Sport

Nebunie fără margini. Un șef din Formula 1 propune ca piloții echipei sale și juniorii să fie infectați cu coronavirus

Publicat: 01 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nebunie fără margini. Un șef din Formula 1 propune ca piloții echipei sale și juniorii să fie infectați cu coronavirus
SUZUKA, JAPAN - OCTOBER 13: Start during the F1 Grand Prix of Japan at Suzuka Circuit on October 13, 2019 in Suzuka, Japan. (Photo by Peter J Fox/Getty Images)

Idee pur și simplu nebună a unui șef din Formula 1. Helmut Marko a propus, nici mai mult, nici mai puțin, ca piloții echipei sale, red Bull, să fie infectați cu coronavirus.
Motviul său este acela că, în acest fel, ei ar deveni imuni, cu toate că nu există încă nicio dovadă medicală sigură în acest sens. Marko spune că, astfel, sezonul ar putea fi început.
Pe lângă asta, Helmut Marko (76 de ani) a propus ca, alături de piloți, să fie aduși și juniorii într-un fel de tabără sau adunare, pe care el a numit-o „coronavirus camp”, în care „ar fi momentul ideal pentru ca infecția să se răspândească”.

Ideea este pur și simplu năucitoare

Ideea pur și simplu năucitoare a oficialului de la Red Bull a fost și motivată prin faptul că „ei sunt cu toții bărbați tineri și puternici, cu o sănătate bună. În acest fel, ei ar fi pregătiți în orice moment să ia startul”.

„Avem 4 piloți de Formula 1 și 8 sau 10 juniori, iar ideea era să organizăm o adunare pentru a uni, din punct de vedere mental, acești timp morți”, a spus austriacul pentru televiziunea ORF, menționând că piloții ar fi urmat să se pregătească și din punct de vedere fizic în acea tabără.

Ceilalți membri din conducerea lui Red Bull au refuzat imediat ideea, iar Marko a comentat și acest aspect:

„Să o spunem că nu a fost bine primită”.

Sezonul din Formula 1 încă nu a început

Sezonul din Formula 1 încă nu a început, majoritatea curselor fiind anulate sau reprogramate.
Proprietarul Formulei 1, Chase Carey, a spus că își dorește să reconfigureze sezonul cu începere din vară și să încerce ca acesta să aibă între 15 și 18 curse din totalul de 22 programate inițial.

„Dacă în acest sezon vor fi între 15 și 18 curse, va fi foarte foarte greu. Nu există posibilitatea de a-ți îmbunătăți condiția fizică pe parcursul sezonului. Așa că este ideal să folosim asta acum”, a explicat Marko.

Cei de la Red Bull sunt totodată și organizatori ai Marelui Premiu al Austriei, care este programat pe 5 iulie, însă Marko nu poate spune dacă el se va mai disputa la data prevăzută sau la una stabilită ulterior.

Helmut Mako susține că bănuiește că a avut coronavirus

Helmut Marko a mai făcut o afirmație surprinzătoare, după ce a spus că a bănuit că a avut și el coronavirus în februarie, dar că nu a fost sigur din cauza mijloacelor de testare limitate din Austria.

„Am avut ceva ce părea o gripă severă, iar simptomele se potriveau cu cele de la coronavirus. A mai fost ceva ce n-am mai avut până atunci de o asemenea intensitate. Nu știu dacă a fost coronavirus pentru că opțiunile de testare sunt acum foarte limitate. Dar din moment ce există o șansă, aș vrea să fiu testat ulterior”, a spus Marko.

Oficialii din Formula 1 se așteaptă la pierderi masive generate de pandemia de coronavirus, cuprinse între 200 și 300 de milioane de dolari.

Adauga un comentariu