Local

Negocieri intense pentru o alianță între Pro Iași și Pro România la alegerile locale din 27 septembrie

Publicat: 12 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Negocieri intense pentru o alianță între Pro Iași și Pro România la alegerile locale din 27 septembrie
Se negociază o alianță între Pro Iași și Pro România

Alegerile locale se apropie cu pași repezi și din ce în ce mai multe alianțe se formează în România. Se pare că, la nivelul Iașului se duc negocieri intense pentru o alianță între Pro Iași și Pro România. Viceprimarul Municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, reprezintă partidul Pro Iali în tratativele duse pentru alianță. Cel mai probabil cele doua formațiuni politice vor avea liste comune la Consiliul Local. Din partea Pro România, la Primărie va candida președintele partidului, Sorin Iacoban, iar la președinția Consiliului Județean candidat este Bogdan Abălași.

„Partidul Pro Iași a demarat o amplă consultare publică. Am vorbit cu mii de ieșeni în aceste zile despre prioritățile de dezvoltare pentru orașul nostru. Suntem permanent conectați la realitățile orașului nostru și ne adaptăm politicile publice la nevoile cetățenilor.
Din discuțiile avute cu cetățenii, provocările punctuale ale orașului nostru implică o colaborare politică cu un partid și personalități care se regăsesc în aceeași paradigmă politică.

Structurile statutare ale partidului Pro Iași l-au desemnat pe viceprimarul Municipiului Iași, Gabriel Harabagiu, să reprezinte Pro Iași și ieșenii, în negocierile politice cu partidul Pro România, astfel încât interesele comunității să fie reprezentate în următorul Legislativ local”, se arată în comunicatul emis de Partidul Pro Iași.

Filiala PRO România Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. A fost definitivată lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean

Filiala județeană PRO România Iași și-a lansat pe 2 august candidații la alegerile locale 2020. Conducerea organizației a definitivat astfel lista celor care vor reprezenta partidul la Primăria Iași și Consiliul Județean, dar și în localitățile din județ. Fostul deputat Sorin Iacoban, președintele filialei județene, va candida la Primăria Iași. De asemenea, Bogdan Abălași, prim-vicepreședintele organizației, va candida la Consiliul Județean Iași. Au fost desemnați și candidații pentru celelalte orașe din județul Iași, dar și pentru mai multe localități din mediul rural.

PRO România Iași și-a lansat candidații la alegerile locale 2020. Sorin Iacoban va candida la Primăria Iași

Fostul deputat Sorin Iacoban va reprezenta PRO România Iași pentru funcția de primar în municipiul Iași la alegerile locale 2020. Chiar dacă au stabilit candidații, cei de la PRO România Iași au arătat că actuala situație din țară și pandemia COVID-19 puteau duce la amânarea alegerilor și nu restricționarea regulilor privind desfășurarea scrutinului electoral.

„Am stabilit candidații la președinția Consiliului Județean și la primăriile din județ. PRO România se pregătește pentru alegerile locale. Din păcate, noi considerăm, din cauza acestei situații de criză în care ne aflăm, că aceste alegeri nu ar trebui să aibă loc. Eu cred că țara arde și baba se piaptănă. Este o criză majoră de sănătate. Sunt multe localități în carantină din toată țara. În mai toate județele masca este obligatorie și pe stradă. Avem 18.500 secții de vot, unde vor sta 11 membri ai comisiei de votare cu orele. Acolo vor intra între 500 și 1.500 oameni. Legislația nu prevede vot electronic sau prin corespondență. Avem o criză pandemică, o criză economică și credem că alegerile nu sunt o prioritate acum”, a menționat Sorin Iacoban, președintele organizației județene a PRO România Iași.

 

Adauga un comentariu