Prima pagină » Sanatate » Negi genitali, tratament și remedii naturale. Care sunt simptomele și de ce apar?

Negi genitali, tratament și remedii naturale. Care sunt simptomele și de ce apar?

10 mai 2022, 13:57,
în Sanatate

De cele mai multe ori, tratamentul pentru negii genitali este medicamentos, însă în anumite cazuri se pot apela și la intervențiile chirurgicale. Pe lângă acestea, pentru a combate infecția rapid puteți opta și pentru leacurile naturale precum tinctura de propolis, extractul de ciuperci japoneze sau uleiul de ricin.

Trebuie să aveți în vedere faptul că boala afectează un procentaj destul de mare în rândul populației. Mai mult de atât, aceasta poate avea efecte asupra aparatului reproducător și poate evolua spre cancer.

Negi genitali, tratament și remedii naturale

După consultul la medicul specialist și în funcție de stadiul bolii, acesta îți va prescrie un tratament potrivit. În unele cazuri, negii genitali pot fi tratați cu medicamente, însă în alte cazuri este nevoie de o intervenție chirurgicală. Doctorul ia în calcul această soluție în momentul în care boala nu răspunde la medicamente. Intervențiile chirurgicale pot fi de mai multe tipuri, coagulare cu azot, electrocauterizare, excizia chirurgicală sau tratamentul cu laser. Față de ceea ce îți recomandă medicul, mai puteți apela și la remediile naturiste pentru a grăbi procesul de vindecare și a ameliora simptomele.

Spre exemplu, sucul de ceapă este recomandat pentru ca infecția să nu se răspândească și luptă totodată cu microbii. La fel de eficient este și uleiul de ricin, care aplicat o dată pe zi luptă împotriva bolii cu succes. De altfel și tinctura de propolis este benefică pentru negii genitali. Aceasta poate fi administrată atât intern, cât și extern. Se poate consuma câte o linguriță de trei ori pe zi sau poate fi aplicat un bandaj pe zona afectată. Un tratament ce atacă direct cauza apariției bolilor, adică virusul Papiloma Uman (HPV) este extractul de ciuperci japoneze. Acestea ajută la stimularea sistemului imunitar și la creșterea numărului de celule ce luptă împotriva infecțiilor. De asemenea, extractul din ciuperci japoneze împiedică răspândirea virusului HPV în organism.

Care sunt simptomele bolii și de ce apare?

Negii genitali pot apărea ca o singură erupție, dar și în grup. Cele mai frecvente simptome sunt mâncărimile sau sângerarea din organele genitale și modificarea fluxului de urină. De asemenea, pot fi recunoscute după faptul că sunt ca niște noduli mici, de culoarea pielii sau gri. Aceștia nu provoacă durere și se pot găsi în jurul penisului, a anusului sau a coapselor. Totodată, negii genitali pot fi și interni, în interiorul vaginului sau a anusului, în acest caz sunt mai greu de observat. La femei se întâlnesc cel mai des pe pereții vaginului, în colul uterin, în zona vulvei și în zona dintre organele genitale și anus.

Pe de altă parte, la bărbați pot apărea pe scrot, vârful penisului sau pe lungimea lui și anus. Simptomele pot apărea între 6 săptămâni și 6 luni de la infectare. Boala este cauzată de către virusul Papiloma Uman (HPV) și poate fi transmisă prin contact direct cu pielea unei persoane infectate sau în timpul actului sexual. Femeile gravide trebuie să acorde o atenție sporită deoarece, infecția se poate transmite la copil, la naștere. Mai mult de atât, în cazuri mai rare, boala poate provoca leziuni necanceroase în laringele fătului născut pe cale naturală.

După consultație, medicul specialist vă poate recomanda cel mai indicat tratament pentru negi genitali. Pe lângă acesta, puteți apela și la remediile naturiste bazate pe ulei de ricin sau suc de ceapă pentru a combate microbii mai repede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
14 decembrie 2024
14 decembrie 2024