Sanatate

Negi genitali poze. Particularitățile distincte ale acestora

Publicat: 04 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Negi genitali poze. Particularitățile distincte ale acestora
O metodă radicală de combatere a HPV nu a fost încă găsită

Negii genitali ca în poze sau verucile anogenitale, sunt de obicei nedureroase, care cresc pe sau în apropierea organelor genitale și în jurul anusului. Acești negi, de obicei de culoare roz sau alb cenușiu sunt în formă de conopidă, sunt cauzați de papilomavirusul uman cu transmitere sexuală.

S-a stabilit că aproximativ 10% din populația țărilor dezvoltate este purtătoare a virusului care provoacă veruci anogenitale. Forma activă a bolii este observată la 2% dintre purtătorii virusului. În Statele Unite, astăzi sunt înregistrate 750.000 de cazuri noi anual. HPV pătrunde în celulele epiteliale și le face să se transforme, drept urmare se divid continuu, formând țesut anormal, care în cele din urmă se transformă într-un neg. Se credea cândva că verucile genitale erau pur cosmetice și nu aveau nimic de-a face cu o boală. Cu toate acestea, acum a devenit clar că HPV poate duce la degenerarea canceroasă a celulelor și este una dintre cauzele comune ale cancerului de col uterin și ale altor boli maligne ale zonelor anale și genitale. Acestea provoacă inclusiv cancerul penisului și al colului uterin. S-a stabilit că una dintre cauze a cancerului anogenital la 10% dintre bărbați și 20% dintre femei este HPV.

femeie care se tine de zona intima din cauza disconfortului
La femei, verucile genitale se formează de obicei pe labii

Negi genitali poze. Primele simptome care îți vestesc manifestarea disconfortului

Negii anogenitali, după cum indică numele lor, apar de obicei pe suprafața exterioară sau interioară a organelor genitale, în jurul anusului, uneori este afectată deschiderea externă a uretrei. Negii genitali nu sunt în niciun caz la fel cu negii obișnuiți care apar pe aproape orice parte a pielii. Negii anogenitali pot fi ascuțiți, mai rar sub formă de noduli și pete.

Leziunile pot fi unice, izolate, dar se pot răspândi pe o zonă destul de mare. În aparență, negii variază de la excrescențe mici cu un singur punct la formațiuni mari de formă neregulată, cu o suprafață neuniformă, ridicându-se cu 1–1,5 cm deasupra suprafeței pielii înconjurătoare.

negi genitali
Leziunile pot fi unice, izolate, dar se pot răspândi pe o zonă destul de mare

La femei, verucile genitale se formează de obicei pe labii, la intrarea în vagin sau în treimea acestuia interioară și pe colul uterin. Pentru majoritatea oamenilor, verucile genitale sunt în primul rând neplăcute din punct de vedere estetic, dar dacă cresc puternic, atunci apare și disconfort mecanic, mai ales în timpul actului sexual. În plus, verucile genitale mari sunt mai susceptibile de a suferi infecții secundare sau ulcerații. De obicei, ca urmare a frecării de lenjeria de corp. Ocazional, acestea pot începe să sângereze, mai ales dacă ajung la dimensiuni mari.

Tratament pentru eliminarea verucilor. Cum să scapi de virusul HPV și să previi o recidivă

O metodă radicală de combatere a HPV nu a fost încă găsită. Tratamentul are ca scop eliminarea verucilor genitale rezultate. Recidivele apar în 20-30% din cazuri. Pentru a crește eficacitatea tratamentului, este necesară examinarea și tratamentul simultan al partenerilor sexuali. Terapia imunomodulatoare cu imiquimod și alte medicamente îmbunătățește prognosticul.

femeie care indica cu degetul spre un neg
Negii anogenitali, după cum indică numele lor, apar de obicei pe suprafața exterioară sau interioară a organelor genitale

Există mai multe metode de îndepărtare a negilor genitale exact ca în poze. Printre cele mai eficiente se numără electrocoagulare, expunerea la unde radio, coagulare cu laser, îndepărtarea medicală și criodistrucție cu azot lichid.

Tratamentul la apariția cea mai precoce a formațiunilor reduce riscul de complicații și transmitere a infecției. Dacă examinarea nu confirmă prezența papilomavirusului, este posibilă prevenirea cu vaccinul Gardasil. Acțiunea acestui vaccin vizează papilomavirusul uman tip 6, 11, 16 și 18.

Dermatovenerologii și ginecologii clinicii medicale efectuează tratamentul negilor genitali ca în poze cu scopul de a preveni papilomavirusului uman. Consultarea în timp util cu specialiștii clinicii vă va permite să diagnosticați boala și să efectuați tratamentul necesar.

negi genitali
S-a stabilit că aproximativ 10% din populația țărilor dezvoltate este purtătoare a virusului care provoacă veruci anogenitale
Adauga un comentariu