Local

Negocieri intense pentru o alianță între Pro Iași și Pro România la alegerile locale din 27 septembrie

Publicat: 12 aug. 2020
ALT=«Se negociază o alianță între Pro Iași și Pro România»
Se negociază o alianță între Pro Iași și Pro România

Alegerile locale se apropie cu pași repezi și din ce în ce mai multe alianțe se formează în România. Se pare că, la nivelul Iașului se duc negocieri intense pentru o alianță între Pro Iași și Pro România. Viceprimarul Municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, reprezintă partidul Pro Iali în tratativele duse pentru alianță. Cel mai probabil cele doua formațiuni politice vor avea liste comune la Consiliul Local. Din partea Pro România, la Primărie va candida președintele partidului, Sorin Iacoban, iar la președinția Consiliului Județean candidat este Bogdan Abălași.

„Partidul Pro Iași a demarat o amplă consultare publică. Am vorbit cu mii de ieșeni în aceste zile despre prioritățile de dezvoltare pentru orașul nostru. Suntem permanent conectați la realitățile orașului nostru și ne adaptăm politicile publice la nevoile cetățenilor.
Din discuțiile avute cu cetățenii, provocările punctuale ale orașului nostru implică o colaborare politică cu un partid și personalități care se regăsesc în aceeași paradigmă politică.

Structurile statutare ale partidului Pro Iași l-au desemnat pe viceprimarul Municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, să reprezinte Pro Iași și ieșenii, în negocierile politice cu partidul Pro România, astfel încât interesele comunității să fie reprezentate în următorul Legislativ local”, se arată în comunicatul emis de Partidul Pro Iași.

Filiala PRO România Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. A fost definitivată lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean

Filiala județeană PRO România Iași și-a lansat pe 2 august candidații la alegerile locale 2020. Conducerea organizației a definitivat astfel lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean, dar și în localitățile din județ. Fostul deputat Sorin Iacoban, președintele filialei județene, va candida la Primăria Iași. De asemenea, Bogdan Abălași, prim-vicepreședintele organizației, va candida la Consiliul Județean Iași. Au fost desemnați și candidații pentru celelalte orașe din județul Iași, dar și pentru mai multe localități din mediul rural.

PRO România Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. Sorin Iacoban va candida la Primăria Iași

Fostul deputat Sorin Iacoban va reprezenta PRO România Iași pentru funcția de primar în municipiul Iași la alegerile locale 2020. Chiar dacă au stabilit candidații, cei de la PRO România Iași au arătat că actuala situație din țară și pandemia COVID-19 puteau duce la amânarea alegerilor și nu restricționarea regulilor privind desfășurarea scrutinului electoral.

„Am stabilit candidații la președinția Consiliului Județean și la primăriile din județ. PRO România se pregătește pentru alegerile locale. Din păcate, noi considerăm, din cauza acestei situații de criză în care ne aflăm, că aceste alegeri nu ar trebui să aibă loc. Eu cred că țara arde și baba se piaptănă. Este o criză majoră de sănătate. Sunt multe localități în carantină din toată țara. În mai toate județele masca este obligatorie și pe stradă. Avem 18.500 secții de vot, unde vor sta 11 membri ai comisiei de votare cu orele. Acolo vor intra între 500 și 1.500 oameni. Legislația nu prevede vot electronic sau prin corespondență. Avem o criză pandemică, o criză economică și credem că alegerile nu sunt o prioritate acum”, a menționat Sorin Iacoban, președintele organizației județene a PRO România Iași.

 

Comentarii
 • Vaii, cum Chirica va avea puterea suprema in Iasi! Va fi un dictator implinit!
  PSD tot la PSD trage
  Chirica PSD. ProTraseisti tot PSD, toti PSD , ehe dar ynde e CIUMA ROSIE

 • 2 partide cu PSD ist. Pai scapam de CIUMA ROSIE. Sau o reinventam?
  Pro Iasi este PSD cu unii cercetati penal
  ProRo la fel e PSD, cu multi traseisti politici

 • Ce prostie… sa accepti un astfel de personaj la PRO ROMANIA. De abia a fost pe la procurori si cine stie ce urmeaza.
  Va simpatizez inca, dar daca veniti cu personaje din astea veti pierde.
  Au dreptate cei care spun ca sunteti pubela penala a PSD.

 • „nu gandesc cwi se…” ei sunt pubela PSD, pai toti is debpa PSD, care au fost dati afara! Nube unu care aa fi plecat de buna voie!
  ProRpmania e pubela de gunoi a PSD, acolo intalbesti numai Psd isti!
  Presedinti, vicepresedinti toti is din PSD!!

 • Deci Gabi (elevul) negociaza cu ” domnu’ Sorin” (profesoru’), caruia i-a carat ani de zile geanta si i-a fost si sofer, iar BZI le face promovare!
  Acest Gabi ar fi un bun consilier in comisia de urbanism a Iasului, poate transfera si parcul de la teatru unui zamosan sau SURDU-mut.
  Apropos, ii reamintesc acestui inca viceprimar, ca functia de consilier local nu asigura imunitate.
  Oare ei ne cred chiar atat de prosti sa-i votam?

 • „1×2” ei nu ne cred prosti, Ei stiu ca suntem prosti!!,
  Daca vezi ce transfeturi s au facut ai sa iti dai seama!
  Chirica care s a nascut in PSD, a visat noaptea ca de nu trece la PNL vine Diicot peste el si ii trebuie imunitate!
  Acuma # rezist vor vota Liberalii ca PSD e comunist, dar uita si de Chirica psd istu!
  Celelalte partode is tot PSD iste, doar daca te uiti de unde provin. Tot Ciuma Rosie are sa conduca Iadul, dar va fi sub acoperie… Ciuma Galbena
  Si uite asa au sa aiba majoritatea in consiliu local!

 • Ce penibili sunt atat smecherii cat si politrucii. Credeti ca puteti face cartile cu ziarul? Aceste partide PRO sunt niste himere. Asteptam cu nerabdare ca DICOT sa ajunga pana sus de tot cu legaturile din imobiliare. Ma intreb DNA ce mai face? Codrutttttaaaaaa…. ce faci?

 • Pentru „Votant”

  Trebuie alungata prin vot gasca de la Primaria Iasi, dupa parerea mea nu mai trebuie votati astia de la PSD, PNL, PRO PONTA-IACOBAN, PRO IASI, ALDE, PMP, etc.
  Toate sunt de sorginte comunista.
  ORICE ALTCEVA! Pot fi votati si independenti daca apar.

 • Cine sa priceapa, poporul e prea prost,! Ei aleg tot partodele care ii fura de la Ceaușescu pana in zilele de astazi.
  Pai Ciuma Rosie, Chirica se transforma in Ciuma Galbena si lumea votraza schimbare!
  Multi si prosti asta suntem! Lumea tre sa aleaga partide mici, curate sau independenti, ASTFEL cei mai nu vor mai fi dumnezei

Adauga un comentariu