Coronavirus

Ne protejează sau nu măştile de coronavirus? Ce au descoperit oamenii de știință

Publicat: 22 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ne protejează sau nu măştile de coronavirus Ce au descoperit oamenii de știință
Ne protejează sau nu măştile de coronavirus, ce spun oamenii de stiinta?

Ne protejează sau nu măştile de coronavirus, ce spun oamenii de știință? Un nou studiu realizat de cercetătorii din Japonia demonstrează faptul că măștile sanitare sunt eficiente pentru evitarea infecției cu noul coronavirus, însă nu în totalitate.

Cercetătorii Universității din Tokyo au reușit să demonstreze în cadrul unui studiu cum pot preveni măştile sanitare contagierea cu noul coronavirus.

Ne protejează sau nu măştile de coronavirus. Ce spun cercetătorii

Specialiștii de la Universitatea din Tokyo susțin că măştile sanitare pot împiedică răspândirea de coronavirus, însă protecția măștilor din pânză este mai mică comparativ cu cele chirurgicale.

Yoshihiro Kawaoka, de la Institutul de Ştiinţe Medicale al Universităţii din Tokyo, a spus la postul de televiziune NHK că anterior nu s-au realizat alte experimente similare în cadrul cărora să se folosească virusuri reale.

În cadrul acestui experiment s-a realizat folosind un simulator de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 constând din două capete de manechine plasate în faţa unei vitrine.

Ce rezultate s-au obținut în cadrul testului. Suntem sau nu protejați de măști împotrivă coronavirus

Pentru a reproduce o situație cât mai reala, în cazul unui cap de manechin s-a folosit un spray pentru a împrăştia virusul, iar pentru celălalt, un ventilator imitând respiraţia umană.

Receptorul care era protejat cu o mască din pânză a avut o reducere cuprinsă între 20 şi 40 % din absorbţia virusului şi între 47 şi 50 % în cazul măştii chirugicale obişnuite. Cu o mască N95, purtată corespunzător, reducerea a fost cuprinsă între 79 şi 90 %.

Atunci când emiţătorul a folosit o mască, din pânză sau chirugicală de unică folosinţă, reducerea contagierii în cazul receptorului a fost de peste 70 % pentru ambele cazuri, comparativ cu masca N95 plasată în mod corect, care a beneficiat de o protecţie de aproape 100 %.

Yoshihiro Kawaoka, şeful echipei care a condus experimentul, a avertizat că folosirea măştilor faciale nu evită complet contagierea cu noul coronavirus. „Important este să nu avem prea multă încredere în măşti”, a precizat el.

Masca de protectie duce la respiratie urat mirositoare?

 În Statele Unite, mulți oameni se plâng medicului dentist despre halitoză (denumirea sa științifică), duce își acoperă nasul și gura zilnic atunci când călătoresc sau la serviciu, potrivit femmeactuelle.fr. Dar masca poate da cu adevărat respirație urat mirositoare?

Când o porți pe nas și continuu (de obicei timp de patru ore), ai tendința să te hidratezi mai puțin. Acest lucru ar dezvolta o uscăciune care să conducă la mirosurile gurii rele. Deoarece salivând mai puțin, nu eliminăm suficient bacteriile care stau în gura noastră, despre care știm că sunt principala cauză a halitozei.

Cercetătorii din Franța au găsit un ingredient activ ce poate distruge coronavirusul

Un laborator din Marsilia lucrează la un ingredient activ capabil să omoare virusul atunci când intră în contact cu textile.  Inventatorii au lansat producția a zeci de mii de măști refolosibile. Dacă vor fi comercializate, aceste protecții vor fi vândute în farmaciile din Franța și costul acestora vă oscila de la cinci la zece euro. Se vor putea spăla de până la douăzeci de ori.

Nathalie Hagège, fondatorul ProNeem, a explicat cum funcționează masca.

 

Adauga un comentariu