Actualitate

Negocierile dintre PNL și PSD suferă limitări. Ce susține premierul României

Publicat: 12 iul. 2020
Negocierile dintre PNL și PSD suferă limitări. Ce susține premierul României
Negocierile dintre PNL și PSD suferă limitări. Ce susține premierul României

Negocierile dintre PNL și PSD suferă limitări. Ce susține premierul României. Ludovic Orban, președintele PNL, menționează că persoanele din partidul liberal au negociat cu cei de la USR-PLUS, dar aceste negocieri prezintă o limită. După ce a ieșit de la negocieri, Dan Barna a atacat Guvernul, iar acest fapt a fost prezentat de Ludovic Orban ca fiind unul care poate îngreuna situația.

Ludovic Orban pune pe prim plan câștigarea alegerilor din București

Duminică seara, Ludovic Orban a menționat la B1 Tv că pune pe prim plan alegerile din București, având ca obiectiv câștigarea lor. Acesta mai arată că a decis să îl susțină pe Nicușor Dan ca și candidat, chiar dacă acesta este candidatul unei alte formațiuni politice. Ludovic Orban dorește să scape de domnia incompetenței și a relei voințe, atribute instaurate de PSD în București.

“Am pus pe prim plan obiectivul de a câştiga alegerile în Bucureşti şi de a scăpa de domnia asta a incompetenţei şi relei voinţe care a fost instaurată de PSD în Bucureşti. Deşi PNL este cel mai puternic partid am renunţat să susţinem un candidat propriu şi am decis să-l susţinem pe Nicuşor Dan ca şi candidat, ştiind că Nicuşor Dan este candidatul unei alte formaţiuni politice”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL nu poate renunța la lucrurile fundamentale. Negocierile dintre PNL și PSD suferă limitări. Ce susține premierul României

Orban precizează că partidul este dispus să renunțe la o serie de lucruri, dar nu la cele fundamentale. De asemenea, ilustrează că este o limită în negocieri și că nu apreciază faptul că au existat mențiuni despre Guvernul Orban și că acesta ar fi pierdut de sub control sau că planul lor este de fapt unul electoral, și nu economic. Acesta arată că, în aceste condiții, nu se pot purta negocieri.

“Cred că am arătat că suntem dispuşi la sacrificii şi că suntem dispuşi să renunţăm la o serie de lucruri, nu putem renunţa la ceea ce ne conferă nouă identitate, nu putem renunţa la nişte lucruri care sunt fundamentale în activitatea noastră politică. Adică există o limită în discuţii şi în negocieri, iar o astfel de chestiune după ce discuţi cu mine despre posibile înţelegeri pe planl local, să dai tură prin Piaţa Victoriei şi să spui că Guvernul Orban a pierdut de sub control, să spui că planul nostru economic este de fapt un plan electoral şi că România are nevoie de un adevărat plan economic nu este cea mai bună formă de a purta negocieri”, a mai declarat Orban.

El a mai arătat că are grijă cu lucrurile critice pe care le poate spune la adresa potențialilor parteneri.

“În discursul meu public m-am ferit întotdeaun să spun lucruri critice despre cei pe care îi consider potenţiali parteneri şi cei alături de care, ăsta este adevărul, ne-am luptat o bună bucată de vreme împotriva unui PSD periculos pentru România, care dăuna grav României şi nu cred că este momentul ca din motive egoiste sau din dorinţa de a câştiga nişte voturi această formă de colaborare să fie afectată”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Adauga un comentariu