National

Nelu Tătaru a vorbit despre al treilea val al pandemiei de coronavirus

Publicat: 24 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru a vorbit despre al treilea val al pandemiei de coronavirus

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății și actualul președinte al Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, a afirmat că cel mai probabil România se va confrunta cu cel de-al treilea val al pandemiei de SARS-CoV-2.

Acesta a accentuat, așa cum o face cu fiecare apariție publică, importanța respectării măsurilor de prevenție împotriva răspândirii noului coronavirus.

”Întreaga Europă se pregătește de valul trei, cred că nici noi nu o să scăpăm de acest val, dar depinde de noi cum o să trecem valul. Rămân aceleași restricții, rămân aceleași precauții, suntem într-un sezon în care avem un vaccin, am vaccinat grupa 1, suntem la grupa a doua populațională, avem un personal medical care, în proporție de 90-95% s-a vaccinat, avem o scădere a infecțiilor în spitale la personal cu 87%, cred că privim altfel valul trei care se preconizează că va veni, dar din punct de vedere al precauțiilor, ar trebui să rămână aceleași.

Avem, în acest moment, în schimb, mai multe activități reluate, printre care și școala, și deci mobilitatea în toate aceste activități trebuie să fie un factor de care să avem mare grijă”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri seară, la B1 TV.

Nelu Tătaru a lansat acuzații cu privire la faptul că unele persoane s-au „urcat politic“ pe pandemie

Nelu Tătaru a lansat o serie de acuzații grave. Acesta nu i-a iertat pe cei care s-au „urcat politic“ folosindu-se de pandemia de coronavirus. Fostul ministru al Sănătății a discutat despre modul în care au intervenit anumite implicări politice în gestionarea pandemiei după prima etapă de relaxare a restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență.

De asemenea, Nelu Tătaru nu a ezitat să vorbească despre activitatea actualului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și despre modul în care s-a implicat în campania națională de vaccinare.

„Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost și primele implicări politice. Era un trio format la acel moment, în care nu recunoșteau acea pandemie, nu recunoșteau niște măsuri, «i-am ținut în casă». Până a venit valul de vară, cu toamna și atunci s-au ascuns. Destul de mulți dintre ei erau din PSD. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem. Dar haideți să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a declarat Nelu Tătaru.

Adauga un comentariu