Actualitate

Nelu Tătaru, despre Euthyrox: „Am mărit producția cu 20% în acest moment”

Publicat: 12 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Nelu Tătaru despre Euthyrox Am mărit producția cu 20 în acest moment
Nelu Tătaru a vorbit despre lipsa Euthyrox-ului din farmaciile din România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit astăzi despre o problemă care persistă de câteva luni în sistemul medical din România. Mii de pacienți care au probleme cu tiroida nu găsesc în farmacii Euthyrox, medicamentul care le poate ține sub control starea de sănătate. Euthyrox-ul este unul dintre cele mai întâlnite medicamente recomandate în cazul disfuncţiilor tiroidiene. Nelu Tătaru a afirmat că lipsa Euthyrox-ului are legătură cu un blocaj care se produce la nivelul importului (distribuitorului) până ajunge la farmacie.

„La nivelul Agenţiei Naţionale a Medicamentului am făcut schimbări, la nivelul Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătăţii am făcut schimbări, avem anchete la aceste două direcţii. Din punctul meu de vedere, este un blocaj care se produce la nivelul importului, distribuitorului, până ajunge la farmacie. (…) Am mărit producția cu 20% în acest moment. Noi sperăm să ajungă de la nivelul distribuitorului în farmacii, ca să-l găsească pacientul. Suntem într-o anchetă pe care o facem atât la nivelul Direcţiei de Politica Medicamentului, cât şi la Agenţia Naţională a Medicamentului”, a explicat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru se opune redeschiderii urgente a bisericilor! Cum justifică ministrul decizia

Nelu Tătaru se opune redeschiderii urgente a bisericilor. Ministrul Sănătății nu este de acord cu cererea Patriarhiei de a se relua rapid slujbele în interiorul bisericilor. Ministrul Sănătății aduce ca argument evoluția epidemiologică și transmiterea crescută a virusului în comunitate.

„Evaluarea și evoluția zilnică din perioada imediat următoare ne va da și momentul când se va face acest lucru. De pe 15 încă nu. Încă avem rata de transmitere în comunitate.

Ieri am avut 237 cazuri noi 150 cazuri în ATI, peste 4000 de cazuri active în societate. Adresabilitatea a crescut din ce în ce mai mult la UPU. Când vom vedea că avem o evoluție favorabilă, transmiterea în comunitate să scadă, atunci putem decide. Nu mai devreme de 1 iulie’, a declarat Nelu Tătaru.

Nelu Tătaru se opune redeschiderii urgente a bisericilor: Nu am scăpat de pandemie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține nu am scăpat încă de COVID-19 și că trebuie păstrată starea de alertă. Doar în acest mod se poate face o relaxare progresivă.

„Dincolo de disputa politică este o stare de alertă, chiar dacă nu este aprobată de Parlament. Încă avem 200 de cazuri noi. Avem încă 150 de cazuri la ATI, încă avem 4.000 de cazuri active“, spune Nelu Tătaru.

Ministrul susține că toate relaxările progresive, graduale, se pot face doar în contextul unei stări de alertă sau de urgență. Detașarea se poate face într-o stare de alertă, suportul spitalelor îl putem face doar în stare de alertă. Ministrul a spus că riscăm un pericol sanitar. Asta dacă nu va mai fi prelungită starea de alertă. Păstrând starea de alertă, putem relaxa cam tot ce avem de relaxat.

Adauga un comentariu