National

Nelu Tătaru, atac la adresa lui Vlad Voiculescu: „Nu ştiu dacă cineva poate gândi normal să sancţionăm un cadru medical”

Publicat: 08 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Luni seară, 8 februarie, la Antena 3, Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, lansează un atac la adresa lui Vlad Voiculescu, actualul ministru. Tătaru nu este de acord cu decizia ministrului de a-i sancționa pe medicii care vaccinează persoane care nu au fost programate.

„Cred că dreptatea este a doctorului, avem un corp medical care a fost acolo. La început, de frică, medicul ieşea la pensie, demisiona sau îşi luă concediu de odihnă. Nu ştiu dacă cineva poate gândi normal să sancţionăm un cadru medical. Nu cred că se va ajunge acolo încât un medic să fie sancţionat. Dacă avem o doză de ce să o aruncăm? Eu nu sunt de acord”, a spus Nelu Tătaru, luni seară, la Antena 3.

Și Alexandru Rafila îl atacă pe Vlad Voiculescu

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și deputat al Partidului Social Democrat, se alătură și el grupului de oameni care îl atacă pe Vlad Voiculescu. Rafila declară că acesta nu gestionează corect criza sanitară în care ne aflăm.

Acesta a arătat că, printre alte greșeli ale ministrului se numără și „modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții, pentru că nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”.

Profesorul Alexandru Ragila a taxat aspru aplicarea amenzilor pentru vaccinarea anti-COVID-19, deoarece acestea pot să-i demoralizeze pe angajații aflați în centrele de vaccinare.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați.

Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a mai spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Nu trebuie să speriem oamenii!“. Nelu Tătaru, atac la adresa lui Vlad Voiculescu

În aceeași zi, Alexandru Rafila a subliniat că nu trebuie să speriem cetățenii cu privire la infectarea elevilor și a cadrelor didactice din școli și că ar trebui folosite în mod corect și asumat cifrele.

„Ar putea exista și o creștere a numărului de cazuri, dar trebuie să vedem dacă se datorează deschiderii școlilor. De foarte multe ori s-au făcut speculații. Am auzit că nimeni nu poate să nege faptul că numărul de cazuri a crescut după deschiderea școlilor. Dacă creșterea cazurilor din școli e similară cu cea a populației generale, nu putem discuta despre un risc mai mare în școli. Studiile din Belgia arată că doar 20% dintre cadrele didactice s-a îmbolnăvit în școală, restul de 80% s-a îmbolnăvit în afara școlii. E bine să folosim în mod corect și asumat cifrele și să nu speriem oamenii.

Trebuie doar să informăm corect și să instruim personalul și elevii fără să venim cu măsuri exagerate care nu s-au mai luat nicăieri.

Adauga un comentariu