Titlurile zilei

Navetiștii din Mironeasa nu mai suportă condițiile mizerabile din transportul public! „Sunt 60-70 de persoane într-un autobuz cu 32 de locuri!” – VIDEO

Publicat: 26 aug. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Navetiștii din Mironeasa nu mai suportă condițiile mizerabile din transportul public Sunt 60-70 de persoane într-un autobuz cu 32 de locuri  VIDEO
Navetiștii din Mironeasa sunt disperați de condițiile oribile în care circulă

Transportul public din comuna Mironeasa este asigurat de SC Izvoraș SRL. Navetiștii nu mai suportă condițiile vitrege din mijloacele de transport. Aceștia susțin că sunt înghesuite câte 60-70 de persoane într-un vehicul cu 32 de locuri

Autobuzele din Mironeasa, județul Iași, au devenit coșmarul persoanelor care sunt nevoite să folosească acest serviciu. Navetiștii nu mai suportă condițiile mizerabile ale transportatorului Izvoraș SRL. În autobuzele foarte vechi, fără aer condiționat sau căldură, intră și câte 70 de persoane, în vehicule ce au 32 de locuri. Administratorul firmei este indiferent cu privire la aceste probleme și refuză să ofere explicații.

primar mironeasa, elena curcudel
Primărița din Mironeasa pare că nu știe despre situația transportului în comun

Nu mai suportă condițiile mizerabile „asigurate” de Izvoraș SRL

persoane in autobuz
Oamenii stau unii peste alții în autobuze fără aer condiționat

Autobuzul din Mironeasa către Iași are 3 curse pe zi în care oamenii sunt înghesuiți ca sardelele. Localnicii care sunt nevoiți să facă naveta în acest fel au tot cerut primăriței Elena Curcudel să rezolve această problemă care perpetuă de ani de zile, dar fără rezultat.

„Zilnic este aceeași aglomerație, fără aer condiționat. Drumul e lung, stăm în picioare, în căldură. Când va începe școala va fi și mai rău. Pe lângă asta, un bilet costă 16 lei, iar autobuzul merge doar de 3 ori pe zi. De ani de zile cerem o rezolvare, să se schimbe firma, dar degeaba, ne amână. Mergem cu un autobuz stricat de ani de zile, am mers și am rămas pe drumuri și tot nu se schimbă nimic”, spune Vasile Tiuga, localnic din Mironeasa.

În trecut, au mai fost persoane care s-au plâns de aceste condiții, iar rezultatul a constat în primirea unei interdicții de a folosi acest serviciu. Reprezentanții Consiliului Județean îndeamnă călătorii să depună reclamații.

„Eu le recomand să vină la Consiliul Județean, să verificăm, să vedem dacă operatorul respectă caietul de sarcini pe care și l-a asumat la momentul licitației. Problema este că discutăm despre o licitație veche care e pe final de contract. În curând, vom demara noua licitație pentru transportul județean în care calitatea autovehiculelor, normele de poluare și dotările, precum aerul condiționat și numărul de locuri, vor fi punctate. Oricum, oamenii spun că nu mai sunt autobuzele alea noi, ele erau noi în 2010, acum e clar că sunt uzate. În orice caz, sfătuim cetățenii să se adreseze Consiliului Județean, apoi noi vom face verificări și vom găsi soluții”, a declarat Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

 copil si femeie in autobuz
Autobuzul are doar trei curse pe zi

Administratorul este indiferent

oameni in autobuz
Oamenii care au îndrăznit să se plângă, în trecut, au primit interdicție de a folosi serviciul de transport

Administratorul firmei Izvoraș SRL este Maria Dumitriu. Aceasta nu dorește să ofere explicații oamenilor și, mai mult de atât, întrebată fiind de situația autobuzului care asigură legătura dintre Mironeasa și Iași, a ales să nu comenteze.

„Eu nu pot să discut acum… Sunt la o instituție, am treabă… La revedere!”, a precizat pentru reporterii BZI administratorul firmei Izvoraș SRL, Maria Dumitriu.

Întrebată în urmă cu câteva luni despre o sesizare similară legată de compania pe care o conduce, Maria Dumitriu a răspuns în același mod zeflemitor reporterilor.

„Ce ați vrea să vă spun? Situația nu stă așa. Dacă sună cineva și vă spune orice, asta nu înseamnă că e și adevărat. Nu știu ce să vă spun, nu știu despre ce e vorba. Acum aud pentru prima dată despre situația asta!”, declara Maria Dumitriu la acea vreme.

Primărița din Mironeasa, Elena Curcudel, nu a putut fi contactată pentru a expune părerea sa în cazul acesta, dar cu câteva luni în urmă declara că localnicii din Mironeasa sunt mulțumiți de transportul în comun asigurat de compania Izvoraș SRL, ba mai mult, că autobuzele ar merge cu 10 oameni sau chiar goale.

„Nu avem așa ceva. Poate sunt probleme pe cealaltă parte, pe Hadâmbu. La noi merg goale, există autobuze mari, suntem mulțumiți. Abia dacă sunt 10 călători de la noi dimineața, dar mai iau pe traseu, până la Iași”, spunea Elena Curcudel, primarul comunei Mironeasa.

Navetiștii din Mironeasa nu mai suportă condițiile mizerabile ale transportului în comun asigurat de Izvorașul SRL și nu mai știu pe ce cale ar putea rezolva această situație.

Comentarii
  • Primărița-șpăgărița Curcudel, mână în mână cu patroana Dumitriu. Banii să iasă, nu o interesează binele locuitorilor din comună, se face că nu vede. Trăim în anii 70, cu așa specimene de primari nu evoluăm niciodată.

Adauga un comentariu