sub comanda lui Mihai Teja, uneori, din motive medicale, jucătorul de bandă stângă în vârstă de 28 de ani a fost lăsat în afara lotului pentru Antalya. Decizia l-a dezamăgit crunt pe cel mai fidel fotbalist al Ligii I, care mai are contract cu Iașiul până în vară.

Jucătorul vrea să-și ducă angajamentul până la capăt

Acesta nu vrea să plece de la Iași și speră să-și ducă angajamentul până la capăt, chiar dacă nu va mai juca.

„Sunt dezamăgit, mai ales că mai aveam jumătate de an până la terminarea contractului. Dar asta e viața, nu-i un capăt de țară. Și eu am avut probleme, poate s-au săturat de problemele mele. Dar nu cred totuși că trebuia procedat așa. Nu dau vina pe nimeni, ei știu mai bine. Sunt acasă acum, mă pregătesc și eu cum pot. La fotbal, la sală… Rămân până în vară aici. Nu are rost să-mi închei contractul acum. Vreau să închei frumos cu Poli Iași, să merg până la capăt. Am stat atâția ani la Poli Iași și așa cred că e civilizat. La vară, dacă apare ceva, merg în altă parte, iar dacă nu, mă las. Altceva ce să fac…”, spune dezamăgit Narcis Bădic, care a subliniat că nu i s-a oferit nicio explicație pentru lăsarea sa în afara lotului.

Jucătorul: „Nu vin de mila nimănui”

Pe rețelele de socializare, suporterii Politehnicii Iași au luat „foc” în momentul în care au văzut că Narcis Bădic, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria recentă a Iașului, a fost lăsat în afara lotului. Aceștia vor să aibă o întâlnire cu antrenorul Mircea Rednic și cu oficialii clubului după încheierea cantonamentului, pentru a le cere să-l reprimească în lot pe Bădic. Fotbalistul de bandă stângă nu vrea însă să audă despre o rechemare a sa în lot la presiunea fanilor.

„Acum chiar dacă mă mai cheamă, nu o fac cu inima deschisă. Probabil mă duc, că trebuie să mă duc. Mă dai afară și acum mă chemi înapoi? E a doua oară, am mai pățit asta și în 2017, dar în cele din urmă am fost reprimit în lot. Nu vreau să se întâmple asta. Nu vin de milă, de gura altuia. Dacă omul nu mă vrea, nu am ce căuta acolo. Clar! Nu știu cine nu m-a vrut sau cine m-a vrut, nu mai are importanță. Cert este că nu sunt în cantonament. Probleme la genunchi nu mai am, doar mă mai supără uneori. Nu vreau petiții, nu vreau să vin pe presiunea altuia, pentru că nu m-aș simți eu bine. Sunt nouă sezoane la Poli Iași, dar nici nu mai contează, i-am avut degeaba”, a încheiat plin de dezamăgire Narcis Bădic.

Născut pe data de 15 iulie 1991, Narcis Bădic joacă neîntrerupt la Poli Iași din anul 2011, activând în Copou și în Liga secundă. Într-un top al celor mai longevivi fotbaliști din Liga I, Bădic ocupă locul 1, fiind urmat de Mario Camora, de la CFR Cluj. Stoperul Ovidiu Mihalache este și el în top, cu 6 sezoane la Poli Iași.

Adauga un comentariu